widziałem stratę ,,ale zrzut jest na niedużych obrotach,chyba tam też jest mało akcji w wolnym obrocie,,nie interesowałęm się mocno tą spółką ,,przy 0 6o bym łapał ale widzę tam też mafia,,pozdr
Wojtek tutaj się nic nie zmieniło od bodajże 1,5 roku, naprawdę można w głowę dostać od tego śledzenia kursu.
Rozbijam swoją kasę na coraz więcej spółek, będę maił więcej zabawy.
Ale niedługo Święty Mikołaj może gdzieś pojedziemy :)
mi się wydaje,że czasy rajdów świętego mikołaja minęły bezpowrotnie,a co do westy,,jest przygotowana tylko nie wiadomo pod co ,,była utrzymywana w wąskim kanale przez ponad rok,,co dalej,,sado ładnie pociągnęli ,,miałbym kasę kupowałbym po tej cenie,,będzie odbicie,,ale na tych ukraińskich spółkach był przekręt,,niesamowite,,tych pajaców co te debiuty przygotowywali powinni rozliczyć,,ilu tu utopiło pieniądze przez tych naganiaczy,ciekaw jestem co pan proczyk by Ci dzisiaj powiedział...że nie wzięli pod uwagę cen ołowiu?!czy źle obliczyli debiut nie tylko westy ,,,nie wiem co tu się wydarzy ale ja zostaje na pokładzie do samego końca nawet jakby łajba miała pójść na dno,,,nie oddam spółdzielni ani jednej akcji,,,pozdr
Powiem wam chlopaki ze ja to trzymam weste z sentymentu bo chyba jako jeden z nielicznych zarobilem na niej sporo, dokladnie we wrzesniu ubieglego roku. Wtedy zjechalo do 42gr a wybilo na 1,7zl wiec jak macie czas to trzymajcie a jak nie to w inne spolki bym pakowal na wszym miejscu bo grudzien moze przyniesc wzrosty ale nie tutaj ;)
Powodzenia
po pierwsze- większość nie wyjdzie z westy bo nie ma takich obrotów, po drugie za duża strata -jeżeli ktoś kupował za kilka złotych,, faktycznie jesteś szczęściarzem ,że udało Ci się wskoczyć powyżej 40 grochów, porównywałem sobie w nocy weste z wieloma spółkami na gpw tylko jeden przykład przytoczyłem -ursusa,, jest kupa spółek zadłużonych z naprawdę kiepskimi wynikami i chodzą minmum po kilka złotych,, tu decyzja jeszcze nie zapadła....i kurs nie będzie miał nic wspólnego z kondycją spółki,,raport dobry i co z tego, widoczna mocna poprawa,,trzeba poczekać,,,więksi się musza zainteresować westa inaczej przewalanki i tworzenia iluzji ciąg dalszy dla nas,,,pzodr
Dnia 2013-12-09 o godz. 15:33 ~czesio napisał(a):
> Powiem wam chlopaki ze ja to trzymam weste z sentymentu bo
> chyba jako jeden z nielicznych zarobilem na niej sporo,
> dokladnie we wrzesniu ubieglego roku. Wtedy zjechalo do
> 42gr a wybilo na 1,7zl wiec jak macie czas to trzymajcie a
> jak nie to w inne spolki bym pakowal na wszym miejscu bo
> grudzien moze przyniesc wzrosty ale nie tutaj ;)
Powodzenia
Siedze tu troche i nie przypominam sobie zeby we wrzesniu zeszlego roku bylo tutaj 1,7 zł więc Twoj zysk to raczej pobozne życzenie a nie realna kasa.....
Bylo ponad 1.7 na otwarciu i wyskoczylem w trakcie :) zakonczenie dnia bylo na 1.35 sprawdz masz historie. Po za tym wisi mi to czy wierzysz czy nie, do mnie dotarlo jak dostalem kase na konto ale jak mnie skasowali 19% podatku w kwietniu to juz sie tak nie cieszylem ;) W tym roku liczylem na powtorke, kupilem po 60 gr we wrzesniu no i tak czekam z wami poki co. Obysmy wszyscy zarobili na swiateczene prezenty. Pozdro
Szczytowy pułap tej wrześniowej sesji to było 1,77. Na bankierze można zobaczyć wykres 5 letni ale tam jest mylący poziom 1,59 gdyż wykresy historyczne nie uwzględniają poziomów śródsesyjnych !
Tak było 1,77 na jednej sesji i następnie spadek, wszystko się zgadza.
W tym samym dniu również był tzw. zjazd, czyli wyrzucanie akcji, prawdopodobnie przez ING. Ale jeszcze w poprzednich dniach otwarcia były z małymi lukami, co powodowało jeszcze szybsze podchodzenie kursu. Tak nas robiły fundusze, którym powierzyliśmy nasze oszczędności.
Następna sprawa to jest taka, że jak będą zyski to będą również wzrosty, w przeciwnym razie kiszonka. Dlaczego miało by rosnąć, no chyba że spekulacyjnie, ale nie na tej spółce z tak małą płynnością.
Myślę, że szybciej jak po 1Q nic się nie wydarzy.
Spodziewam się tylko małych podbitek, taka tam zabawa i nic innego.