Nuda, nuda,nuda. Zamiast się wspinać do góry to stoimy w miejscu. Żółwie tempo. Na NC mizerne obroty więc chyba nie ma się co dziwić. Jak tak dalej będzie to w tym tempie zobaczymy co najwyżej 12-13 gr. do końca roku. Wszyscy posiadacze akcji Balticonu zapewne by chcieli przynajmniej z 20 gr. (tak w najgorszym wypadku). Pomarzyć można ;) p.s. tak obserwuje kilka spółek z NC i nic, bezruch. Klapa totalna.
I jakieś konkrety??? Jak na razie nic nie zapowiada wzrostów. Widać brak chętnych do większych zakupów na NC. Przypuszczam, że coś ruszy dopiero w styczniu. Będę mile zaskoczony jak by kurs ruszył przed końcem roku.
Dnia 2013-11-25 o godz. 12:32 ~Tom napisał(a):
> I jakieś konkrety??? Jak na razie nic nie zapowiada
> wzrostów. Widać brak chętnych do większych zakupów na NC.
> Przypuszczam, że coś ruszy dopiero w styczniu. Będę mile
> zaskoczony jak by kurs ruszył przed końcem roku.
odpowiedź mogła być tylko jedna: bleble i nic więcej .
I to są uroki NC. Athon jeszcze wczoraj miał kurs odniesienia 11 gr. Dzisiaj już chodzi po 17 gr. Nam to by się przydało chociaż 13 gr. (na mikołaja) do 6 grudnia. Przełamanie oporu na 13 gr. będzie motorem do dalszych wzrostów. Osobiście nie wierzę, że w grudniu uda się przebić ten poziom (obstawiam styczeń), ale wszystko możliwe.
A ja obstawiam stały powolny wzrost. bez wyskoków po 5-8 gr tylko po groszu na rok a potem może raz 2 gr.
I mnie to wystarczy :)
Balticon ma umowy na serwis kontenerów z Mearskiem i miejscówki przy każdym terminalu. Gdzie by nie szły kontenerowce przypłyną do nich.
Dzięki autostradom stajemy się konkurencyjni w przewozach morskich dla Czechów. Niedługo wejdzie poprawka dotycząca VAT-u i nie będzie się opłacało ściągać towaru do Niemiec. PKP Cargo nastawia się na rozwój co jeszcze bardziej umocni pozycję Polski w ruchu kontenerowym. Pogłębiono wejścia do portu aby przyjmować z Chin największe kontenerowce świata ... nic dodać, tylko czekać. A i koniunktura się powoli zaczyna rozkręcać a transport i spedycja to przecież krwiobieg gospodarki i najszybciej zarabia na wzroście PKB.
Ja kupuje systematycznie. Chciałem za 9 gr ale się spóźniłem ciut ...
Proponuję uzasadnić czemu niby Balticon to śmieć ? Merytorycznie to takie stwierdzenie g ... nam daje :)