• Nadchodzi ten czas... Autor: ~JAN [79.184.3.*]
    5 grudnia WZ. I scalenie, czyli praktycznie miesiąc z głowy po wystąpieniu do GPW o zawieszenie notowań/wyznaczenie dnia referencyjnego/scalenie/wznowienie notowań scalonych papierów. Czyli handelek jeszcze ok. 1-2 tygodni, później dłuuuga pauza.

Podajcie przykład, gdzie po scaleniu cena akcji rosła? :)

I obiektywnie. Szczególnie do wszelkiej maści krzykaczy zaklinających rzeczywistość :)
    Dziwne jest tu pogrywanie, bo faktycznie spekulacyjnie mogłoby to fruwać, a tak nie jest. Szczególnie na groszakach. Astoria wyszła z prawie 4,8 mln akcji. Dodatkowo prawie 11 mln z 8 umów c/prawnych od Vainavi w rynku + stary ff, także dobre 20 baniek akcji, którymi handlujecie :)
    I nie zastanawia Was jeszcze jedno? Przecież GEMm to tak naprawdę WDM, czyli Astoria, która dopiero co wywalała akcje na rynku po 6-5-4 grosze. Czyli mamy cały czas TO samo towarzystwo, które nie ma kasy nawet na podbicie kursu. I nie piszcie o wycenie GEMm na poziomie kilkudziesięciu mln, bo księgowo stoją na 3 bańkach i mają same straty. FF tam żaden, to i mogą ustawić sobie cenę, a handlu tam nie ma. Każdy to widzi.

Najgorsze, co może być poza realną stratą, to kiszenie ogóra na długie miesiące. I oby tylko miesiące.

Kiepsko jest to rozgrywane. Spekulacyjnie kiepsko. A reszta (dodruk, papierowe zyski, brak cash flow itd) to fakty, o których było już pisane.
  • Re: Nadchodzi ten czas... Autor: ~Kozak [83.4.10.*]
    scalenie trwa max 2 tyg

ale uchwalić scalenie a wprowadzić to 2 rózne rzeczy

do 5 gr mamy 10 groni

a ty NACIĄGACZ JESTEŚ I BŁAZEN HEHEHEH
  • Re: Nadchodzi ten czas... Autor: ~Kozak [83.4.10.*]
    Dnia 2013-11-28 o godz. 19:10 ~Kozak napisał(a):
    > scalenie trwa max 2 tyg

ale uchwalić scalenie a
    > wprowadzić to 2 rózne rzeczy

do 5 grudnia mamy 10 groni
    =======================
    a ty
    > NACIĄGACZ JESTEŚ I BŁAZEN HEHEHEH

