Tak z czystej ciekawości kto jeszcze pozostał na forum ? ..... po dzisiejszych ruchach papierem widać że pozostało 4 wytrwałych graczy :) ..... ( reszta tylko się przygląda :) .... )
Witam Pana Anatola :) ... nawet nie śmiałem sądzić ze Ciebie tu nie ma .... dziś ktoś wykonał błąd w rozdaniu niepotrzebnie kupił 1 tyś akcji po 0,80 .. takie piękne było rozdanie ;) ... ale zabawa dalej trwa .... :)
...ja powiedziałbym, że obroty zupełnie stanęły... ktoś zniecierpliwiony czekaniem (być może miał akcje od dużo niższych poziomów) potrzebował troszkę grosza... na waciki...
... sytuację widzę tak jak napisałem tutaj: https://www.bankier.pl/forum/temat_z-krs-i-nie-tylko-moze-ktos-to-doczyta-do-konca,13484885.html
...udało mi się w tym roku na trakcji... prawie 100%, udało się na Drewexie... ponad 100%... tutaj też się kieruję logiką - może to nie zawiedzie....
Jednym słowem podstawowy skład jest plus jeden Nowy zawodnik :) ..... Też wchodząc tutaj kierowałem się logiką i jakoś nie zawiodła ;) ..... Wczorajsza gra to nie była potrzebna kasa na waciki to było dokładnie co wcześniej pisałeś....
...z rana ktoś dłuższy czas sprzedawał z ukrytego, ale ciężko było to nazwać sypaniem, bo ustawiał pakiet zaledwie 185 szt na S na kilku poziomach... przy tak nikłych obrotach wystarczyło ;) Ktoś kupił 185 i znowu stoi 185 na S i tak kilka razy. Wystarczyło, żeby obroty prawie stanęły a na S w przedziale 0,87-0,99 ustawiło kilkadziesiąt tysięcy sztuk. Wtedy ktoś to dmuchnął w parę chwil do 0,99, dalej pociągnęła ulica i obroty stanęły... około 16.00 na kupnie po 0,98 pojawiło się jedno zlecenie K na 23000 szt. Nagle ktoś wysypał dokładnie taką ilość. Oczywiście to niewiele, ale jak na zwyczajowe Reinholdowe pakiety to sporo... Jestem pewien, że ten pakiet kupiła i sprzedała ta sama osoba. Po co? Żeby wystraszyć ulicę, że zaczyna się sypanie... poskutkowało - wróciliśmy z kursem do punktu wyjścia...
..... z tym że linia oporu ustawiona przez Głównego gracza to 0,72 .... w czasie tego rozdania były wykonywane 4 linie oporu 0,80 ... 0,77 .... 0,72 .... 0,78 .... linie oporu podałem w kolejności ich ustawiania .... gdyby ktoś nie kupił wczoraj 1187 akcji po 0,80 gra poszła by w innym kierunku linia na dzień została by obroniona ;) .... a tak już nie bronię swojej linii w ostatniej chwili podłączę się do gry broniąc 0,77 .... to jest gra jak w szachy kto tu wpadnie żeby szybko zagrać wychodzi ze stratą.
...aczkolwiek kurs może się obsuwać jeszcze pod własnym ciężarem na minimalnych obrotach. Nie sądzę jednak byśmy zjechali poniżej 0,72... Patrząc na kreski, to wyłamaliśmy się z kontynuowanego od dwóch tygodni trendu wzrostowego - fakt, ze waga spadku ze wzgledu na obroty żadna ale kreski to kreski...
jak widzę nadal jesteś przyzwyczajony do analizy technicznej robionej na wykresach ..... sam widzisz wystarczyły 3 akcje i kurs wrócił do normy 0,80 czekając na kupno całości by znowu spaść .... no chyba ze nie kupi się całości tylko 2/3 a 1/3 pozostawi się jako kupujący to nadal będzie wzrost :) ... tu jest tak czystko technicznie ze pomylić się nie można :)