• trwa naciaganie liny Autor: ~xxx [213.108.115.*]
    trwa naciaganie liny a wlasciwie to gumki ...
  • Re: trwa naciaganie liny Autor: ~Tom [79.188.16.*]
    Nuda, nuda,nuda. Zamiast się wspinać do góry to stoimy w miejscu. Żółwie tempo. Na NC mizerne obroty więc chyba nie ma się co dziwić. Jak tak dalej będzie to w tym tempie zobaczymy co najwyżej 12-13 gr. do końca roku. Wszyscy posiadacze akcji Balticonu zapewne by chcieli przynajmniej z 20 gr. (tak w najgorszym wypadku). Pomarzyć można ;) p.s. tak obserwuje kilka spółek z NC i nic, bezruch. Klapa totalna.
  • Re: trwa naciaganie liny Autor: ~job [178.212.24.*]
    lina żeby nie okazała się gumką od majtek, bo jak pęknie to ukaże się naga prawda hehehe
  • Re: trwa naciaganie liny Autor: ~xxx [213.108.115.*]
    moze tera nie czas na smieci z nc
    moze tera jest czas na lue czipy :D

no chyba ze balticon to wlasnie taka czipa ...
    obaczymy wkrotce do ilu zawedruje
    20.11.2013.

Przed 9:20 zakupu. Ile 100,200 czy 300 akcji ???
    oczywiście zakupy miało być a nie zakupu. Stawiam na 200 akcji,
    Spóźnili się.

Pierwsze zlecenie 9:20:05. Jednak poszło 300 akcji, a nie tak jak obstawiałem 200.
    to ja teraz obstawiam 200 sztuk

pewnie animator to zrobi jak nie bedzie sie ruszac nic
    22.11.2013.

10:38 a na Baltconie większe obroty niż na ZWG :) Jest grubo ;)
  • Re: trwa naciaganie liny Autor: ~Tom [83.9.103.*]
    11 gr. na zamknięciu ?
    i naciagana lina psucila az milo

szkoda tylko ze bylo to ustawianie fixingu ... a mozna bylo zassac wczesniej i pocisnac

na ustawki na fixie sie juz nikt nie biera
    a tera to papier wyprzedany i koniec korekty i powrot do trendu albo co najmniej do kiszonki

eh... a myslalem ze sie podlacze
    A może 13 gr., dzisiaj? Szanse teoretycznie istnieją. Ładnie indeksy się otwarły na początku sesji. Czy Balticon wykorzysta szansę ???
  • Re: trwa naciaganie liny Autor: ~abc [83.3.206.*]
    w piątek 22.11 napisałem kolejnego maila do spółki i co, jest dzisiaj odpowiedź podpisana przez samego prezesa.
    I jakieś konkrety??? Jak na razie nic nie zapowiada wzrostów. Widać brak chętnych do większych zakupów na NC. Przypuszczam, że coś ruszy dopiero w styczniu. Będę mile zaskoczony jak by kurs ruszył przed końcem roku.
    Dnia 2013-11-25 o godz. 12:32 ~Tom napisał(a):
    > I jakieś konkrety??? Jak na razie nic nie zapowiada
    > wzrostów. Widać brak chętnych do większych zakupów na NC.
    > Przypuszczam, że coś ruszy dopiero w styczniu. Będę mile
    > zaskoczony jak by kurs ruszył przed końcem roku.

odpowiedź mogła być tylko jedna: bleble i nic więcej .
    Teraz by trzeba było zatrudnić jakiegoś sternika...

Ładni sterują na HAMBURGER, przy takich beznadziejnych wskaźnikach (w porównaniu do Balticonu)

http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/emitents/basicInfo/LE%C5%9ANERUNO,PLLSNRN00015,1

O której godzinie pojawi się drugi chętny do kupna po 11 gr. Widać prężyk na 10 gr...
    jaki tam prezyk ...
    raczej podpucha

zreszta... jakby mial byc prezyk, to po chwili nie byloby makulatury po 11, a jest :D
    I to są uroki NC. Athon jeszcze wczoraj miał kurs odniesienia 11 gr. Dzisiaj już chodzi po 17 gr. Nam to by się przydało chociaż 13 gr. (na mikołaja) do 6 grudnia. Przełamanie oporu na 13 gr. będzie motorem do dalszych wzrostów. Osobiście nie wierzę, że w grudniu uda się przebić ten poziom (obstawiam styczeń), ale wszystko możliwe.
  • Re: trwa naciaganie liny Autor: ~Lolo [81.190.56.*]
    A ja obstawiam stały powolny wzrost. bez wyskoków po 5-8 gr tylko po groszu na rok a potem może raz 2 gr.
    I mnie to wystarczy :)
    Balticon ma umowy na serwis kontenerów z Mearskiem i miejscówki przy każdym terminalu. Gdzie by nie szły kontenerowce przypłyną do nich.
    Dzięki autostradom stajemy się konkurencyjni w przewozach morskich dla Czechów. Niedługo wejdzie poprawka dotycząca VAT-u i nie będzie się opłacało ściągać towaru do Niemiec. PKP Cargo nastawia się na rozwój co jeszcze bardziej umocni pozycję Polski w ruchu kontenerowym. Pogłębiono wejścia do portu aby przyjmować z Chin największe kontenerowce świata ... nic dodać, tylko czekać. A i koniunktura się powoli zaczyna rozkręcać a transport i spedycja to przecież krwiobieg gospodarki i najszybciej zarabia na wzroście PKB.

Pozdrawiam z Gdyni :)
  • Re: trwa naciaganie liny Autor: ~ciekawy [5.185.54.*]
    A może byście tak zaczeli kupować ten papier
    a nie liczyli na innych
    Nie kupują bo nikt nie chce przepłacać. Ten śmieć nie jest więcej wart niż obecna cena
  • Re: trwa naciaganie liny Autor: ~Lolo [81.190.56.*]
    Ja kupuje systematycznie. Chciałem za 9 gr ale się spóźniłem ciut ...
    Proponuję uzasadnić czemu niby Balticon to śmieć ? Merytorycznie to takie stwierdzenie g ... nam daje :)
  • Re: trwa naciaganie liny Autor: ~Tom [83.9.139.*]
    Grudzień większych zmian nie przyniesie jeśli chodzi o kurs Balticonu jak i innych spółek notowanych na NC. Trzeba czekać na styczeń.
[x]
BALTICON 0,00% 19,90 2025-10-13 14:52:15
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.