Co niektórzy mają pretensje do Nwa a ja uważam, że takie wpisy też są potrzebne. Nie można być zaślepionym i mieć klapek na oczach tylko trzeba cały czas być czujnym. A właśnie tego typu wpisy przypominają o tym. Mnie też wydaje się nieprawdopodobne, że sprawa kredytu jest wałkiem gdyż, podobnie jak znachor, uważam Kukolewskiego za osobę wiarygodną. Ale niejaki Jerzy Wiśniewski, właściciel PBG, też przez długi czas był bardzo wiarygodnym i szanowanym biznesmenem. A co się stało z jego firmą każdy wie.
Kazdy merytoryczny wpis jest jak najbardziej i chetnie tu widziany jednak jak ktos pisze, ze Prometheus bedzie teraz szukac chetnych na na udzielenie 1 mld pozyczki to sie ludziom wode z mozgu robi. Wszak Depend podpisal umowe o linii kredytowej w czerwcu z Bank of America i zaakceptowal jej warunki.
Mamy doczynienia z inteligentnym naganiaczem a nie kims kto nam oczy otwiera. Zreszta ta publicystyka juz mnie meczy. Zobaczymy za rok gdy zostanie zrealizowany nick kolejnego wieszcza co to na 19 gr czeka.
Znachor
Moja rada dla ciebie. Brak posiadania akcji spółki pozwala spojrzeć na pewne rzeczy z dystansem. Zaślepienie jest zgubne.
Nie wiem jak jest naprawdę z tym kredytem, ale postanowiłem nie siedzieć i czekac modląc sie żeby w końcu dostali ten kredyt.
Nie muszę Ci sie tłumaczyć, napisałem to co chciałem a co kto z tym zrobi to jego sprawa.
Jeśli chodzi o to co napisałeś poniżej, ze oni( PCG czy BoA )bo nie pamietam dokładnie kto, dopiero bedą szukać chętnych na objęcie papierów dłużnych na 10 lat o wartości 1mld USD to z cała odpowiedzialnością potwierdzam, ze to usłyszałem od prezesa Kluby i tez mnie to zastanowiło bo byłem przekonany ze oni już ta kasę zabezpieczona bez banki maja.
Napisz do spółki albo zadzwoń do Kluby i jestem przekonany, ze potwierdzi moje słowa.
Kolego!
Ja dzwonilem do spolki niecale dwa tygodnie temu o czym poinformowalem i dowiedzialem sie, ze obecnie czekamy tylko i wylacznie na harmonogram. Co tu jeszcze dodac mozna? Aha, napisze jeszcze,ze udalo mi sie to po raz pierwszy w zyciu a probowalem wiele razy. Tak wiec do tej pory moglem przypuszczac ,ze ich po prostu nie ma, strona jest lipna, podobnie jak prezes, Kukolewski czy kto tam jeszcze - analogicznie do twych obiekcji odnosnie Promethusa. O podpisaniu umowy z bankiem Depend informowal w oficjalnych komunikatach, a musisz wiedziec, ze obecnie Rozlucki ostro sie wzial za rynek NC i kazdy oficjalny komunikat musi byc zatwierdzony przez GPW o czym byc moze nie wiesz a wiem ja. Pojawiles sie jak efemeryda po kilku miesiacach nieobecnosci i ni stad ni zowad siejesz coraz bardziej watpliwosci. W jakim celu pytam, ta mala czesc wywalajacych to moga byc wlasnie inwestorzy, ktorzy podejmuja decyzje na podstawie bankiera i wpisow takich detektywow jak ty. Ja radze ci, ze jesli masz wciaz jakies srodki to wroc do nas jako syn marnotrawny bo masz szanse odrobic straty po Krawcowych weglowych basniach i tym Midasie z PMI co 15 tys zlotych monet dziennie sprzedawal. Kiedys pisalem na forum PMI wlasnie,ze to pachnie bardzo zle jak roslo praktycznie pod falszywe komunikaty to zostalem zakrzyczany i nabluzgano mi. Dalem spokoj, wyszedlem, troche zarobilem a zobacz co sie stalo, ludzie stracili praktycznie wszystko. Tutaj sytuacja jest diametrialnie rozna. Firma nie zamierza wypuszczac emisji i nie opowiada farmazonow aby ludziom sprzedac papierowe marzenia. Starala sie o kredyt , dlugo i w bolach to przebiegalo jednak wszystko sie ma ku szczesliwemu koncowi. Niedlugo wszyscy tj Depend i akcjonariusze na tym skorzystamy. Radze sie przylaczyc poki czas.
