5 grudnia WZ. I scalenie, czyli praktycznie miesiąc z głowy po wystąpieniu do GPW o zawieszenie notowań/wyznaczenie dnia referencyjnego/scalenie/wznowienie notowań scalonych papierów. Czyli handelek jeszcze ok. 1-2 tygodni, później dłuuuga pauza.
Podajcie przykład, gdzie po scaleniu cena akcji rosła? :)
I obiektywnie. Szczególnie do wszelkiej maści krzykaczy zaklinających rzeczywistość :)
Dziwne jest tu pogrywanie, bo faktycznie spekulacyjnie mogłoby to fruwać, a tak nie jest. Szczególnie na groszakach. Astoria wyszła z prawie 4,8 mln akcji. Dodatkowo prawie 11 mln z 8 umów c/prawnych od Vainavi w rynku + stary ff, także dobre 20 baniek akcji, którymi handlujecie :)
I nie zastanawia Was jeszcze jedno? Przecież GEMm to tak naprawdę WDM, czyli Astoria, która dopiero co wywalała akcje na rynku po 6-5-4 grosze. Czyli mamy cały czas TO samo towarzystwo, które nie ma kasy nawet na podbicie kursu. I nie piszcie o wycenie GEMm na poziomie kilkudziesięciu mln, bo księgowo stoją na 3 bańkach i mają same straty. FF tam żaden, to i mogą ustawić sobie cenę, a handlu tam nie ma. Każdy to widzi.
Najgorsze, co może być poza realną stratą, to kiszenie ogóra na długie miesiące. I oby tylko miesiące.
Kiepsko jest to rozgrywane. Spekulacyjnie kiepsko. A reszta (dodruk, papierowe zyski, brak cash flow itd) to fakty, o których było już pisane.
I suplement na koniec.
Czy ja kogoś naciągam?
Przecież możesz do woli, do bólu nabrać towaru po 4, 5 groszy. Ktoś broni? Od miesiąca wręcz usilnie proszą, żebyś kupował, jeden z drugim :) W czym masz problem? :) Kupuj :)
a co Ty sie tak martwisz o cudze pieniadze:) Nigdy tego nie moge zrozumiec. Tzn mogę. Ci co naganiaja na spadki chcą tanio kupić, bo chyba nie powiesz mi, że chcesz kogos ostrzec :):):):) a Ci co naganiaja na wzrostu chcą sprzedać:) Nic prostszego>>
Nie jestem altruistą, tylko próbowałem sprowokować MERYTORYCZNĄ rozmowę. Ale nie z kim :/
Sam chciałem wejść spekulacyjnie i o tym pisałem, ale odpuściłem i potwierdza się wszystko to, co przewidziałem. A tanio kupować może każdy z Was, przecież są akcje w karnecie, to w czym masz problem?
na razie to ty nic nie przewidziałeś a pisanie że tu leszcze są ubierani, to największa głupota, po jakiej cenie? 4 czy 5 groszy? ostatnie duże obroty praktycznie wszystkich akcji były w niecałe 10 minut, nie wiedziałem że drobnica kupuje na wyścigi, przecież infa nie było, męczy Cię spółka to poszukaj lepszej a nie twórz jakiś historii i podejrzeń niczym Macierewicz, szczególnie że akcji nie posiadasz, tym bardziej szkoda czasu
I podczas tego wyskoku na ponad 20 gr, kiedy Astoria goniła niemrawo kwot i sprowadziła kurs na obecne poziomy i teraz, kiedy wpychają papier mieszając sami ze sobą. Pamiętaj o ponad 11 mln akcji z 8 umów c/prawnych, które poszły/idą cały czas w rynek. Czy już zapomniałeś, albo to nieistotne? :)))
Rozmawiać można, patrz mój pierwszy post na samej górze -ale nie dziecinne frazesy, że wszystko jest ok, jak nie jest.
nie piszę że jest super i pamiętam o umowach, podbitka na te 20 parę groszy tak ogólnie z niewielkim obrotem ale zgodzę się że ubrała paru, nigdy nie będziesz pewien czy te papiery są walone w rynek czy w innym celu, zauważ że po trzy grosze nie chcą sypnąć, może dlatego że większość akcji ustawiła drobnica, prezentów robić nie będą, zresztą dla mnie istotne bardziej są komunikaty a nie podejrzenia i wpisy na forum, zgodzę się że po scaleniu może być zwała, ale i tak samo nie musi, nie przewidzisz, każdy pisze swoją teorię, dodam że na Apollo też takie scalenie będzie, czyli patrząc w przyszłość kurs ma 30zł, paniki specjalnie nie widać, kapitalizacja GEMM jak widzę znacznie większa niż 3 bańki, więc nie wiem na co patrzysz, napisałeś też że czwarty kwartał PSA będzie kiepski, skąd to wiesz? czy tak sobie napisałeś?
