• Stadion Narodowy ciągle w budowie Autor: ~tomeek [194.1.217.*]
    http://finanse.wp.pl/kat,1033725,title,Stadion-Narodowy-ciagle-w-budowie,wid,16192500,wiadomosc.html
  • Re: Stadion Narodowy ciągle w budowie Autor: ~Narodowy [83.28.53.*]
    dziwne....odgrzewany kotlet.....do tego teraz jak się organizujemy......ciekawe.... i co to za usterki.....jeśli już je usunięto prawie wszystkie...., dlaczego ten pismak nie pisze że Hydrobudowa pracowała dniami i nocami, że projekt był niedopracowany, że w trakcie budowy wniesiono ponad 20 tyś poprawek, że NCS nie płaciło za nie , że stadion był budowany pod presja że, w wyniku przedłużenia umowy Hydrobudowa traciła na innych kontraktach, że finansowała ten bubel narodowy ze swoich środków , czyli z naszych akcjonariuszy....., usterka to też brak jednej żarówki w suficie... cwaniaczek rozpisał się na cała stronę....a najważniejszego nie napisał ile te rzekome usterki kosztują......, to ja napisze ze niego pewnie z 1,5 mln zł, bo roszczenie wykonawcy to ponad 400 mln.... po co wp to teraz pisze......ktoś się nas przestraszył...., jak nie maja o czym pisać niech zapytają Kaplera gdzie jego gentlemen's agreement, dlaczego uciekał jak szczur z tonącego okrętu.....i Pana Premiera czy Polak potrafi czy nie , a jak nie chcą to my zapytamy ale w sądzie w pozwie.....
  • Re: Stadion Narodowy ciągle w budowie Autor: ~Matoł [89.72.91.*]
    Jak zapłacą to mogą mówic że coś im nie pasuje narazie to wara - najpierw zapłac póżniej żądaj taka chyba jest zasada ... może chcą teraz na skocznie przekształcic.. heeee... heeee...
  • Re: Stadion Narodowy ciągle w budowie Autor: ~prrr [83.20.62.*]
    Witam
    zastanawiam się czy mając nasze upoważnienie ''narodowy'' będziesz mógł się spotkać z osobą odpowiedzialną z PBG aby się określili co zamierzają zrobić z hydrobudową czy jest jeszcze jakaś szansa na wznowienie przez nią działalności jak się na to upatrują. Oczywiście najważniejsza kwestia obecnie to ugoda w PBG. Po ugodzie powinniśmy walczyć o swoje na wszystkie sposoby nawet prawne.
  • Re: Stadion Narodowy ciągle w budowie Autor: ~narodowy [83.6.219.*]
    Dokładnie jest tak jak piszesz, prawdopodobnie powołamy stowarzyszenie, ustalimy statut , pełnomocników do jego prowadzenia, wtedy roześlemy pełnomocnictwa do podpisu.
    Marek rozmawia z pewną instytucją która wstępnie jest zainteresowana pomocą
    ale jeszcze nie wiadomo czy coś z tego wyniknie wiec...nie będę na razie się rozpisywał..., musimy mieć minimum 5 % akcjonariatu.....to dam możliwość prawną do poruszania się w spółce..... i taki warunek jest postawiony z ich strony...., wiem ze mamy już 10% ale po pierwsze im więcej tym lepiej, po drugie nie mamy gwarancji że wszystkie osoby potwierdzą
    wstępna deklarację...wiec rejestruje każdy mail..... Wiśniewski na pewno nie zdradzi swoich planów w stosunku do HBP dopóki nie podpisze układu, wiec rozmawianie z zarządem jest teraz bezcelowe.
  • Re: Stadion Narodowy ciągle w budowie Autor: ~Matoł [5.60.110.*]
    Może czereśnia będzie chciał wszystkich uszczęśliwić i będzie dawał za 4 habety jedno rafako w ramach rekąpesaty za utracone zdrowie akcjonariuszy heeee... heeee...
    pocałujl mnie w dupe