jw
  • Re: Nadchodzi ten czas... Autor: ~JAN [79.184.3.*]
    I taki poziom reprezentują inwestorzy Bankiera :)
    Żenua.
    I suplement na koniec.
    Czy ja kogoś naciągam?
    Przecież możesz do woli, do bólu nabrać towaru po 4, 5 groszy. Ktoś broni? Od miesiąca wręcz usilnie proszą, żebyś kupował, jeden z drugim :) W czym masz problem? :) Kupuj :)
  • Re: Nadchodzi ten czas... Autor: ~wojtas [81.190.219.*]
    a co Ty sie tak martwisz o cudze pieniadze:) Nigdy tego nie moge zrozumiec. Tzn mogę. Ci co naganiaja na spadki chcą tanio kupić, bo chyba nie powiesz mi, że chcesz kogos ostrzec :):):):) a Ci co naganiaja na wzrostu chcą sprzedać:) Nic prostszego>>
  • Re: Nadchodzi ten czas... Autor: ~JAN [89.171.119.*]
    Nie jestem altruistą, tylko próbowałem sprowokować MERYTORYCZNĄ rozmowę. Ale nie z kim :/
    Sam chciałem wejść spekulacyjnie i o tym pisałem, ale odpuściłem i potwierdza się wszystko to, co przewidziałem. A tanio kupować może każdy z Was, przecież są akcje w karnecie, to w czym masz problem?
  • Re: Nadchodzi ten czas... Autor: ~sonny red [37.109.90.*]
    na razie to ty nic nie przewidziałeś a pisanie że tu leszcze są ubierani, to największa głupota, po jakiej cenie? 4 czy 5 groszy? ostatnie duże obroty praktycznie wszystkich akcji były w niecałe 10 minut, nie wiedziałem że drobnica kupuje na wyścigi, przecież infa nie było, męczy Cię spółka to poszukaj lepszej a nie twórz jakiś historii i podejrzeń niczym Macierewicz, szczególnie że akcji nie posiadasz, tym bardziej szkoda czasu
    I podczas tego wyskoku na ponad 20 gr, kiedy Astoria goniła niemrawo kwot i sprowadziła kurs na obecne poziomy i teraz, kiedy wpychają papier mieszając sami ze sobą. Pamiętaj o ponad 11 mln akcji z 8 umów c/prawnych, które poszły/idą cały czas w rynek. Czy już zapomniałeś, albo to nieistotne? :)))
    Rozmawiać można, patrz mój pierwszy post na samej górze -ale nie dziecinne frazesy, że wszystko jest ok, jak nie jest.
    nie piszę że jest super i pamiętam o umowach, podbitka na te 20 parę groszy tak ogólnie z niewielkim obrotem ale zgodzę się że ubrała paru, nigdy nie będziesz pewien czy te papiery są walone w rynek czy w innym celu, zauważ że po trzy grosze nie chcą sypnąć, może dlatego że większość akcji ustawiła drobnica, prezentów robić nie będą, zresztą dla mnie istotne bardziej są komunikaty a nie podejrzenia i wpisy na forum, zgodzę się że po scaleniu może być zwała, ale i tak samo nie musi, nie przewidzisz, każdy pisze swoją teorię, dodam że na Apollo też takie scalenie będzie, czyli patrząc w przyszłość kurs ma 30zł, paniki specjalnie nie widać, kapitalizacja GEMM jak widzę znacznie większa niż 3 bańki, więc nie wiem na co patrzysz, napisałeś też że czwarty kwartał PSA będzie kiepski, skąd to wiesz? czy tak sobie napisałeś?
  • Re: Nadchodzi ten czas... Autor: ~JAN [83.10.142.*]
    Apollo jest zupełnie innym przykładem. To już najpełniejsza wydmucha z wydmuch, ff praktycznie żaden, to i podciągnęli.
    Zauważ, że wszystkie najważniejsze komunikaty dotyczą WYJŚCIA. Z czego tu się cieszyć? Spółka została sprzedana, żeby rynek utrzymał jakieś tam zaufanie i odbierał kwity po dodruku. Skoro mielenie na 4-5 groszach przynosiło w miarę dobry plon, w jakim celu mają schodzić teraz niżej? Mają czas. A sam zobaczysz, że przed widmem 2-3 tygodniowej pauzy zw. ze scaleniem, czasami i miesiąc, patrz takie dziadowskie Veno -odechce się każdemu ryzykować, co będzie w nowym roku.
    Słabo jest to rozegrane i tyle. Taka moja opinia, a jak pisałem, też chciałem szybki numer zrobić, ale odpuściłem.
    jak będzie wyjdzie w praniu, od początku jako reklamofon, wzrostów większych nie było tu, ostatnie infa pokazują że coś tworzą, czy to będzie spółka która coś robi i da zarobić, czy wydmucha i puste infa, zobaczymy za parę miesięcy
    I do tego zmierzam. Szkoda czasu na dalsze pisanie. Walą z ukrytych i końca nie widać.
    Widzieli, ile siedzi kolejnych ukrytych? :)
    I to nie jest dystrybucja Waszym zdaniem? :)))
  • Re: Nadchodzi ten czas... Autor: ~maszracje [80.252.2.*]
    oczywiscie ze dystrybucja! to gołym okiem wodać! Prognozuje w poniedzialek 2 grosze
  • Re: Nadchodzi ten czas... Autor: ~Pablo [188.101.230.*]
    dzięki ale ja czekam na 3gr i nic dlaczego nie sypiecie ?
    Słabe naganianie kolego. Trzymają po 4, bo bierzecie, dlaczego ma być od razu niżej, pisałem już.
    Ok, miłego weekendu. Kernel dzisiaj zszargał mi nerwy, ale opłaciło się :)
  • Re: Nadchodzi ten czas... Autor: ~cototonie [193.42.230.*]
    O matko ales wybrał rakiete. tyle firm na GPW a ty żes się wpakowal akurat na takiego rodzynka. Kernel ma kapitalizację ponad 3 mld zł i strata goni strate. Ostatnio podali że w I kw mieli ponad 3 mln dolarów straty netto, a rynek oczekiwał zysku. Brawo Jan! brawo! A tak z ciekawości co cię podkusiło?
  • Re: Nadchodzi ten czas... Autor: ~cototonie [193.42.229.*]
    O żesz pomylilem się, Doczytalem ze mieli nie 3 mln dol. ale 33,8 mln dolarów straty netto, a rynek oczekiwał zysku. O żesz w morde. Ale jaja. Nieżli są, dobrego weekendu
    Spekulacyjnie, wszedłem przy prawie 10% na minusie, później trochę nerwów i blisko zera podziękowałem :) I więcej nie tykam :) Ale zarobek jest :)
    Spekulacyjnie, wszedłem przy prawie 10% na minusie, później trochę nerwów i blisko zera podziękowałem :) I więcej nie tykam :) Ale zarobek jest :)
  • Re: Nadchodzi ten czas... Autor: ~Psa [83.26.127.*]
    Dnia 2013-11-29 o godz. 18:00 ~JAN napisał(a):
    > Spekulacyjnie, wszedłem przy prawie 10% na minusie, później
    > trochę nerwów i blisko zera podziękowałem :) I więcej nie
    > tykam :) Ale zarobek jest :)

