Scalenie i walenie w dół, jak zawsze.
Emisja prawie 30 mln akcji, a jest teraz 40 mln, czyli prawie raz tyle chłopaki sobie za oparty niepieniężne klepną i po scaleniu będzie jazda bez trzymanki.
I to wszystko w projektach uchwał. Mogło być pięknie, a wyszło..jak zawsze. Im na rękę jest upychać towar ze słupów i zamieniać to na gotówę, mając na uwadze split i początek zabawy dla nich..nie dla was :(
Nikt nie robi splitu, wiedząc i wierząc w to, że kurs będzie piął się do góry, bo po co? Tu opcji na 2 fizy już nie ma (za duży ff).
Paniali? :) Szykować pampersy :)
Wiecej zarobiliby opychajac bez resplitu. Spadloby do 1gr tam ustawilaby sie lawka chetnych bo tacy zawsze sie znajduja na jednogroszowkach licza na 100 proc gdy wroci na 2gr. A po resplicie co? Spada bez dna a ci co chca opychac zarobia mniej. To proste. Dlatego ci co mowia ze jak spolka robi resplit to po to zeby opychac nie wiedza o czym mowia.patrza z perspektyy maluczkiego inwestorw co to trzesie sie portkami przed spadkiem. Tu spadki nie sa w dlugim terminie nie sa w interesie sypaczy. Ci co chca sypac najpierw musza wymyslec jak skusic nabywcow. Na chwile obecna spolka zniechecila do siebie tak wielu ze ciezko byloby znalezc im chetnych do kupna. To ze robia resplit przy tym wszystkim pokazuje ze albo nie boja sie zaniku popytu i gruchniecia. Albo beda ustawiac sie nisko i odbierac gdy ci przestraszeni scaleniem zaczna rzucac
Nie masz w jednym racji. Spadek do 3-2-1 grosza, patrząc z perspektywy sypacza, ma sens przy ograniczonej podaży akcji, ale nie przy 40 obecnych i kolejnych 30 bańkach papieru. Rynek nawet po 1 groszu nie odbierze takich ilości na TAKIEJ spółce. Stąd scalenie i większe możliwości upchnięcia towaru. I pamiętaj. Nowa emisja za aport, czyli kasy nikt nie wyłoży, byleby umowy dobrze spisane były, jako podkładka. A wiesz, co to oznacza i dlaczego opłaca się sypać poniżej 1 grosza, czyli po scaleniu w dół? No, jaśniej już nie da rady.
df/awe/jkl/jan.. jeszcze masz jakieś nicki?:) Poza tym chyba do okulisty się udaj, bo mój nick to nie przecipa tylko Prześmiewca:) to przecipa to piszesz chyba o kimś ze swojej rodziny, tylko nie wiem o kim:) Może o sobie?:) Ja tam nie wiem może i jesteś przecipa, skoro tylu nicków używasz:) Ale na pewno jesteś przebłaznem, skoro tak ci się podoba to prze...:)
Calkowicie sie z toba zgadzam ale zapominasz o podstawowej kwesti. Taki bardzo popularny skadinad mechanizm ma sens gdy spolka jest nadmuchana przesadnie na gorce lub ma jakas sensowna kapitalizacje. Wtedy takie 'szybkie wyjscie' akcjonariusza ma sens bo cos sensownego mozna zarobic. A tu? Przy takiej kapitalizacji nawet gdy rozwadniaj akcje podwojnie i sypia swoja polowa po linii popytu ile zarobia? Zartujesz. Wedlug mnie to nonsens po kilkadziesiat tysiecy ewentualnego zarobku angazowac w ogole marke Emmerson ktora co by nie mowic cos znaczy. Nazwaliby firme bardziej piarowsko pod publiczke bio med net tech invent cokolwiek. Wtedy obiecujac bog wie jakie zyski i inwestycje mogliby cos wiecej ugrac na naiwnych. Emmerson wierzytelnosci nie jest wehikulem ktory bylby w stanie zainteresowac nowych lesczy na masowa skale. Cmy sie nie zleca odbierac od noch te akcje. To typowy manewr na odbieranie akcji od rozczrowanych. Cala zmiana o 180st moze miec takii wlasnie cel.ale nie musi i cel moze byc inny ale nie wyglada mi to na probe opchniecia leszczom superatrakcyjnej rzeczy. Szkoda szargac marke po te kilkadziesiattysi
Taki numer im nie wypali podciągnąć kurs przy resplicie i ubierać gdy będzie spadać. Numer dawno znany i nikt kompletnie się na to nie nabierze. Tak można było robić kiedyś.
