napisałem do spółki czemu nie skupują teraz akcji własnych
jak oceniają obecny kurs który jest na minimach prawie historycznych i czy właśnie teraz nie powinno im zależeć na jak największym skupem w tych cenach ??
Faktycznie spolka nisko a nawet mozna sie pokusic o stwierdzenie ze mega nisko wyceniany. Mysle ze prze to ze spolka ma mega mala plynnosc i po powrocie na jednolite akcjonariusze szukaja sprzedajac bardziej plynne spolki. Inwestycja wydaje sie bardzo bezpieczna i warto sie przygladac
kończy ? Tu wszystko jest możliwe przy tak niskim kapitale-wartości.Akcji w wolnym obrocie nie ma już od dawna te śmieszne kursy / nijakie obroty to ściema-zaniżanie kursu a może ktoś jeszcze odda ??? Jak zostanie 2-3 % w wolnym obrocie wtedy zobaczycie 10-12 pln. a może i wyżej ? kiedy to nastąpi ? tego nie wie nikt.Od jakiegoś czasu to Ja zgarniam prawie wszystko !!!!!!!!!!!!!! i powiem tak- mam już w ch..... przestaję skupywać żeby nie wjechać w zawysokie % % w akcjonariacie -pozdrawiam. Krzywe kroczące i wskaźniki od dawnap pokazują KUPUJ !
Trzymać i dobierać w okolicach 2,60-2,90 .pln. przecież to minima kto więc ze stratą po 7-8 latach odda ??? pozdrowionka /// Ja też miałem czekać na 2,50 ale ponad 2-mce wstecz zmieniłem zdanie bo tanich i dobrych spółek już nie ma !!! na GPW.
Z tej inwestycji wszyscy chcą wyjść włącznie z małżeństwem i od kilku lat nie mają jak. Może teraz się uda. Ale trzeba się śpieszyć bo mogą się wkrótce pojawić niespodzianki przykre
Jesteśmy po wynikach za III kw
Jeśli ktos patrzy tylko ogólnie na wynik netto to nie będzie zachwycony patrząc na całkoształt wyniku można dopatrzeć sie sporo plusó
kiedy będą wzrosty?? tego nie wiadomojednak wartosc księgowa firmy jest ponad 100% poniżej obecnej wartosci
Skup akcji trwa mozolnie ale jest gotówka na to i myślę że spółka wykorzysta historycznie nieskie poziomy i zacznie agresywniej kupować akcje
Jak pozwolą to pójdzie do góry to mała spółka z dobrymi wskaźnikami trzeba akumulować póki można bo w przyszłym roku jak wyniki sie poprawia to będzie za późno by brać
Tu nic kompletnie się nie dzieje.Miałem już nigdy nie wchodzić w to Badziewie ale cena mnie skusiła.Poczekam-mam czas i kasę-zobaczymy.Ten skup to SYF CAŁKOWITY-dziadostwo !!!
Co do dzisiejszych obrotów i handlu nie mogę się wypowiadać bo brałem w nim udział !!! 2x widły i podbicie ceny 100 i 50 akcji !!! do przemyślenia. Pozdrawiam-przejrzyj arkusz z transakcjami to zobaczysz o co chodzi.
Ostatnio co próbowali zwalić kurs to Ja zebrałem po 2,52 pln. to ich wyleczyło z głupoty do dzisiaj !!! Kurs nie spadł poniżej 2,62.pln. w śmiesznych ilościach. Myślę że to nie koniec spadków na Badziewiaku. Jak podadzą wyniki za 4-kw. na minusie a takie będą spadniemy w okolice 2.30-2,40 pln. Pozdrawiam
spółka też spadła w okolice 2,5 zł nik jej nie chciał zaczeła skupować akcje troche podeszła i znowu spadał ale udało mi sie na niej sporo zarobić kupując po 2,6 zł i sprzedałem po 7 zł
dzisiaj mamy na LSI 8,5 zł mogłem trochę dłużej potrzymać ale mam teraz UNIME
tez jest skup też jest bardzo nisko wyceniana i moim zdaniem w przyszłym roku mamy szanse zobaczyć tutaj cenę minimum 100-200% wyższą
wszyscy patrzą przez pryzmat straty po 3 kwartałach ale ona jest niewielka
patrzcie lepiej, że rok temu spółka miała przepływy finansowe na minusie ponad 3,6 mln zł
w tym roku jest na plusie
zobowiązania spadły o ponad 3 mln zł !!!!!! i ciągle się zmniejszają mimo inwestycji przez które w tym roku nie wykazywany jest zysk
w tym roku spółka podpisała sporo dużych kontraktów które w przyszłym roku sprawią że spółka osiągnie wynik netto na poziomie 1,5 mln zł czyli przy obecnej kapitalizacji to jest 4,5 więc spółka jest co najmniej 200% nie dowartościowana !!!!!!!!
