• cos sie dzieje na Silvano Autor: ~greg [89.67.100.*]
    Udzial KDPW w strukturze akcjonariatu systematycznie rosnie w ostatnich miesiacach, w ciagu ostatniego miesiaca licab akcji na rachunkach w KDPW zwiekszyla sie o prawie 700 tys. Ciagle chodza jakies pakietowki, czyli przechodzi z duzych lap do innych duzych lap.
    Na dodatek kurs kisi sie niemilisiernie juz od ponad roku, firma wskaznikowo jest kilka razy tansza od lidera branzy - LPP, osobiscie nie zdziwie sie, jakby pojawil sie nowy inwestor. firma z branzy, cos w rodzaju LPP ;-)
  • Re: cos sie dzieje na Silvano Autor: cow [89.250.196.*]
    porównywanie SFG do LPP to pewna przesada, firma jest rozwojowa i bardzo zdrowa, ale od kilku kwartałów generuje mniejsze zyski niż w poprzednich okresach, spółka bardzo zależna od rynku rosyjskiego i koniunktury na nim a jak wiemy tamtejsza gospodarka trochę zwolniła impet. Plusem jest stale powiększająca się liczba punktów sprzedaży, przede wszystkim poza Rosją, rosnące przychody, regularnie wypłacana przyzwoita dywidenda oraz dobre zachowanie w okresach dużej zmienności nastrojów. Minusem malejąca marża oraz mała płynność. Teraz mam wrażenie że ktoś próbuje wygenerować sztuczny ruch na papierze i wznieść go na wyższe pułapy cenowe, rynek jest bardzo wysprzedany co utrudnia przeciwdziałanie tej podbitce. Myślę że ktoś mocno wierzy że kolejne kwartały będą przynosiły coraz lepsze wyniki tej spółki.
  • Re: cos sie dzieje na Silvano Autor: ~CD [80.72.44.*]
    zgadza się, nie ma co porównywać obydwu firm, natomiast dyskusyjna jest wg mnie teza, iż ktoś próbuje to podbić sztucznie - ja mam odmienne wrażenie, że ktoś próbuje utrzymać ten kurs, aby wymienic po takiej cenie jak najwiecej akcji
    od dłuższego czasu trwają tutaj jakieś ruchy na pakietówkach, głównym udziałowcem jest estoński biznesmen Tool (lub jego zona), natomiast zaskakujący jest dla mnie ostatni wzrost udziału Silvano na rachunkach klientów KDPW - tych danych nie ma w Polsce, ale jak pogrzebiesz na estońskich forach internetowych, to znajdziesz - oni tam w Estonii jako akcjonariusze mogą uzyskiwac od miejscowego KDPW pełną liste akcjonariuszy na dany dzień, widać, kto kupuje, a kto sprzedaje, generalnie w ostatnich miesiącach sprzedawali szwedzcy emeryci, a kupowali Ruscy oraz KDPW
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.27.78.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: cos sie dzieje na Silvano Autor: ~Ela [79.191.201.*]
    Chyba śnisz??? Duży inwestor dla tej firmy, to chyba nie ma co z kasa robić, żeby w te gacie zainwestować!? Dywidenda wyniesie znowu 14 centów za akcję, to zabawa w giełdę a nie biznes!
    Są lepsze firmy do inwestowania i dywidendy są sensowne, bo każdy inwestor chce zarobić w koncu jakieś pieniądze a nie dokładać ciągle!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [85.193.252.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~bkrs [85.193.252.*]
    Chciałbyś zarobić na kupnie akcji?
    Zapraszam do kontaktu ---> bankiers@bankiers.pl

https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=2870638&strona=1
[x]
SILVANO 0,20% 4,94 2026-04-02 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać