za to ja sprzedałem moje 1500 akcji wczoraj po 24 z groszami,przyczyniły się do tego jego pseudoanalizy,już w tym roku trzeci raz dałem się wyleszczyć przez wpisy oświeconych
Monika, dlaczego sami nie robicie analiz i nie ufacie samym Sobie. Przeciez tak nie wolno grac. Tacy jak pex wlasnie na frajerow czekaja. Przeciez na tym to polega, zeby zarobil jeden to drugi musi stracic. Raczkujacych na gieldzie jest mnostwo, ktorzy mysla, ze jak juz troche gotowki maja to gielda jest najlepszym miejscem zeby ja pomnozyc. Otoz, to akurat jest najwiekszy blad.grajac na gieldzie czy tez gdziekolwiek indziej ( np. Forex) trzeba najpierw myslec o tym zeby jak najmniej stracic a potem o jakichkolwiek zyskach. Kto robi na odwrot ten niestety zazwyczaj na koniec placze. proponuje zapisac sie na jakies lekcje tradingu ( czyli gry na gieldzie ) i dopiero majac jakies pojecie zaczac grac. Tu naprawde jest tak jakbyscie chcieli sie nauczyc plywac bedac wrzuconym do oceanu. Utoniecie odrazu, poniewaz byle jaka drapiezna ryba Was wykonczy nie mowiac juz o rekinach, dla ktorych tacy naiwni sa super okazja.
Pozdrawiam
Analizowac spolki fundamentalnie i technicznie, zanim sie kupi jej akcje. Lepiej stracic 10 okazji a wykorzystac te jedna, niz lapac domniemane okazje i stracic 10 razy.
Chinczyka radze poki co trzymac. Moze to potrwac jesli chcesz zarobic troche wiecej, ale jesli satysfakcjonuje Cie zarobek rzedu 10 czy 15% to kiedy juz tyle bedziesz do przodu poprostu sprzedac i cieszyc sie z zysku.
Byla podbitka pod info w prasie i ubrali leszcza. Ja stawiałem na podbitke zaraz po wynikachi swoje akcje sprzedalem . Monika w 2014 kupisz 2 razy wiecej
Po info w prasie najgorsze szumowiny gpw zlecialy sie na wasza perełkę. Buhahaha wiekszość tzw ynwestorów bedzie chciala szybko zarobic co znaczy ze szybciej sprzedadzą niż kupili, co doprowadzi kur do .... Trzeba miec o sobie gów ..ne mniemanie żeby mieć nicka typu poradnikt, to tak jakby nazwać siebie jestem pierdołą lub rogaczem.
monika i damian mam dla was najlepszą poradę, skoro wasze decyzje ynwestorskie podejmujecie na podstawie wpisów na forum jednego obszczymura, to sprzedajcie wszystkie akcje i wpłaćcie pieniądze na lokate-więcej zarobicie i bez stresu, a zamiast bankiera poczytajcie sobie onet
Dnia 2013-11-22 o godz. 19:50 ~Arnold napisał(a):
> monika i damian mam dla was najlepszą poradę, skoro wasze
> decyzje ynwestorskie podejmujecie na podstawie wpisów na
> forum jednego obszczymura, to sprzedajcie wszystkie akcje i
> wpłaćcie pieniądze na lokate-więcej zarobicie i bez stresu,
> a zamiast bankiera poczytajcie sobie onet
Ja żartowałam z tym sprzedawaniem akcji.Na giełdzie jestem od 1996 i niejedno przeżyłam.Teraz bardziej siedzę na NC tam się szybciej zarabia.Kupuje spółkę do 15tys.Mam novavisa za 0.78,ari za 0.48,cwpe za0.25 i jeszcze 2 inne.W poniedziałek kupuje cde .Sprawdzcie terz ich kursy.SPRÓBUJCIE swoich sił na NC.Naprawdę polecam(do 15tys.w spółkę)niewięcej Pozdrawiam poważnych inwestorów.U mnie w górach pogoda więc idę z 10miesięcznym synkiem na spacer.Do poniedziałku.
Dzieki, ale ze mnie ignorant :)
Ale w takim razie na NC tak jak mozna duzo zarobic tak mozna tez wiele stracic. Osobiscie nie inwestuje tam ale patrze czasami i juz nie raz widzialem jak spoleczki po 40% w jednym dniu tracily.
Jezeli forum jest Twoim jedynym zrodlem ingormacji to wspolczuje.
Poznalen juz takich naganiaczy. Np. na Ursusie pisali, ze 1.8zl to zbyt wysoka cena za te spolke, ze jeszcze spadnie... kilka dni pozniej jedna akcja kosztowala ponad 4zl. Kto nie posluchal naganiaczy, ten zarobil.
Mysle, ze tutaj moze byc podobnie. Wystarczyla jedna wiadomosc w prasie i kurs wzrosl o kilka procent. Mozna przypuszczac, ze po dobrych informacjach ze spolki wzrosty moga byc jeszcze wyzsze.
Wazedlem tutaj dosc wysoko i jesten na minusie ale na razie chyba tu zostane. Wydaje sie, ze ponizej 24zl kurs nie powinien spasc i jest spora szansa na wzrosty. Zobaczymy jak bedzie.
I jak tam ynwestory, dawcy kapitału? Mowiłem sprzedawac!! Do konca tygodnia nowe minima, cena 16 zeta jest ok, dodruk akcji i niedlugo bedzie was 3 razy wiecej wiec podzielcie 16÷3. Kur przez rok nie drgnie