Wariat, Uv byliście na walnym, możecie potwierdzić to co napisał powyżej nwa -
że: "dopiero bedą szukać chętnych na objęcie papierów dłużnych na 10 lat o wartości 1mld USD"?
Dnia 2013-11-23 o godz. 20:38 ~potby napisał(a):
> Wariat, Uv byliście na walnym, możecie potwierdzić to co
> napisał powyżej nwa -
że: "dopiero bedą szukać
> chętnych na objęcie papierów dłużnych na 10 lat o wartości
> 1mld USD"?
totalny nonsens. Spolka podaje w komunikacie ze czeka na harmonogram wyplat a ktos pisze taki brednie jak powyzej. Nie dajcie sie naganiacza ktorzy chca odkupic taniej akcje.
Zadaj to pytanie prezesowi, dokładnie takie jak napisałem a sie dowiesz. Myśle ze to bedzie mniej stronnicze niż chłopaki potwierdza których poznałem na walnym.
I wypraszam sobie szczeniaku znachorze. Nigdy nie naganialem i nie będę na żadna ze spółek, jeśli tak odbierasz to co napisałem to mam potwierdzenie ze jestes dzieciak i nie możesz uwierzyć ze tylko to ze nie podzielam twojej ślepej wiary w komunikaty kogoś kto pozbył sie swoich akcji może być spowodowane tylko tym, ze chce kupic akcje taniej bo dla mnie ten kto sugeruje sie wpisami na forach podejmując decyzje czy kupic czy sprzedać jest tylko dawca kapitału dla innych. Bartka też sie to tyczy
popieram kolege ...z tym ze ja zakladam 20-30% ze to wałek ...
a na giełdzie pamietam wieksze AUTORYTETY ktore potem musialy przyznac sie do porazki ...wiec tu nie ma 100% ..na zadnej spółce .kto tego nei wie ...ten malo jeszcze wie o realiach giełdowych...
przypadek PETROLINVESTu + PBG + don PATRONE i jego dzieci giełdowe :) itp
pozdr
NWA przedstawil tylko i wylacznie swoje domysly. Nie ma tu zadnej informacji w jakikolwiek sposob czymkolwiek potwierdzonej. Po roku zachwalania spolki i wychwalaniu jej pod niebiosa po prostu mu spolka zbrzydla i zmienil swoj punkt widzenia. Pamietam jak podniecony opowiadala tutaj jak to super bylo na walnym i jakie wspaniale informacje ma ze spolki. Teraz nagle wymyslil sobie jednak, ze to zbyt mala spolka by dostac jakiekolwiek pieniadze z BOA. O ile dobrze pamietam to na poczatku roku spolce przygladal sie KNF i jakos zastrzezen nie mial. Pewien osobnik z forum przedstawial tez nazwisko jednego z pracownikow BOA w Polsce. Pokazal tez jakie ma on powiazania z firma Depend. Kazdy ma swoje zdanie i swoje pomysly na rozwoj sytuacji. Dziwi mnie tylko jedynie, ze bez zadnego potwierdzonego info ktos z dnia na dzien zmienia zdanie o 180stopni.
Dnia 2013-11-22 o godz. 18:44 ~lork napisał(a):
> NWA przedstawil tylko i wylacznie swoje domysly. Nie ma tu
> zadnej informacji w jakikolwiek sposob czymkolwiek
> potwierdzonej. Po roku zachwalania spolki i wychwalaniu jej
> pod niebiosa po prostu mu spolka zbrzydla i zmienil swoj
> punkt widzenia. Pamietam jak podniecony opowiadala tutaj
> jak to super bylo na walnym i jakie wspaniale informacje ma
> ze spolki. Teraz nagle wymyslil sobie jednak, ze to zbyt
> mala spolka by dostac jakiekolwiek pieniadze z BOA. O ile
> dobrze pamietam to na poczatku roku spolce przygladal sie
> KNF i jakos zastrzezen nie mial. Pewien osobnik z forum
> przedstawial tez nazwisko jednego z pracownikow BOA w
> Polsce. Pokazal tez jakie ma on powiazania z firma Depend.
> Kazdy ma swoje zdanie i swoje pomysly na rozwoj sytuacji.
