Poniżej cytat z propozycji ugody. Nie wiem czy została zaakceptowana przez wierzycieli...ale co się stanie gdy wierzyciele te akcje obejmą ?
"Konwersję 30% sumy wierzytelności głównej, zaokrąglonej w górę do pełnych złotych na akcje spółki licząc po cenie nominalnej 0.43 zł za akcję spółki na warunkach ustalonych w prospekcie emisyjnym, z zastrzeżeniem objęcia akcji przez wierzycieli w terminie do 3 miesięcy od daty zawarcia układu".
Najpierw zerknij ile maja zarejestrowanych akcji na ten cel potem policz ile to bedzie 30% ze wszystkiego i bedziesz mial odpowiedz po ile obejma ale napewno nie po 43 gr.
jako wierzyciel kilka miesięcy temu byłem w Wawie na spotkaniu nazwijmy to pojednawczym z ABM ,bardzo mocno lobbowali pomysł o akcjach zamiast kasy.Dodam tylko że było nas wielu myślę ,że na kilka baniek a były jeszcze spotkania w innych miastach,to ile oni tych akcji msieliby dodrukować?
Ha, ha, ha ... widzę, że z semantyką języka polskiego u doradcy nie najlepiej.
A teraz z tego trudnego komunikatu na język zrozumiały dla doradcy: przeliczenie wierzytelności nastąpi po cenie nominalnej akcji. Cena emisyjna nie ma tutaj żadnego znaczenia ... i to jest ta tragi-komedia spółki ! Dodruk na potężną skalę.
I z najnowszego raporta dla PSUDOANALITYKA Z KOZIEJ WÓLKI
STR 25
,,2. Konwersja 30 % sumy wierzytelności głównej, zaokrąglonej w górę do pełnych złotych na akcje spółki licząc po cenie emisyjnej na warunkach ustalonych w prospekcie emisyjnym, z zastrzeżeniem objęcia akcji przez wierzycieli w terminie do 3 miesięcy od daty zawarcia układu."
:-)))
PO CENIE EMISYJNEJ , A NIE NOMINALNEJ
STASIU IMAREK POWINNI WIĘC BYC TERAZ zainteresowani JAK NAJWYZSZYM KURSEM ZEBY ICH UDZIAŁY SIĘ NIE NIE ROZWODNIŁY I NIE STRACILI KONTROLI NAD KURĄ KTORA BĘDZIE ZNOSIC ZŁOTE JAJA
Oooo.... Pawlik zaczął odróżniać cenę emisyjną od nominalnej.
A na stronie ABM podaje coś innego:
http://www.abmsolid.eu/dokumenty/upadlosc/zaktualizowane-propozycje-ukladowe-abm-solid-sa-w-upadlosci-ukladowej.pdf
Ale czego od nich oczekiwać, raz piszą nominalna raz emisyjna, jaka firma takie informacje.