• Polisa na zycie -jaka? Autor: ~jarek [86.140.136.*]
    witam, mieszkam i pracuje za granica. Ostatnio pochowalem Mame, przed NIa zmarli Rodzice zony.Popadlem w tarapaty finansowe gdyz koszt biletow lotniczych dla 5-osobowej rodziny w sezonie urlopowym byl dla nas ogromny.Na pogrzeb Mamy lecielismy juz tylko my, dzieci zostaly w domu, bo po prostu nie mielismy mozliwosci kupic biletow dla wszystkich. Rodzenstwo moje i zony dostalo pieniazki za smierc bliskich my nie gdyz nie mieszkamy w Polsce. Ktos doradzil mi bysmy wykupili polise na zycie z klauzula, by dostac pieniadze za smierc Rodzica/ Tescia. Zastanawiam sie czy tego nie zrobic, bo Ojciec ma juz 67 lat i boje sie myslec co bedzie gdy umrze, a ja znowu nie bede mial na bilety, o pomniku nie wspomne(juz teraz chcieli kupic pomnik, a nie mam z czego sie zlozyc) Jakie ubezpieczenie wybrac ?Mam 43 lata, zona 42. prosze o pomoc, pozdrawiam
  • Re: Polisa na zycie -jaka? Autor: ~as [178.37.35.*]
    Jarku,
    Twój sposób myślenia mnie przeraża. Piszesz o tarapatach finansowych spowodowanych potrzebą udziału w pogrzebie rodziców. Chcesz zabezpieczyć się na wypadek przyszłego podobnego zdarzenia (śmierć ojca). Nic jednak nie wspominasz o potrzebie zabezpieczenia swojej rodziny(trójka dzieci) na wypadek Twojej śmierci lub tez niezdolności do pracy.
    Jesteś zdrowy a obecne kłopoty finansowe są przejściowe. Zarobisz i spłacisz zobowiązanie. Z czego jednak będziesz się utrzymywał Ty i Twoja rodzina gdyby stało się tak, że nie będziesz mógł zarabiać?

• Re: Polisa na zycie -jaka? Autor: ~kamillkowa2 [80.238.108.*]
    Zdecydowanie polecam takie rozwiązanie http://www.konsulting4u.pl
    Tu znajdziecie ta najodpowiedniejszą ofertę własnie jesli chodzi o wybór własciwego ubezpieczenia.
  • Re: Polisa na zycie -jaka? Autor: ~jarek [86.140.136.*]
    witam, oplacam 2 ubezpieczenia na zycie, takze kredyt na dom zostanie splacony gdybym zmarl (zona tez jest ubezpieczona). Jednak to wszystko kosztuje, a boje sie sie zaciagac nastepne kredyty gdyby cos sie wydarzylo, pozdrawiam
  • Re: Polisa na zycie -jaka? Autor: ~Marzena [95.49.247.*]
    Witam,
    Jeśli chodzi o ubezpieczenia grupowe gdzie jest ujęte ryzyko śmierci rodzica/teścia to nie są one drogie, ale również kwota wypłacana z tego tytułu też nie jest zbyt wysoka. Co do Pana polisy na życie, jeśli była ona zawarta przed grudniem 2012 być może warto ją przeliczyć jeszcze raz, ponieważ po tej dacie składki za polisy dla mężczyzn obniżono.

W razie dalszych pytań proszę o info. na maila: maziaber123@gmail.com

Pozdawiam
  • Re: Polisa na zycie -jaka? Autor: ~as [178.37.207.*]
    Marzeno,
    może i warto ale zanim zaproponujesz likwidację posiadanych polis zapytaj jej właściciela o jego stan zdrowia. Poza tym ten człowiek zawierając umowy był kilka lat młodszy.
    Pozdrawiam
  • Re: Polisa na zycie -jaka? Autor: ~Beata [79.191.48.*]
    mogę pomóc, jeśli sprawa jest aktualna. Kontakt:beatablaszczyk116a@wp.pl
    pozdrawim