Jedyna szansa to teraz gdy masa ludzi się przyłączy przy rosnącym kursie, każdy będzie chciał zarobić .. Wyciągnąć kurs na 30-40 groszy to nie jest problem żaden - wystarczy mieć 200-300 tyś. zł. i znajdzie się po drodze masa chętnych ..
to stare ale prawdziwe ,mam i po 3 grosze i oi 4 i po 5 iczekam cierpliwie;) może nie duzo ,ale jakoś pewien jestem ,że ciut zarrobie :) pozdrawiam akcjonariuszy ,nie mający akcji przestac mi tu ujadać ,lepiej coś o zmianie właściciela napiszcie?
Ale wy bzdury piszecie, roczne lock up'y od czerwca :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Dal Ciebie kilkadziesiąt/kilkaset tysięcy czystego zarobku to niewiele, ale weź jednak pod uwagę, że dla innych to całkiem godziwa kasa. Nie przeceniaj możliwości włodarzy firmy. Pieniądz nie śmierdzi, a oni kasy na takie spekulacyjne rajdy nie mają. Stąd scalenie i z górki na pazurki. I najważniejsze -dla nich to nie będą takie drobne.. przemnóż, czysto hipotetycznie 3 mln akcji (nowy, możliwy dodruk) x np. 2 zł (obecne 2 grosze). To jest 6 dużych baniek. Mało?
Teraz paniali? :)
Jakie szesc duzych baniek? O czym ty piszesz.Wytlumacze ci wszystko od poczatku, bo widze ze ty nicziewo ni panial maładiec.
Otóż:
Wedlug projketu uchwaly 'Zarząd Spółki jest upoważniony do dokonania jednego albo większej liczby podwyższeń kapitału zakładowego Spółki, łącznie o kwotę nie większą niż 3 mln zł (trzy miliony złotych).' To maksymalna wartosc jaka moga zrobic w sumie w kilku emisjach w ciagu trzech lat.
Dzis kapit zakl to 4 mln zl
A wiec jezeli wykorzystaja ten manewr w calosci rozwodnienie akcji zamiast 100 proc. X bedzie 175 proc. X
Akcji zamiast 40 mln sz. bedzie 400 tys. sztuk.
dzisiejsza cena 4-3-2-1 gr odpoiadawja poziomy 4-3-2-1 zł
Zakladajac hipotetycznie utrzymanie sie obecnej ceny akcji (lub odpowiadajacej jej poziomowi, ceny po scaleniu) maksymalna emisja daje wzrost kapitaizacji z 1,4 mln zl do 2,45 mln zl
I teraz najwazniejsze:
Zakladajac, ze w grudniu wyemituja caly zapowiadana na trzy lata wielkosc
plus
Zakladajac, ze uda im sie wysypac wszystkie akcje po cenie odpowiadajacej dzisiejszym 4 groszom po scleniu - upychajac moga ugrac bańkę
Duzo? Sporo (ale nie szesc baniek o jakich piszesz)
Ale to tylko teoretyczne marzenie, bo przeciez - jak wielu uwaza - kurs bedzie sie osuwal nie tylko poizej poziomu odpowiadajeco 4 gr, ale nawet ponizej 1 gr (po to wedlug tych inwestorow spolka wlasnie robi scalenie)
A juz opychajac akcje na poziomie dziseiszycg 1 gr to juz ugraja jedyni 250 tys.
A przeciez jak pisza niektorzy po scaleniu ma jeszcze spadac ponizej poziomy dzieciejszych 1 gr/
No super bines! Na prawdę hit plan na biznes. Ci ktorzy wieszcza ze caly ten misterny plan jest po to by spolka zgarnela takie kwoty raczej powinni na spokojnie sobie wszystko policzyc.I
3000 000 ale to dotyczy wartosci nominalnej akcji a ta ma byc 10 zl, wiec jak maja emitowac ponizej nominalu?I skad ty Jan wziales re 3000 000 akcji- max 300 000.
Chochlik mi sie wkradl. nic nie zmienia, ale dla przyzwoitosci go poprawiam
Oczywiscie dzis kapitlizacja jest 1,6 a nie jak omylkowo napisalem 1,4.
