• Raport za IIIQ Autor: s1mody [46.253.215.*]
    Przyznam szczerze, że przestałem się w końcu obawiać o przyszłość firmy, bo zaczęliśmy zarabiać i oby tak dalej, bo moim zdaniem mamy przed sobą co najmniej 2 lata dobrej koniunktury.

Dużo gorzej wygląda to z punktu widzenia akcjonariuszy, bo tu jakoś nie widzę znacznego entuzjazmu, większość osób już dawno pozbyła się akcji, na forach cisza, spokój - nikt tej perełki nie zauważa...

Ciekawe czy zarząd będzie chciał coś z tym zrobić, żeby przywrócić płynność i jakoś ożywić sytuację - jak myślicie?
  • Re: Raport za IIIQ Autor: ~filippo [77.65.21.*]
    Co wg Ciebie znaczy, że większość akcjonariuszy pozbyła się akcji? Akcje nie wyparowują z rynku, nie można się ich "pozbyć". Niecierpliwi sprzedali, kupili od nich bardziej cierpliwi. Zauważ, że pomimo free floatu stanowiącego 1/3 akcji nikt jakoś nie wali akcjami w rynek (ok. zgadzam się, że brakuje popytu, ale jednak po te kilkadziesiąt tys. akcji da się sprzedać).
    Spółka powoli wygrzebuje się z dołka, pojawił się pierwszy niewielki zysk w minionym kwartale - i dobrze! Pamiętajmy jednak, że jeszcze nie dawno nie było tak różowo i musiało odbyć się walne, żeby zadecydować o dalszym istnieniu spółki. Musi minąć trochę czasu i kilka kolejnych pozytywnych raportów, żeby potwierdził się pozytywny trend zmian.
    Moim zdaniem spółka jeszcze da zarobić i to konkretnie. Nie jest to jednak spółka z obszaru nowych technologii i nie rzuca co 2 tygodnie komunikatów o zawieraniu nowych umów, dofinansowaniach itp. Hurtimex po prostu sprzedaje ciuchy, a to nie jest super medialny biznes. To, plus kiepskie ostatnimi czasy wyniki, spowodowały, że w tej chwili pies z kulawą nogą nie interesuje się akcjami.
    Pozytywną kwestią jest to, że kurs jest na dnie i niżej już nie bardzo ma gdzie spadać. Trochę cierpliwości i rynek nas zauważy, a wtedy wystarczą niewielkie kwoty i jesteśmy 2x wyżej niż obecnie.
    Pozdr dla cierpliwych
  • Re: Raport za IIIQ Autor: ~Ktoś [79.175.202.*]
    raport przyniósł dobre i w sumie mało oczekiwane wieści a kurs w
    Czarnej dupie.takie rzeczy to tylko na hurtku mogą sie dziać.na większości innych spółek po takim raporcie kurs ruszyłby do góry.
  • Re: Raport za IIIQ Autor: ~akcjonariusz [83.7.35.*]
    Nie tylko na Hurtimexie. Podobna sytuacja jest na Vedii. Spółka zwiększa obroty i zyski, Rymaszewski wszedł do rady nadzorczej. jedyny polski producent tabletów z fabryką w Chinach i co - kurs leży. To tylko NEWCONNECT.
  • Re: Raport za IIIQ Autor: ~jan. [79.188.233.*]
    jest lepiej
  • Re: Raport za IIIQ Autor: ~ross [31.0.159.*]
    Jesli ostatni wynik nie był efektem zabaw księgowych, to kierując się zapisami w raporcie, obecny kwartał powinien zakończyć się dużo wyższym zyskiem niz poprzedni. Zarząd utrzymuje bowiem, że marża uprzednio była znacząco niższa ze względu na akcję wyprzedażową, natomiast od września realizowana była już sprzedaż kolekcji jesień - zima. Jeśli dodać do tego powoli, ale jednak wzrastającą sprzedaż detaliczną i wyniki firm z branży, to należałoby oczekiwać zysku istotnie większego niż kilkadziesiąt tysięcy zł/kwartał. A wtedy trudno, by nie przełożyło się to na kurs. Tak wiec tradycyjnie, pozdrawiam cierpliwych.
  • Re: Raport za IIIQ Autor: s1mody [46.253.215.*]
    Ja to mam wrażenie że jestem jednym z bardziej cierpliwych akcjonariuszy tyle lat za mną że łoooo...

Zostało jeszcze bardzo dużo czasu do podsumowania roku 2013 ale myślę, że ten raport może zadecydować, że spółka ma szanse istnieć na rynku i dawać zarabiać. Ja przyznam szczerze, że liczyłem na jakąś dawkę optymizmu, że kurs ruszy choć trochę ale jak widać newconnect jest takim rynkiem, gdzie nie warto inwestować większej kasy, bo po prostu nie ma tu płynności i dlatego tylko w hurtku mam kasę, bo jakbym miał cokolwiek innego kupić to max za 10 tyś złotych i to tylko na szybki ruch, który tu czasami następuje w sekundy a widełki są niestety dość szeroko rozstawione...
  • Re: Raport za IIIQ Autor: s1mody [46.253.215.*]
    widzę że już nikogo na forum nie ma z zainteresowanych :(

Spółka kisi się jak nie wiem, ostatni ktoś za cale 1,5 zł + prowizja podwyższył kapitalizację spółki o 20% - nieźle co hehe :)
  • Re: Raport za IIIQ Autor: ~ross [37.109.127.*]
    zainteresowani to są, ale trudno coś pisać, skoro konkretnie nie ma o czym. Raport bardzo pozytywnie zaskoczył i jeśli wierzyć zarządowi następny, powinien być jeszcze lepszy. A wtedy jak wierzę, kurs ruszy na północ, a wątków na forum nie zabraknie:-))
  • Re: Raport za IIIQ Autor: ~mr [94.42.49.*]
    Ja poświęciłem 4,5 zeta -w sumie to tylko jaja można sobie robić -koszmar z ulicy wiązów
  • Re: Raport za IIIQ Autor: ~romanoo [91.150.147.*]
    po raporcie za 4 Q i po całorocznym..........dopiero będzie ubaw ......Oczywiście nie sprzedawać tym co zbierają okruchy...Pozdrawiam Wytrwałych..
[x]
HURTIMEX 0,00% 0,17 2026-05-19 16:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.