Pacynka z ciebie janie taki bałwanek nam tu radzisz a sam wtapiasz ale piszesz ze na zero

pinokio i tyle mamy psa nasza kasa a ty nami sie opiekujesz haha

jak nie masz żony ani dzieci to co sie nami martwisz hahaha

rybki sobie kup a jak masz wiecej kasy to psa- o zwierze chodzi nie spółke haha bedziesz miał kogo wyprowadzac i dla kogo żyć

O popatrz, jaki głupio-mądry filozof się znalazł :) Uwiera papier PSA, prawda? :)))

Na Kernelu zysk, ośla łąko :) Przeczytaj, co napisałem :) Ponad 9% po odjęciu prowizji k/s dt.
  • Re: Nadchodzi ten czas... Autor: ~lok [89.76.22.*]
    Janku, z calym szacunkiem ale ty juz lepiej nic nie mow. szkoda slow. rozumiem ze to byl trudny tydzien ale dobiegl konca wiec zrelaksuj sie. Nie ma sie co napinac pozdrawim
  • Niebyło tu dziś JANA-- pewnie jest z PSEM ?? Autor: ~siwy [83.4.166.*]
    Dnia 2013-11-29 o godz. 18:20 ~Psa napisał(a):
    > Dnia 2013-11-29 o godz. 18:00 ~JAN napisał(a):
    >
    > Spekulacyjnie, wszedłem przy prawie 10% na minusie, później
    > > trochę nerwów i blisko zera podziękowałem :) I
    > więcej nie
    > tykam :) Ale zarobek jest :)

Pacynka
    > z ciebie janie taki bałwanek nam tu radzisz a sam
    > wtapiasz ale piszesz ze na zero

pinokio i tyle mamy
    > psa nasza kasa a ty nami sie opiekujesz haha

jak nie
    > masz żony ani dzieci to co sie nami martwisz hahaha
    >
    rybki sobie kup a jak masz wiecej kasy to psa- o
    > zwierze chodzi nie spółke haha bedziesz miał kogo
    > wyprowadzac i dla kogo żyć

Ma PSA hehe -- to chodzi na spacer z PSEM

HAHAHAHA

janku nie musisz chodzić na spacer PSA to akcje --0hahaha

nie zwierze
  • Re: Niebyło tu dziś JANA-- pewnie jest z PSEM ?? Autor: ~JAN [83.10.142.*]
    Najważniejsze, że macie dobre humory :) Tak trzymać, bo będą Wam potrzebne :) I taka właśnie z Wami jest merytoryczna dyskusja. Spadam z wątku, niemniej powodzenia życzę :)
  • Re: Niebyło tu dziś JANA-- pewnie jest z PSEM ?? Autor: ~Lena [91.90.160.*]
    A pod co wy tu gracie na tym czymś? Pod split i uruchomioną drukarkę na bezwartościowy kwit??? Szukam jakiejś okazji, ale tu jest porażka, a niektórzy podnieceni jaka małpa bananem :) Ubrani, to naganiają na syfka :)
  • Re: Niebyło tu dziś JANA-- pewnie jest z PSEM ?? Autor: ~lolo [83.13.238.*]
    A prosi cie ktos zebys to brała ?
[x]
PRIME -1,05% 0,94 2026-04-14 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.