to przenośnia....HBP czyli pocałuj mnie w cztery litery..
  • Re: Stadion Narodowy ciągle w budowie Autor: ~narodowy [83.9.106.*]
    przepraszam, wróciłem wczoraj z imprezy okolicznościowej....i myślałem chyba że pisze na priv do osobnika który pisze dość przygłupie maile na poczte....może wydawało mi się że jest z forum .........,a tak dla ciekawości..... na maila przychodzą np..oceny dokonań zawodowo-biznesowych Pana Wiśniewskiego które nie nadaja się do cytowania na ogólnym, pytania czy można spieniężyć odcinek zbiorowy po 1 zł za akcje i gdzie., a ostatnio jeden akcjonariusz mnie poinformował że akcje kupował po 5zł ,fundusze na zakup pożyczył od dziadka i żebym mu napisał czy je odzyska i kiedy........
    Narodowy ale cie ruszyło heeee... heeee ... ja też jestem za opcjo 7zł za sztuke bo inaczej czereśnia mógłby wyciulac wszystkich ten przebiegły lis może da się złapac w kurniku heeee,..... heeee...
  • Re: Stadion Narodowy ciągle w budowie Autor: ~narodowy [79.185.190.*]
    Matołku nie mogę zrozumieć gdzie jest reszta akcji, ci co mają wiecej niż 50 tyś na pewno zaglądają na fora i czytają wszystko gdzie tylko pojawi się słowa hydrobudowa...z małymi pakietami to się zgodzę mogli sobie odpuścić.....to tak wygląda że jakiś grubas lub grubasy umoczyły mnóstwo kasy..............tym bardziej żę same tylko ING i banki sprzedając akcje z zastawu to wrzuciły w sumie na rynek 45 mln szt po 10-20 gr......wiec argument że akcje w większości są w rękach akcjonariuszy z przed ogłoszenia upadłości i co za tym idzie w małych pakietach bo były drogie kilka zł za akcje, wg mnie odpada....
  • Re: Stadion Narodowy ciągle w budowie Autor: ~Kr [31.63.89.*]
    http://biznes.nf.pl/przymusowy-wykup-akcji-drobnych-akcjonariuszy,,13782,113 mam nadzieję że nie zaszczycą nas takim wezwaniem
    Dnia 2013-12-01 o godz. 21:31 ~Kr napisał(a):
    > http://biznes.nf.pl/przymusowy-wykup-akcji-drobnych-akcjona
    > riuszy,,13782,113 mam nadzieję że nie
    > zaszczycą nas takim wezwaniem
    NA NASZEJ GIEŁDZIE WSZYSTKO JEST MOŻLIWE Z ANULOWANIEM AKCJI WŁĄCZNIE - BO JAK TO POWIADAJĄ Z...........E ZAWSZE ZNAJDĄ OKAZJE ŻEBY UCZCIWIE POWIĘKSZYC KAPITAŁ A LESZCZE MAJĄ DOSTARCZYC SIRODKÓW DO ZASILENIA ICH KONT , DLATEGO WYDAJE MI SIĘ ŻE NIKT NIE PANUJE NAD TYM CYRKIEM TYLKO POBIERA WYPŁATY KTÓRE MU SIĘ NALEŻĄ JAK PSU ZUPA POPROSTU ADMINISTRUJE I CICHO SIEDZI BO LICZY SIĘ KAŻDY MIESIĄC ( to takie dyzmy ) heeeee... heeeee......
  • Re: Stadion Narodowy ciągle w budowie Autor: ~miki [83.21.199.*]
    sprawa przeciwko NCS - Skarbowi Państwa o wynagrodzenie za stadion, jest od dnia 25 września b.r. zawieszona, na podstawie art. 174§1 pkt. 4 kpc, czyli z powodu upadłości Alpine Bau. Z treści art. 174 kpc, wynika:

Art. 174.
    § 1. Sąd zawiesza postępowanie z urzędu:
    1) w razie śmierci strony lub jej przedstawiciela ustawowego, utraty przez nich zdolności procesowej, utraty przez stronę zdolności sądowej lub utraty przez przedstawiciela ustawowego charakteru takiego przedstawiciela;
    2) jeżeli w składzie organów jednostki organizacyjnej będącej stroną zachodzą braki uniemożliwiające jej działanie;
    3) jeżeli strona lub jej przedstawiciel ustawowy znajduje się w miejscowości pozbawionej wskutek nadzwyczajnych wydarzeń komunikacji z siedzibą sądu;
    4) jeżeli postępowanie dotyczy masy upadłości i ogłoszono upadłość z możli-wością zawarcia układu, a strona pozbawiona została prawa zarządu masą upadłości, albo ogłoszono upadłość obejmującą likwidację majątku strony;
    § 2. W wypadkach wymienionych w § 1 pkt 1 i 4 zawieszenie ma skutek od chwili zdarzeń, które je spowodowały. Zawieszając postępowanie, sąd z urzędu uchy-la orzeczenia wydane po nastąpieniu tych zdarzeń, chyba że nastąpiły one po zamknięciu rozprawy.
    § 3. W wypadku, o którym mowa w § 1 pkt 4, sąd wezwie syndyka albo zarządcę masy upadłości do wzięcia udziału w sprawie, a jeżeli syndyk albo zarządca mo-że odmówić wstąpienia do postępowania, sąd wyznaczy mu odpowiedni termin do złożenia oświadczenia. Niezłożenie w terminie oświadczenia co do wstąpienia do postępowania uważa się za odmowę wstąpienia.

tak więc czekamy na zgłoszenie o którym mowa w §3, tak wiec na dzień dzisiejszy z powodu zawieszenia nadal nie jest wyznaczony termin rozprawy.
    Jeśli ktoś z Warszawy miał by ochotę zapoznać się z aktami, można zamówić je do czytelni, bo przez telefon za wiele szczegółów nie można się dowiedzieć.
  • Re: Stadion Narodowy ciągle w budowie Autor: ~narodowy [83.6.217.*]
    dzięki wielkie Miki
[x]
HBPOLSKA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.