Wyczekiwanie na grom. Za dwa tygodnie będziecie wspominać w nostalgii o tych poziomach. Cała zabawa przed nami.........i to na poziomach mocno złotowych.
pisałem ci juz zmień płyte bo nudny sie stjesz , aby tylko jaja gały i tp , wez wymysl cos nowego bo to juz nudne zczyna byc , sprzedałes i latasz jak szalony i kwiczysz , cisza taka była na forum , nik nic nie pisał to nie musiałes cos nabazgrac pojebie
miałem sprzedałem zarobiłem , teraz spokojnie odkupiłem w okolicach 30 kilku i juz jestem zarobiony , a w miedzyczasie to tu to tam sie cos uszczkneło , nawet na pmi udało mi sie zarobic 50 procent , co prawda złapała mnie pierwsza zawieszka ale kupiłem kolo złotówki a potem sprzedałem ci po 1,5 średnio bo myslałes ze leci na 10 zeta i teraz wisisz i kwiczysz
abni tego wycofac ani nic , nawet jak odwiesza to spólka do piachu
Ale chyba nie zaprzeczysz że troszkę urosło, czyżbyś chciał już sprzedać że tak się niepokoisz ? Może na długi weekend chciałeś się gdzieś wybrać i gotówki zabrakło ;)
urosnąć urosło do tego poziomu co zawsze poczekamy na informację ze spółki , tylko oby były bardzo dobre bo jak nie to sam przyznasz że będzie trudno sprzedać na tych poziomach co teraz chyba że takich o jakich pisze 4,5% a tego bym nie chciał
On akurat jakoś ostatnio jakby mniej pisał chyba stracił wiarę w te swoje obiecane 19gr ;)
A jakie są w/g Ciebie jeszcze zagrożenia ?? Przecież wszystko masz już podane na tacy ( moim zdaniem było dużo wcześniej dlatego nie bałem się sporo dobrać przy ostatniej padaczce ;) )
Ja w zasadzie czekam już w tej chwili nie na info z banków ( co pewnie kursowi może dać następnego kopa o 100% ) a listę nieruchomości które zakupią - część już znamy z listów intencyjnych a może być jeszcze ciekawsza - czas idealny na zakupy za rok mogłoby już nie być tak tanio :)
Dnia 2013-11-09 o godz. 22:19 ~spekulant 1973 napisał(a):
> urosnąć urosło do tego poziomu co zawsze poczekamy na
> informację ze spółki , tylko oby były bardzo dobre bo jak
> nie to sam przyznasz że będzie trudno sprzedać na tych
> poziomach co teraz chyba że takich o jakich pisze 4,5% a
> tego bym nie chciał
no to jak kolega ma wątpliwości to może sprzedać na tych we
wtorek - a kto broni
Cześć dark - napisz co nieco na wątku depka bo inaczej nie da już rady
pozdrawiam
Witaj Obi a co tu pisać , wszystko już zostało napisane. Teraz tylko trzeba trzymać łapki z dala od klawiatury żeby kosmate myśli do głowy nie przychodziły. Te parę dni zwłoki dają pole do popisu dla tych co mają nadzieję na kolejne kółko ale to tylko masochiści finansowi teraz sprzedają - ich wola :)
Jeżeli ktoś ma wątpliwości to napiszę parę słów "otuchy".
Od 10 października, czyli od miesiąca:
- tylko 3 sesje, na 20, skończyły się na minusie, 5 na zero;
- na sesjach spadkowych wolumen nie przekroczył 300 000 sztuk podczas gdy na wzrostowych tylko dwa razy był poniżej tego poziomu;
- kurs urósł o 150%;
- pokonał opór na 0,52 zł po cenach zamknięcia i od trzech sesji utrzymuje się powyżej niego;
- po raz pierwszy od 20 czerwca 2011 kurs osiągnął w ciągu sesji cenę 0,62 zł.
Nigdy wcześniej od kiedy pojawił się temat kredytu, nie było takich statystyk. Czy to mało argumentów, świadczących o sile papiera?
Dnia 2013-11-10 o godz. 09:58 ~bałwan śniegowy napisał(a):
> Jeżeli ktoś ma wątpliwości to napiszę parę słów
> "otuchy".
Od 10 października, czyli od
> miesiąca:
- tylko 3 sesje, na 20, skończyły się na
> minusie, 5 na zero;
- na sesjach spadkowych wolumen nie
> przekroczył 300 000 sztuk podczas gdy na wzrostowych tylko
> dwa razy był poniżej tego poziomu;
- kurs urósł o 150%;
-
> pokonał opór na 0,52 zł po cenach zamknięcia i od trzech
> sesji utrzymuje się powyżej niego;
- po raz pierwszy od 20
> czerwca 2011 kurs osiągnął w ciągu sesji cenę 0,62 zł.
> Nigdy wcześniej od kiedy pojawił się temat kredytu, nie
> było takich statystyk. Czy to mało argumentów, świadczących
> o sile papiera?
Dnia 2013-11-10 o godz. 09:58 ~bałwan śniegowy napisał(a):
> Jeżeli ktoś ma wątpliwości to napiszę parę słów
> "otuchy".
Od 10 października, czyli od
> miesiąca:
- tylko 3 sesje, na 20, skończyły się na
> minusie, 5 na zero;
- na sesjach spadkowych wolumen nie
> przekroczył 300 000 sztuk podczas gdy na wzrostowych tylko
> dwa razy był poniżej tego poziomu;
- kurs urósł o 150%;
-
> pokonał opór na 0,52 zł po cenach zamknięcia i od trzech
> sesji utrzymuje się powyżej niego;
- po raz pierwszy od 20
> czerwca 2011 kurs osiągnął w ciągu sesji cenę 0,62 zł.
