komuś się w ciagu dnia może udało zebrać taniej i na dogrywce zaszalał ;) to jedna wersja,druga to dezinformacja ,zeby jutro znowu skupić taniej jesli inaczej nie można,dzisiaj dokładnie widać jak mało papieru jest w obrocie ;) ' parę kilo ' i widły :)
no i czy to nie cudownie rozbrykany papierek?
sprzedając rano po 0,52 przez moment było mi żal ale na odczepnego ustawiłam zlecenie kupna na 0,42 i masz - udało się trafić prawie idealnie .
sprzedawać po 0,59 już się nie odważyłam bo bałam się "przedobrzyć" ale i tak jest super:)
kolejny raz wychodzi na moje , uwielbiam ten papier:)))
może tak bujać ,ale może też byc odciecie od papieru ;) jest go mało ,bardzo mało,fix mylący,duży zbiera i 'wymiana" idzie ostro,z wora do wora,wolę trzymać papier i ewentualni cos dokupić ;)jest za....e,tutaj będzie kosmos jak nic ;) perspektywy to raz,a mały FF to dwa ;)
uważam ,że w życiu niczego nie można być pewnym , wszystko opiera się na założeniach.
tak jest i w przypadku grania na giełdzie.
jeżeli twoje założenie okaże się trafne - zarobisz
jeżeli okaże się błędne -stracisz
tu nie ma miejsca na myślenie życzeniowe.
dla przykładu :
moje założenie na jutro to wykorzystać okazję do chwilowego zamknięcia pozycji i bezpiecznie przyglądać się temu jak roztrzygnie się los obecnego trendu .
powtórka z rozrywki , gracze (jak kto woli -rynek) są wyraźnie niezdecydowani co do dalszej kontynuacji wzrostu (pokazuje to dzisiejsza świeca doji)
jest to tzw doji długonoga .
obserwowana w trakcie trendu wzrostowego może oznaczać (podkreślam , że MOŻE a nie MUSI) zapowiedź spadków ,
widać ,że kupujący tracą kontrolę nad trendem wzrostowym ale sprzedający też nie przejęli prowadzenia.
trzeba założyć sobie pewien scenariusz wydarzeń i nie obwiniać całego świata za to ,że okaże się błędny.
może nie ma w mojej wypowiedzi tzw "konkretów" typu - na "pewno wzrośnie" lub "na pewno spadnie" ale nie jestem zwolenniczką wróżenia z fusów i innym też ten sposób postępowania odradzam:)
także życzę wszystkim (bez wyjątku) samych trafnych założeń na jutrzejszej sesji!!!
podpisano:
" póki co zadowolona z własnych założeń doda:)"
świeca świecą, ale jak śledziłaś dziś sesje to widac wyraźnie że zbieranie było większe niż ta zrzutka pod koniec, może po prostu tak to miało wyglądać. Za mała płynnośc by się sugerować techniką. Tutaj bardziej wzrosty są pod kontem fundamentalnym.
Dnia 2013-11-20 o godz. 20:29 ~plex napisał(a):
> świeca świecą, ale jak śledziłaś dziś sesje to widac
> wyraźnie że zbieranie było większe niż ta zrzutka pod
> koniec, może po prostu tak to miało wyglądać. Za mała
> płynnośc by się sugerować techniką. Tutaj bardziej wzrosty
> są pod kontem fundamentalnym.
zgadzam się ,że mogło tak być.
co do fundamentów zgadzam się w 100%
jednak będę obstawać przy swoim założeniu.
trzeba się jutro odpowiednio wcielić w rolę na scenie teatru zwanego New Connect bo
screenplay is by LIVE :)
stary, pisałem ci wczoraj, twoje teksty są naprawdę średnie
to co wczoraj pisałeś i dzisiaj się nie sprawdziło
nie było odcięcia, nie było infa, a skoro jesteś kompletnie niewiarygodny i cuchniesz gówniarzem więc sobie odpuść!
Omega sprawdź sobie moje wczorajsze wpisy i się nie ośmieszaj he he.
Masz gucio do powiedzenia i jestes żałosny bo jak było 040 to miałeś pełne portki i skomlaleś jak suczka.
doda masz fajny taki szczery sposób pisania o tym co myślisz,to tutaj rzadkość ,za to szacun niemniej świeca u mnie ostatnio ciągle zapalona bo tak lubię ,AT na nc tutaj ;)kończąc dywagacje Życzę wszystkim posiadajacym papier żeby było podobnie jak na inpoint ( w miesiąc z 50 gr na ponad 3 zeta ) lub na ( 8formuła) ja widzę dla ARI większy potencjał wzrostu :)to moja prywatna opinia oczywiście
ale lekkie " strzyżenie " odchodzi aż miło :) a może ktoś wczoraj kupił z a15tys pln wswzystko jak szło i się wysypał na fixie ?:):) a może jednak -moja teoria -ktoś ładnie zbiera :):)