Janek,jak ma wrócić na GPW...to wróci.
Twoje działania nie mają i mieć nie będą żadnego znaczenia!
Zapamiętaj-bo może nie wiesz-MIESZKASZ W POLSCE
to tak jak w piosence Kazika..tutaj jest jak jest(a to już z Kukiza)
pogodz się ze stratą albo mniej nadzieje że coś się zmieni.
zobaczymy już niedługo czy nasze działanie nie przyniosą efektów,będzie zdziwienie, jak widzę niektórzy piszą po linii władz spółki, albo same władze tak piszą na forach, zamiast rozwijać spółkę to rozpisują się na forach i zniechęcają innych do działania, ale tak łatwo im nie pójdzie.
Janek,ty weź siebie poczytaj...jaka ja władza jestem
piszę Ci chłopie że to Polska i każde skorweseństwo w tym bananowym kraju przejdzie.
Zapodaj sobie"Układ zamknięty"to przejrzysz na oczy!
zobaczymy do jakiego momentu będą w spółce brnąć np prawnicy, którzy weszli do RN albo mec Pan R S czy Pan notariusz Z K, do jakiego momentu to im się opłaci.
Ty byles chyba w jakims kokonie chowany i zyles wsrod misjonarzy i lekarzy bez granic.
Puknij sie w ten uczciwy i rozmarzony łeb ,tu nie ma nic do ugrania!
tylko siwe wlosy i ewentualne koszty psychiatrycznego i gastrycznego leczenia :)
Po cóż Nalepa miałby rozwijać spółkę? Sprzedał papierki o nominalnej wartości 1 gr za kilkadziesiąt grosz, a do tego zachował kontrolę nad spółką i decyduje o sprzedaży realnego majątku spółki (nieruchomości) w lipnych transakcjach za grosze. Jego cel biznesowy został zrealizowany. Twój nie, bo źle wybrałeś.
Dnia 2013-11-18 o godz. 23:06 ~felix napisał(a):
> Po cóż Nalepa miałby rozwijać spółkę? Sprzedał papierki o
> nominalnej wartości 1 gr za kilkadziesiąt grosz, a do tego
> zachował kontrolę nad spółką i decyduje o sprzedaży
> realnego majątku spółki (nieruchomości) w lipnych
> transakcjach za grosze. Jego cel biznesowy został
> zrealizowany. Twój nie, bo źle wybrałeś.
jeszcze zobaczymy kto z tej kasy skorzysta, nie wyparowała ot tak sobie, myślę, że da się namierzyć osoby "obdarowane nią", co do kontroli nad spółką to nie byłbym taki pewny, skoro na stronie serenity jest zakładka akcjonariat w budowie,
Ile osób tu płacze ? Ile straciło swoje pieniądze ? Czekacie na informacje o spółce ? Gdzie jest kasa ? Czekać i płakać a może pojawi się znak z nieba !
a na czym polega ta oddolna inicjatywa? czyżby w końcu ktoś poszedł po rozum do głowy i wystosuje zawiadomienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa?
ja rozumiem, że pewne plany biznesowe mogą się nie powieść, ale jeżeli zarząd i RN działała celowo na szkodę spółki (akcjonariuszy) i podawała nieprawdziwe informacje, nie czyniła żadnych kroków w celu zachowania spółki na parkiecie, to jest to jak najbardziej do udowodnienia i całkiem niezłe odszkodowanie można wywalczyć. Ja jednak myślę, że nikt się na to nie zdecyduje, gdyż nikt tutaj poważnych pieniędzy nie utopił, żeby mu się chciało poświęcić czas.
Ale jeżeli takowy pozew się pojawi to ja chętnie pomogę. Czekamy na dalsze informacje.
Ludzie raczej czekają na rozwój sytuacji, ale elektroniczny zapis na koncie maklerskim wciąż przypomina i drażni. Po pewnym czasie może jednak w końcu się ktoś pokusi o działanie? Szukający sami sprawiedliwości ludzie mogą się wręcz pokusić o działanie nie do końca uznawane za delikatne i zgodne z prawem. Mam znajomego co ma karabin snajperski, całkiem legalnie, i często powtarza, przy znacznie bardziej błahych sprawach, że by komuś odstrzelił chętnie łeb. To co dopiero tutaj? Myślę, że osoby odpowiedzialne do doprowadzenia realnej straty finansowej takiej liczby osób muszą być wyjątkowo odważne. Polska to wciąż dziki kraj, a każdy kto to wykorzystuje musi się liczyć z tym, że... każdy kij ma dwa końce.
Na koniec. Czy prawdą jest, że majątek spółki został bezprawnie przeniesiony do serenity rehabilitacja sp z o.o.?
Już listopadzie 2011 zostało złożone zawiadomienie do Prokuratury Rejonowej w Warszawie Wydział Przestępstw Gospodarczych o manipulacji kursem Serenity w dniu 26.08 2011. W styczniu prokuratura odpisała że nie będzie wszczęte śledztwo w tej sprawie bez podania przyczyn odmowy.
Nie ukrywam że jestem zdziwiony obrotem sprawy na tej szmacie:(
Zainwestowałem...ponieważ nie ma w Polsce spółki zajmującej tą nisze.
Co więcej Polacy chca mieć dostęp do domów spokojnej starości
a jak pokazuje przykład krajów rozwiniętych branża ta jest niezwykle
dochodowa i z przyszłością.
Społeczeństwo się starzeje i takich domów z profesjonalną opieką
będzie zawsze za mało.
Dlatego szlak mnie trafia jak Polaczki,pseudo biznesmeni,potrafią
wszystko spie..lić.W Polsce nic się nie może udac.Tu się liczy tlko
przekręt,wał i dymanie normalnych ludzi,niestety w świetle "prawa"
stworzonego przez tych samych"Polaków".
Nie wiem czy tu by pomogło ścinanie łbów na stadionie...chyba nie.
Jesteśmy jako naród tak spaczeni że nawet wizja szafotu nas nie przestraszy
w dążeniu do władzy i wszech wiecznej chęci posiadania więcej i wiecej
kosztem innych.
Czasami brzydzę się ze jestem Polakiem.
Pozdrawiam
to nie jest robione w świetle prawa ale z pomocą prawników oraz prezesów, którzy sprzedadzą matkę za pieniądze,ale wszystko ma swoją cierpliwość , zobaczymy nie długo.
niestety nie mogę, bo osoby zainteresowane na pewno przeglądają fora z ukrytych IP, ale na pewno to nie dotyczy słynnej sesji z sierpnia, ani października 2011 .
ile jeszcze bedziecie tu wypisywac bzdetów ?
Nie potraficie zrozumiec ,ze to koniec (?) i to od dawna.
Tracicie energie na wzajemne pocieszanie sie i proby chwytania cienia nadzieji ,ktora dawno umarła.
Rozumiem,ze razem raźniej jest cierpiec tylko co wam z tego przyjdzie ....?
Nic,absolutnie nic !
Kompletny bral racjonalnosci nie majacy nawet poparcia w prawnych krokach tylko jakas idityczna wymiana opinii na debilnym forum.
Postradaliscie rozum i tyle.
dziecinada i glupota razem.
Jesli tak bardzo wierzycie w zwrot proponuje wam kupno serenity w ilosci 300 000 akcji za 10 zł za wszsytkie akcje.
Dziwny jest ten jan,cieszy się, że odrabia straty z serenity na czymś innym czyli szarpie się aby coś odzyskać, podczas gdy cwaniaki nacięli go i innych na kasę, czyli bez zbytniego wysiłku zarobili.To jest fenomen takich janów.