• spójrzcie na ujemne przepływy operacyjne, MASAKRA !! Autor: ~olsen [213.216.97.*]
    prawie 40 mln PLN ujemnych przepływów operacyjnych po 3 kwartałach, a aż 13 mln PLN w 3kwartale. W połączeniu z wynikiem nie wygląda to dobrze :(
  • Re: spójrzcie na ujemne przepływy operacyjne, MASAKRA !! Autor: ~KK [89.231.127.*]
    A ja widzę to zupełnie inaczej: kiedy jest największe spożycie produktów rybnych? W okresie Świąt, czyli w IV kwartale. Kiedy łosoś był najtańszy? We wrześniu. Gdybym miał środki, to zakupiłbym dużo więcej łososia, niż mi jest to potrzebne do bieżącej produkcji. OK, cash flow na działalności operacyjnej jest dzięki temu słaby, ale tylko w tym kwartale. Za to wzrastają mi zapasy zakupione w dobrej cenie, a sprzedaż nastąpi w okresie zwiększonego popytu na ryby. Tak to widzę. :)

Patrząc na inne parametry raportu: zysk wciąż jest znaczny (12 mln.), aktywa wzrosły (o 7 mln.), kapitał własny wzrósł (o 5 mln.), a zobowiązania są na prawie takim samym poziomie.

Wg mnie super wyniki! I mogę się założyć o sześciopaczek, że IV kwartał będzie zaje..... dobry.
  • Re: spójrzcie na ujemne przepływy operacyjne, MASAKRA !! Autor: ~Olsen [213.216.97.*]
    fatalne przepływy operacyjne były w 1Q, 2 Q i teraz są w 3Q. Jak rozumiem cały czas kupowali łososia na zapas bo był tani? Radze spojrzeć jakie były ceny łososia kilka miesięcy temu i czy faktycznie tak się opłacało kupować łososia na zapas :):)
  • Re: spójrzcie na ujemne przepływy operacyjne, MASAKRA !! Autor: ~aic71 [80.140.30.*]
    wzrost zapasów i sprzedaży to i operacyjne lecą ale czemu taki mały zysk operacyjny?
[x]
GRAAL -2,30% 21,50 2025-06-16 12:01:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.