• RELPOL Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Dziwi mnie zachowanie inwestorów . Relpol od 2011 roku przynosi zyski . Gdyby w 2012 roku nie było euro to relpol nie miałby takich zysków w tamtym okresie . Liczy się raczej rok 2011 i progres w 2013 po półroczu który jest lepszy od półrocza 2011 roku . 2012 rok to było zdarzenie jednorazowe a Wy wpadacie w histerię , że w tym zarobi mniej . Sądzę , że ktoś korzysta na tym że traktujecie tą spólkę jak zgniłe jajo . No cóż zobaczymy kto będzie miał rację . Pozdrawiam .
  • Re: RELPOL Autor: ~gupi Jasio [83.142.182.*]
    Mnie nie dziwi zachowanie drobnych.
    Na GPW siedzę po to by zarabiać a nie słuchac jaką to dobrą spółkę mam w portfelu.
    Mistrz GPW? Pytam jaką dał stopę zwrotu w ciągu roku?
    Może i ktoś to rozgrywa i poleci 200% ale kiedy?
    Zero zainteresowania gniotem, ktoś przerzuca z kieszeni do kieszeni.

Na wielu spółkach dało sie w tym okresie zarobić łatwe pieniądze.

Choć znając giełdowe życie, jak tylko sprzedasz, nastąpi ten odpał.

pozdr
  • Dokładnie... kto to wie czy nie nadejdzie ta chwila i odpał 200% w górę. Autor: ~dokładnie [85.221.202.*]
    ...ale masz rację, jest tyle spółek które już teraz dają zarobić a Relpol w tej chwili się kisi.
    Sygnalizuje, że tak jak sam piszesz, może nastąpić taki dzień, że Relpol pójdzie 200% w górę (nie w jeden dzień oczywiście ;) i to wtedy tutaj będziemy zarabiać... kiedy i czy ? To pewnie wiedzą nieliczni ale niestety nie ja :(
    Pozdr.
  • Re: RELPOL Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Jutro ostatnia sesja przed wynikami pod warunkiem , że podadzą przed sesją wtorkową jeśli po sesji wtorkowej to dwa . Zobaczymy jakie te wyniki będą . Ciekaw jestem jak się jutro będą zachowywać akcje . Wygląda jakby kurs się przygotowywał do zwyżki . Oczywiście tradycyjnie to tylko moje zdanie .
  • Re: RELPOL Autor: ~kris b [141.0.9.*]
    relpol jest w niewdziecznej sytuacjii bo rok 2012 byl rekordowy i dlugo nie poprawi tego wyniku.tym niemniej zarobili za 3 kwartaly prawie 4 mln zl z opcja dalszej poprawy.to jest spolka dla fundamentalistow.zyskowna w perspektywicznej branzy.od 2 lat placaca regularnie dywidende.takich spolek spekulanci nie ciagna.moze tylko isc pod zdrowy ruch/pozdro
  • Re: RELPOL Autor: ~mądra Małgosia [195.117.219.*]
    gdzie ty widzisz 4 mln chyba po 3 kwartałach, sam 3 kw ledwo 1 mln wyniki kiepskie, mimo to fundamentalnie dobra spółka na długi termin , a jutro oczywisty zjazd
    Czy zjazd jest taki oczywisty to nie wiem . Być może ostatni zjazd był jednak za głęboki dyskontując w sumie słabe wyniki również i za 3 kwartał tego roku(wyniki za półrocze były w połowie sierpnia więc to była połowa 3 kwartału już ktoś mniej więcej mógł wiedzieć jak 3 kwartał przebiega ) ale względem analogicznego okresu zeszłego roku .Trzeba to sobie jasno powiedzieć że zeszły rok i takie zyski to były zdarzenia jednorazowe pod tytułem modernizacja lotnisk tj.bramek radiometrycznych na euro 2012 . Uczciwie muszę napisać , że spodziewałem się lepszych wyników ale przedarliśmy się przez 3 kwartały i ostatni kwartał tego roku przynajmniej według mnie będzie lepszy niż w zeszłym roku a to otwiera pole do gry pod wyniki . Zobaczymy w praniu . Sądzę że jak jutro spadnie do 7.2 to wszystko niżej nie powinien . Oczywiście to tylko moje zdanie i moja analiza więc proszę się nie sugerować tym postem podejmując decyzje inwestycyjne . Pozdrawiam .
  • Re: RELPOL Autor: ~kris b [185.26.182.*]
    licze za 3 kwartaly lacznie.widac za malo bo drobni bez obrotu popuszczaja ale na long term z ta spolka powinno byc ok
    Jednak jest tak jak pisałem . Zjazdu nie było bo dlaczego ma być ? Spółka zarabia pieniądze . Ktoś jednak sprzedaje po takich cenach . No cóż jego prawo . Ja czekam na dużo wyższe notowania . Oczywiście to są tylko moje oczekiwania i moje zdanie więc proszę się nie sugerować tym wpisem przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnej .
  • Re: RELPOL Autor: ~olek [79.110.5.*]
    kolego to nie tylko twoje bo ja i wielu innych uważa że za rok najdalej tutaj bedzie 25 zeta
    Ja w 25 zeta nie wierzę . Jestem realistą , ale 16 zeta może być . Mam nadzieję , że długo nie będziemy czekać na pokonanie 8 zeta . Tak myślę że wystrzeli ale może to tylko myślenie życzeniowe ?
  • Re: RELPOL Autor: ~kris b [141.0.8.*]
    patrzac na zachowanie kursu widac ze relpol boi sie zaczynac wchodzenie w potezna luke spadkowa pow.8 zl.na razie jest konsola.tym niemniej spolka caly czas zarabia ale koscia w gardle stoi rekordowy 2012 rok.ale wierze ze bedzie dobrze
  • Re: RELPOL Autor: ~reniek [89.229.220.*]
    co zrobi zarząd kiedy Rosja zakaże działalności jej oddziału w Sankt Petersburgu. Wtedy napewno wszelkie zyski w spółce się skończą i wrócimy na 3 zł
  • Re: RELPOL Autor: ~zenek [91.198.217.*]
    masz racje. lepiej sprzedać. wyskakuj pierwszy , cena jest ponad 2 razy większa niż zapowiadane 3 zeta. Twój pomysł, daje Ci pierwszeństwo. później ja wychodze
  • Re: RELPOL Autor: ~krisb [193.239.124.*]
    awaria w najwiekszej elektrowni atomowej w europie-w ukrainskim zaporozu,efekt-jest szybki dramatycznie spadla ilosc pradu w sieciach na ukrainie,ci w pierwszej kolejnosci -odcieli od pradu towarzyszy na krymie,bolszewicy siedza po ciemku i pija hyba wode morska bo ukraincy tez kontroluja ujecie slodkiej wody na polwysep.po awarii w japonii czy czernobylu tez ludzi uspokajali a co bylo kazy pamieta.a relpola -zapomnianego miernika dalej nikt nie chce.a podobno trwa nieustanna hossa,komunikacja spolki z mediami czy inwestorami fatalna
[x]
RELPOL 0,39% 5,14 2025-09-25 16:15:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.