> Dziwi mnie tylko jedynie, ze bez zadnego potwierdzonego
> info ktos z dnia na dzien zmienia zdanie o 180stopni.
dokladnie. Zwlaszcza ze w wielu infach spolka pisala o BOA. A co do zmiany nastawienia do normalne u wielu ludzi. Zwlaszcza choragiewek.
tylko jest jedno ale normalna spółka z tak wielką przyszłoscią tak nie zachowuje się że od 0,60zł odbija się i znowu spada na 0,20zł tylko po małej korekcie dalej pnie się do góry
no to chyba inne notowania ogladamy bo ja widze, ze jak na razie kurs jest w ok. 40gr (czyli 100% wyzej niz piszesz, czy spadnie do 20gr tego nie wiem i ty tez zapewne nie wiesz). Z ok. 20gr byl wzrost do ok 60gr czyli o 200%, teraz nastapil spadek do ok. 40gr czyli o 30%. Jak na razie taki spadek po takim wzroscie mozna uznac za normalna choc dosc gleboka korekte. Uwazam, ze jak nikt nie bedzie majstrowal przy kursie, nizej niz 38-40gr spasc nie powinno- pozniej odbicie, jesli w miedzyczasie pojawi jakies ciekawe info, mozliwe nawet nowe maksima. Ciekawe info wcale nie oznacza tego finalnego, wystarczajacym byla by informacja o posiadaniu jakiegos pakietu akcji przez prezesa czy ktoregos z nowych czlonkow RN.
Dnia 2013-11-23 o godz. 08:20 ~spekulant 1973 napisał(a):
> tylko jest jedno ale normalna spółka z tak wielką
> przyszłoscią tak nie zachowuje się że od 0,60zł odbija się
> i znowu spada na 0,20zł tylko po małej korekcie dalej pnie
> się do góry
po pierwsze znowu zaczynasz zmieniac front czyli nie masz akcji buahahahahahahaha. Po drugie ostatni szybki spadek na 20 gr to byla rezyseria i jak tego nie widziales to wspolczuje ci.
Spekulant znowu zaczynasz jojczec jak jakied male dziecko. To nie.jest normalna.spółka to jest Nc a aktualnie depend nie prowadzi zadnej działalności i nie ma żadnych przychodów jak zrealizuje swój plan i będzie miał stałe źródło gotówki to wtedy będziesz.mógł sobie paplac na temat trendu i.korekt widzę po Twoich wpisach ze.pozbyles się już akcji i znowu zaczynasz wracac do swojego.chorego lamentu i próby nagonienia za chciało sis powtórki z rozrywki ale jeśli liczysz na.to że.nawet.bez infa kurs w ciągu t ygodnia czy dwóch wróci.na 20 gr to się przeliczysz nos sean zarem i sis uspokuj bo niekt nie trawi takich beks jak Ty
Nazywajcie mnie jak chcecie ale sami wiecie że kurs znowu robi kolejne kółko gdzie się zatrzyma tego nie wiemy ale bez informacji pozytywnej leci w dół i obojętne na jakich to jest obrotach bo co z tego jak przy dużych obrotach bronili kursu żeby nie spadł poniżej 0,56zł jak przy małych mamy już 0,42zł piszecie że duzi nie ujawniają się i mają akcje na słupy i jeżeli tak jest to oni robią kolejne kółka a wy stoicie w miejscu ze swoim mega pakietem i się wychwalacie jacy to jesteście potężni bo posiadacie np 300 000 akcji i wyobrażacie jak akcje chodzą na poziomach zł
Dobrze wiecie że gramy o jedną konkretną informację - kredyt
kto chce robić kółka niech robi -jego sprawa
te setki tysięcy na podbiciu gdzieś poszły- nie w kosmos przecież
a ztego co widzę z tabeli notowań to oddane nie zostały
więc co uważacie że to głupcy kupili?
i to jeszcze tak- kurs stał w miejscu - jak ktoś nasypał konkretny pakiet to jednym ruchem znikał nawet za cenę zawyżenia kursu po takiej transakcji
ten gracz nie ma biznesu grać skupując po 10 kilo- bo po co?
teraz poczeka i znowu jednym ruchem szarpnie
po co ma kupować po 50 i więcej groni
jak poczeka to łyknie od ile kurs się ustawi i zrobi to jednym ruchem
a póki co zostawił mniejszych ich wątpliwościom i efekt jużwidać:)
pozdr
dobrze wiesz, że tej informacji nie będzie
a akcje w całości - cały free float - ma chciwa ulica
sami się nakręciliście na zakupy
kto da 600 mln zł właściwie osobie fizycznej (główny akcjonariusz)
tylko ślepi i naiwni brali ten walor wierząc w mrzonki o super kredycie
wszyscy ci co dali się podpuścić na zakupy już wiedzą,
że nikt od nich tych akcji nie chce odkupić i nie odkupi - (arkusz zleceń)
za ostro naganiasz mat hist - to nalezy robic delikatnie i z wyczuciem
to taka roznica jak uwiesc kobiete a zgwalcic kobiete
efekt koncowy ten sam ale odczucia inne:)
probuj dalej- powodzenia