Zamiast "maksymalna emisja daje wzrost kapitaizacji z 1,4 mln zl do 2,45 mln zl" powinno byc " maksymalna emisja daje wzrost kapitaizacji z 1,6 mln zl do 2,8 mln zl'
300 tys akcji sprzedane po 4 gr daje 1,2 mln a nie ok. 1 mln jak napisalem
skala zarobku oczywiscie podobnie marna
papa
jeszcze raz specjalne pozdrowienia dla Jana i jego skolatanych nerwowo
Każdy ma mieć prawo swoje zdanie. Wyobrażenie mniejszościowych akcjonariuszy -to zawsze wykorzystują Ci, którzy chcą zarobić. Ty będziesz liczył, że to się im nie opłaca, że przecież można więcej, a oni będą odcinali kupony, a w tle już szykowali kolejny biznes..żeby znowu kolejne pokolenie zastanawiało się, dlaczego jest tak tanio, a oni po raz kolejny będą odcinali kupony..patrz np. takie KomfortKlima, też było tanio..a do białej kości sypali, bo gotówka, to gotówka, mój Drogi Panie. Także lepiej skup się na tym, co dla Ciebie jest 'opłacalne', a nie twórz elaboratów o możliwości większej ilości cukru w cukrze i rachunkach opłacalności tych Panów..mniej stracisz :)
Spokonie tylko ci napisalem ze te 6 mln zysku o ktorym piszez ze moga wyciagnac z sypania po 2 gr nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia.
zeby zarobili 6 baniek z sypania musieliby miec cene sprzedazy odpowiadajaca dzisiejszym 20 groszom czyli 20 zł po scaleniu (6 mln zl / 300 tys. akcji = 20 zł). I to musialaby byc SREDNIA cena!
Alez oczywiscie ze mOZE BYC ZJAZD I MOZE mocno spadac. Ale jezeli tak, to bedzie efekt strachu malych inwestorow a nie sypania przez duzych.
Pozdrawiam raz jeszcze
Chochlikowo i u mnie błąd, w kwestii przeliczenia (300tysx2pln=600tys.,nie 6 mln). Dla poprawności.
Panowie -spierać się zawsze można.
Ale nie sypią od września panikujący, tylko 'duzi', jak ich nazywamy. Astoria. Jako pierwsza. I można było to o niebo lepiej rozegrać. Spuścili wodę z kibla i zjazd na 5 groszy. Ubrana ulica i papier poparkowany u słupa, który...próbuje od 1,5 tygodnia wabikami zanęcić leszcza, to przewalając z wora do wora na 6, później 5, teraz 4 groszach. I co któraś tam transakcja jest faktycznie tą, którą oczekują, tj. wpływa realna, obca -nie ich, kasa na ich rachunek. Paniali? :) I tak można schodzić do progu i z akcjami, które przetasowali i ostatnio (PSA na Emmersonoooff). I nie trzeba informować rynku :)
Drobni nie będą JESZCZE sypać i to jest ich ('dużych') przewaga, tylko ustawiać się po 3-2 grosze. I taki też jest cel. To gotówka. A emisję można i klepać kolejną. Wszystko uzależnione od tego, jak rynek PRZYJMIE, czyt. zapłaci gotówką za wagoniki akcji, które już w zapowiedzi, na ich rachunki :)
Co robi np. Petrolinvest. Nominał 10 zł, a akcje na potęgę wywalane po 16-20 groszy. I opłaca się? Opłaca. To są właśnie te cholerne, złodziejskie aporty/potrącenia/i inne choooje muje, które zaciemniają obraz sytuacji, ale fałszywie pobudzają apetyty graczy. Jak dostaniesz coś za, umówmy się, prawie darmo, to praktycznie każda cena będzie dla Ciebie dobra. Jest w końcu zyskiem. A umowne stwierdzenie -dużo, czy mało -pozostanie umowne. I oni to wykorzystują. Dla nich to nie jest mało! Owszem, gdyby trafiło na lepszych zawodników, można i oczekiwać (sam na to czekałem, wybitnie spekulacyjnie) na ostre wybicie i dystrybucję z wyższych poziomów. Ale taktyka, którą przyjęli, też świetnie się sprawdza -branie jest. A to, że kolejny grosz niżej... Cóz, to jest żywa gotówka. Zapamiętajcie bez kręcenia nosem.
Pozdrowienia i na spacery. Weekend jest :)
przeprosić Cię za tak długie milczenie . A więc p pierwsze ( po primo ) jest weeken,niemniej celowo lub nie ,zapomniałeś przy spaceru napomknąć o Wywieszeniu Flagi -to Polaków Święto Niepodległości :):):) no ;):):Po dugie (secundo ), prawda bywa wręcz tak pprozaiczna ,że śmiem twierdzić iż marzy Ci się dokupienie perełki jaką jest niewatpliwie PSA po cenie 3 grosze za sztukę. :):):):):) Życzę Ci zarobków ,niemniej dobierałem po 4 gronie ile się dało ;):) cena 12 groszy w najblizszym czasie jest jak najbardziej realna, a Tobie Janie po 3 grosze to może kcsp sie uda kupić . Taniej niż po 4 nie kupisz niebawem. Pogodnego weekendu ,ja mam już Flagę Biało -Czerwoną przygotowaną i 19 listopada po zmroku zawieszę , żeby nam niemiec w twarz nie pluł .