może mozolnie ale spółka skupuje akcje i właśnie chyba na tym im zależy aby kurs był na dnie i dużo taniej zbierają akcję na ten cel jest cały czas ponad 3,4
mln zł !!!!
Otrzymałem również odpowiedzi od prezesa na zadane pytania :
Przesyłam odpowiedzi na zadane przez Pana pytania:
1. W ocenie Zarządu aktualna wycena spółki nie pokrywa się z jej realna wartością. Aktualna sytuacja na rynkach kapitałowych jest znana i znacząco niższe wyceny dotyczą w zasadzie wszystkich spółek. Dotyczy to również naszej Spółki, a niestety nie poprawiły tego wszelkie działania które podejmuje Zarząd , a przede wszystkim wyniki finansowe samej spółki, a w tym chociażby fakt, że od kilku lat spółka osiąga stale pozytywny wynik finansowy i wypłaca rok w rok dywidendę. Zarząd Spółki liczy, że wraz ze zmianą ogólnoświatowych tendencji na bardziej pozytywne, zmieni się również nastawienie inwestorów do rynku finansowego na bardziej optymistyczne, a tym samym urealnią się wyceny spółek, w tym również spółki Unima 2000 S.A.
2. Zarząd Spółki ani nie wznawia skupu akcji własnych, a ni też nie będzie realizowad bardziej agresywnej polityki skupu z powodów poniższych uwarunkowao i ograniczeo:
- skup akcji własnych jest realizowany stale, w miarę bieżących możliwości finansowych i dozwolonych okresów skupu;
- skup akcji własnych jest realizowany zgodnie ze stosownymi zapisami w uchwale Rady Nadzorczej, oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami KNF, a więc np. ograniczeniu dziennego skupu do 25% średniego dziennego wolumenu;
3. Zarząd Spółki na bieżąco monitoruje i obniża wszelkie pozycje kosztowe Spółki, w tym również koszt Ogólnego Zarządu. Chciałbym tu jednak zaznaczyd, że w skład w/w pozycji wchodzą takie składniki, jak
-koszty komórek nieprodukcyjnych tj. Administracja, Logistyka, Marketing, HR , Księgowośd;
-koszty funkcjonowania firmy /w tym obligatoryjne/ - obsługa prawna, uczestnictwo GPW, audytor, PR, Rada Nadzorcza;
- koszty tzw. Wspólne, których nie można w sposób jednoznaczny przypisad do poszczególnych komórek organizacyjnych, a w szczególności amortyzacja;
- najem pomieszczeo, media;
-koszty Zarządu Spółki;
Prezentowana w Rachunku Zysków i Strat pozycja Koszty Ogólnego Zarządu w latach 2010-2012 uległy znacznemu obniżeniu , a w roku 2013 nie powinny przekroczyd poziomu roku 2012.
Mając nadzieję, że powyższe wyjaśnienia w istotny sposób usatysfakcjonowały Pana, pozdrawiam serdecznie.
Z poważaniem,
Krzysztof Kniszner
jak to nie ma spółki IGPM. Była na pewno bo dawali komunikat i prezes mówił że będą na tym duże zyski. Nie wiem co się z tym stało? Może upadła? Ale przecież wtedy jakiś komunikat by dali w tej sprawie. Może ktoś coś wie? Bo jak zrobią odpisy na koniec roku to się nie pozbieramy ...
Oni kupili tam tylko 42% udziałów jak pisał ktos wyżej za 162tyś zł więc mogą zrobic odpisy ale z tego co patrzyłem spółka istnieje więc spokojnie nie zdziwiłbym sie jak wrzucą ją na NEW CONNECT
akcji jest mało więc myśle że jak znajdzie sie ktoś kto kupi ze 100-200 tyś sztuk to będziemy mieli 6zł
Powoli zaczął kupować Viceprezes czyli oni też patrzą na wycenę i uważaja to za okazję