> Nigdy wcześniej od kiedy pojawił się temat kredytu, nie
> było takich statystyk. Czy to mało argumentów, świadczących
> o sile papiera?
tak śniegowy - trudno z tym polemizować , jest tylko jeden mały szkopuł - siła leminga który zniecierpliwiony brakiem infa wyrzuci akcje ale to szczegół
po analizie transakcji na arkuszu widzę że od pewnego czasu ktoś skupuje pakiety 40-200 k akcji i to w ten sposób że po skupie czeka na korektę w dół i na konkretny pakiet a potem dobiera - zresztą wszyscy to widzimy , to nie leszcz tak kupuje - jestem ciekaw kto to jest - wg mnie ktoś duży kto kupuje przez słupy bo zebrał tyle papiera że dawno przeszedł próg , ciekawe co nie?
i oczywiście nie skupuje po to żeby wyrzucić tylko po to żeby trzymać bo wyrzucićtej ilości nie byłby w stanie:)
witam ,wytłumaczcie mi dlaczego nikt z zarządu lub RN nie kupuje akcji? nie chcą zarobić?
wiadomo że wypłata kredytu podniesie wycenę o co najmniej kilkadziesiąt procent a oni co - zarobieni?
czy ty nie możesz zrozumieć że oni kazdą transakcje swoja musza zgłaszać komunikatem
i takie zgłoszenie ze zakupił ktos z zarzadu bądz rodziny głownego akcjonariusza spowodowałoby niepotrzebny ruch kursu w góre
a tak to zawsze jest jakis element niepewności, możliwe że kilku wypowiadajacych sie tu dodatkowo specjalnie tęniepewnośc maja wprówadzić
a tym czasem fakt jest faktem że większosc sesji wzrostowych była na o wiele wiekszych obrotach , tak że papier jest konsekwentnie zbierany , róznymi sposobami , albo przez podciagniecie kursu albo przez straszenie
wiesz co to zbieranie na słupy ?????????
nie o to chodzi zeby przyszedł komunikat o zwiekszeniu zanagazowania kogos z zarzadu i kurs w szybkim tepie przebił złotówke
im taniej nakupia na słupy tym wiecej procentowo zarobia , po co maja kupowac po 1,5 np
aldek, rozumiem to co napisałeś ale mnie nie przekonuje, zbieranie na słupy itd. na wątku każdej firmy przeczytasz że gruby zbiera tylko tego nie ogłasza bo słupy. mijają miesiące a mityczne słupy nadal zbierają. zarządowi każdej poważnej firmy powinno zależeć na godziwej wycenie akcji i zaufaniu do firmy. prezes kilka miesięcy temu sprzedał papier i do dziś nie odkupił - w mojej ocenie nie wygląda to dobrze.
pozdrawiam
myślałem ze jest szansa na merytoryczną rozmowę. czy kupię czy sprzedam moja sprawa.
jeszcze raz napiszę - gdy prezes firmy która ma przed sobą fantastyczną przyszłość nie ma akcji jest to dla mnie zastanawiające i działa na minus. tylko tyle
pozdrawiam
I moje zdanie też jest podobne , może i prezes członkowie RN skupują akcje na słupy i jeżeli tak robią to zmyślą o szybkim wyjściu z akcji czysta spekulacja podobna do naszych . Ale w oczach inwestorów taka spółka bardzo dużo traci na wizerunku jeżeli nikt z zarządu nie posiada jakiegoś pakietu akcji
a ja mysle ze wystarczajaco ci objaśniłem dlaczego nie ma inf o zakupie
takie info spowodowałoby bardzo szybki wzrost kursu a poprostu tego nie chca
tu kazdy sam ocenia sytuacje , dlatego to jest twoja wolna wola , nikt cie tu nie bedzie przekonywał do zakupów , pod ruch spekulacyjny moznabyło sie obkupic jeszcze po samym infie az nadto , co tez uczyniłem :)
aldek nie bądz dzieckiem ten co miał i chciał kupić akcje i ile tylko chciał to już to zrobił miał na to wystarczająco duuuuuuuuuużo czasu bez podbijania ceny a szczególnie ci co siedzą przy sterach od stycznia mogli ile tylko chcieli mogli kupić
oczywiście my kupujemy i staramy się szybko z zyskiem sprzedać. ja piszę o pewnych zasadach - firma która zaciąga na 10 lat gigantyczny kredyt a prezes nie ma jej akcji? na siebie a nie mityczne słupy. jeżeli chcą robić poważne interesy to poprostu się nie godzi nie mieć akcji i ich nie trzymać. tak się buduje wiarygodność , ale to oczywiście tylko moje zdanie
pozdrawiam
A jak za chwile na konto powiernicze wpłynie kasa z kredytu nadal będziecie się zastanawiać dlaczego zarząd akcji nie posiada? Jeśli FF jest ok 53% to nie wierze, żeby się Kukolewski nie zabezpieczyl z rodzina, bo teoretycznie ktoś moglby wykupić z rynku ponad 50% akcji i przejąć wrogo spolke z wraz z jej majątkiem, a ten będzie wart ok.600 mln pln. Tradycja slupow na GPW a szczregolnie na rynku NC jest powszechna praktyka.