Apollo jest zupełnie innym przykładem. To już najpełniejsza wydmucha z wydmuch, ff praktycznie żaden, to i podciągnęli.
Zauważ, że wszystkie najważniejsze komunikaty dotyczą WYJŚCIA. Z czego tu się cieszyć? Spółka została sprzedana, żeby rynek utrzymał jakieś tam zaufanie i odbierał kwity po dodruku. Skoro mielenie na 4-5 groszach przynosiło w miarę dobry plon, w jakim celu mają schodzić teraz niżej? Mają czas. A sam zobaczysz, że przed widmem 2-3 tygodniowej pauzy zw. ze scaleniem, czasami i miesiąc, patrz takie dziadowskie Veno -odechce się każdemu ryzykować, co będzie w nowym roku.
Słabo jest to rozegrane i tyle. Taka moja opinia, a jak pisałem, też chciałem szybki numer zrobić, ale odpuściłem.
jak będzie wyjdzie w praniu, od początku jako reklamofon, wzrostów większych nie było tu, ostatnie infa pokazują że coś tworzą, czy to będzie spółka która coś robi i da zarobić, czy wydmucha i puste infa, zobaczymy za parę miesięcy
Słabe naganianie kolego. Trzymają po 4, bo bierzecie, dlaczego ma być od razu niżej, pisałem już.
Ok, miłego weekendu. Kernel dzisiaj zszargał mi nerwy, ale opłaciło się :)
O matko ales wybrał rakiete. tyle firm na GPW a ty żes się wpakowal akurat na takiego rodzynka. Kernel ma kapitalizację ponad 3 mld zł i strata goni strate. Ostatnio podali że w I kw mieli ponad 3 mln dolarów straty netto, a rynek oczekiwał zysku. Brawo Jan! brawo! A tak z ciekawości co cię podkusiło?
O żesz pomylilem się, Doczytalem ze mieli nie 3 mln dol. ale 33,8 mln dolarów straty netto, a rynek oczekiwał zysku. O żesz w morde. Ale jaja. Nieżli są, dobrego weekendu
Dnia 2013-11-29 o godz. 18:00 ~JAN napisał(a):
> Spekulacyjnie, wszedłem przy prawie 10% na minusie, później
> trochę nerwów i blisko zera podziękowałem :) I więcej nie
> tykam :) Ale zarobek jest :)
Pacynka z ciebie janie taki bałwanek nam tu radzisz a sam wtapiasz ale piszesz ze na zero
pinokio i tyle mamy psa nasza kasa a ty nami sie opiekujesz haha
jak nie masz żony ani dzieci to co sie nami martwisz hahaha
rybki sobie kup a jak masz wiecej kasy to psa- o zwierze chodzi nie spółke haha bedziesz miał kogo wyprowadzac i dla kogo żyć
Janku, z calym szacunkiem ale ty juz lepiej nic nie mow. szkoda slow. rozumiem ze to byl trudny tydzien ale dobiegl konca wiec zrelaksuj sie. Nie ma sie co napinac pozdrawim
Dnia 2013-11-29 o godz. 18:20 ~Psa napisał(a):
> Dnia 2013-11-29 o godz. 18:00 ~JAN napisał(a):
>
> Spekulacyjnie, wszedłem przy prawie 10% na minusie, później
> > trochę nerwów i blisko zera podziękowałem :) I
> więcej nie
> tykam :) Ale zarobek jest :)
Pacynka
> z ciebie janie taki bałwanek nam tu radzisz a sam
> wtapiasz ale piszesz ze na zero
pinokio i tyle mamy
> psa nasza kasa a ty nami sie opiekujesz haha
jak nie
> masz żony ani dzieci to co sie nami martwisz hahaha
>
rybki sobie kup a jak masz wiecej kasy to psa- o
> zwierze chodzi nie spółke haha bedziesz miał kogo
> wyprowadzac i dla kogo żyć
Ma PSA hehe -- to chodzi na spacer z PSEM
HAHAHAHA
janku nie musisz chodzić na spacer PSA to akcje --0hahaha
Najważniejsze, że macie dobre humory :) Tak trzymać, bo będą Wam potrzebne :) I taka właśnie z Wami jest merytoryczna dyskusja. Spadam z wątku, niemniej powodzenia życzę :)
A pod co wy tu gracie na tym czymś? Pod split i uruchomioną drukarkę na bezwartościowy kwit??? Szukam jakiejś okazji, ale tu jest porażka, a niektórzy podnieceni jaka małpa bananem :) Ubrani, to naganiają na syfka :)