Jest dobrze, a to dopiero początek. W spółce będzie coraz lepiej i tylko czekać jak trend się odwróci. Papier bardzo chce rozsnąć, tylko potrzeba dobrych informacji.
... przy pierwszym podejściu może być ciężko, chociaż niektórzy po wynikach widzieli 6 z przodu. z drugiej strony, Ci którzy kupowali akcje w większych ilościach powinni postarać się o to, aby podbić kurs. w momencie kiedy będą docierały jakieś konkrety ze spółki odnośnie sprzedaży nieruchomości, będzie to moment do upychania. dużo tu osób niecierpliwych a to na giełdzie nie wróży sukcesu.
Kardan wychodzi - wyszło mi 7,5 za akcję - myślę, że będzie ciekawe otwarcie. Pamiętacie jak ostatnio sprzedawano duży pakiet. Teraz to się cieszę, że uciekłem.
Dnia 2013-11-17 o godz. 16:02 maxks napisał(a):
> Kardan wychodzi - wyszło mi 7,5 za akcję - myślę, że będzie
> ciekawe otwarcie. Pamiętacie jak ostatnio sprzedawano duży
> pakiet. Teraz to się cieszę, że uciekłem.
dokładnie jak piszesz wychodzi 7,50 , , ale wcale to nie znaczy że GTC nie pójdzie do góry , akcje były trzymane nisko właśnie z tego powodu że kardan mial sprzedac swój pakiet , a teraz jak już sprzeda to może iść mocno do góry , jak na zlość tym co sie wyzbyli akcji :)
może i pójdzie do góry - może jednak ktoś pompował na ile mógł do góry aby utrzymać choć taką średnią -ostatni po takiej transakcji zostałem z akcjami GTC na rok - poprzez emisję itd. mam dość takich emocji - na TPSA - też starciłem zdrowie od lutego - na szczęście zyskałem kasę. Popatrzymy jutro (z boku) nie przewiduję luki w górę jakoś
to co będzie jutro ma znaczenie dla tych, którzy chcą pograć na krótko. myślicie, że fundusz który ma takie doświadczenie wchodzi w ciemno i wywala 160 mln w ciemno.
co do tych przeliczników ile to wychodzi za akcję, trzeba pamiętać, że to nie jest mała transakcja. tu gra idzie o grubą kasę.
Dnia 2013-11-17 o godz. 20:28 ~dix napisał(a):
> to co będzie jutro ma znaczenie dla tych, którzy chcą
> pograć na krótko. myślicie, że fundusz który ma takie
> doświadczenie wchodzi w ciemno i wywala 160 mln w ciemno.
> co do tych przeliczników ile to wychodzi za akcję, trzeba
> pamiętać, że to nie jest mała transakcja. tu gra idzie o
> grubą kasę.
www.lonestarfunds.com/funds-raised/
Fundusz kupujący jest świeżo założony, ma 3 letnią perspektywę inwestycyjną i znacznie większe środki. Nie wygląda bynajmniej na krótkoterminowego spekulanta. Po tej cenie prędzej ściągnie więcej akcji z rynku, podrasuje wyniki i opchnie następnemu funduszowi całość za 2-3 lata.
Dnia 2013-11-17 o godz. 21:12 ~klawinet napisał(a):
> Dnia 2013-11-17 o godz. 20:28 ~dix napisał(a):
> to
> co będzie jutro ma znaczenie dla tych, którzy chcą
>
> pograć na krótko. myślicie, że fundusz który ma takie
> > doświadczenie wchodzi w ciemno i wywala 160 mln w
> ciemno.
> co do tych przeliczników ile to wychodzi
> za akcję, trzeba
> pamiętać, że to nie jest mała
> transakcja. tu gra idzie o
> grubą kasę.
> www.lonestarfunds.com/funds-raised/
Fundusz kupujący jest
> świeżo założony, ma 3 letnią perspektywę inwestycyjną i
> znacznie większe środki. Nie wygląda bynajmniej na
> krótkoterminowego spekulanta. Po tej cenie prędzej ściągnie
> więcej akcji z rynku, podrasuje wyniki i opchnie następnemu
> funduszowi całość za 2-3 lata.
całkiem mozliwe , że teraz podciągną kurs oby jak najwyżej najlepiej w okolice 20 zł bo tam szykuje sie wybicie od dłużeszego czasu
wskaźniki GTC zaczynają sie poprawiać spada zadłużenie i spółka powinna od 2014 roku wykazywać zyski , po za tym wszedł nowy inwestor , mozna się spodziewać odwrócenia trendu spadkowego na pro wzrostowy , obecna wycena 8,70 jest bardo niska , spodziewam się większych wzrostów do 15- 20 zl
od dobrych kilku sesji kurs zakotwiczył i ani drgnie. ktoś tym dobrze steruje a że ruch słaby to i nie trudno go utrzymać w ryzach. dziś poszły dwa ładne pakieciki które wygenerowały wzrost wolumenu. sam zastanawiam się co zrobić. trzymać to co mam czy na jakiś czas pożegnać papier póki sytuacja się nie wyjaśni. miałem nadzieję, że po przebiciu oporu pójdzie do góry i będziemy już powyżej tych choćby 9 zł a tu klops. nie mam mocy to i o zysk trudno. a koledzy jak to widzą poza tymi którzy ciągle marudzą :) ???
Dnia 2013-12-05 o godz. 19:36 ~look napisał(a):
> od dobrych kilku sesji kurs zakotwiczył i ani drgnie. ktoś
> tym dobrze steruje a że ruch słaby to i nie trudno go
> utrzymać w ryzach. dziś poszły dwa ładne pakieciki które
> wygenerowały wzrost wolumenu. sam zastanawiam się co
> zrobić. trzymać to co mam czy na jakiś czas pożegnać papier
> póki sytuacja się nie wyjaśni. miałem nadzieję, że po
> przebiciu oporu pójdzie do góry i będziemy już powyżej tych
> choćby 9 zł a tu klops. nie mam mocy to i o zysk trudno. a
> koledzy jak to widzą poza tymi którzy ciągle marudzą :) ???
dla mnie osobiscie ta spółka jest warta więcej...
udało mi się wskoczyć na 8,3...
jak dobrze pójdzie bedzie wyzej, przed kazdym powaznym ruchem
jest taka cisza... A zeby potwierdzić srednioterminowy trend
wzrostowy musi przebic ok 9,3 i przebić szczyt z czerwca, a teraz przebić 8,9...
spodziewają się przyznania pozwoleń na budowę, ale przyznają, że nie złożyli jeszcze wniosku - co to za info ?
Ja się spodziewam, że wygram totolotka, przyznaję jednak, że losu nie kupiłem - no i tak to wygląda
za to już prawi minus 6%, oj coś ten nowy właściciel ma drobnych gdzieś. Takie lakoniczne informacje bez prawa poboru - po ile chociaż by podał i czy płatne gotówką czy barter jakiś - bo że Walne klepnie to pewne. I nie ma się co łudzić, że będzie PP