• do ~slawek001 Autor: ~gdyniak [91.241.5.*]
    ...czysto teoretyzując... jaki scenariusz widziałbyś na tej spółce...

Pytam szczerze... od ludzi, którzy dłużej siedzą na spółce sporo się nieraz dowiedziałem ciekawego...
  • Re: do ~slawek001 Autor: ~slawek001 [89.74.76.*]
    długo na tej spółce nie siedzę jestem Flaming :) ale ..... interesuje się nią od stycznia dokładnie mówiąc od pierwszego wystrzału w górę. Tu analizy techniczne nic nie dadzą gra jest pięknie ustawiona obecnie zbijane są wartości akcji ze stratą około 7 % a to może oznaczać strzał w górę tylko czasu nie da się określić czeka się na zdarzenie żeby można było dać pozory dlaczego akcje wystrzeliły :) ..... interesuje mnie jak mocna jest pozycja Padraic Coll w spółce i czy duże wpływy posiada jeszcze stary zarząd to są ważne informacje a nie gra na akcjach nimi nie da się wygrać można tylko przewidzieć ruch jaki główny gracz wykona.
  • Re: do ~slawek001 Autor: ~gdyniak [31.0.31.*]
    ...no ok!

1. zakładam, że faktyczna działalność firmy to już fikcja... brak prezesa, zarządu, pracowników, działań operacyjnych, brak raportów... trzymam więć kciuki, żeby GPW/KNF nie usunęła spółki z GPW...
    2. chyba nawet akcjonariat się nie zgadza (ostatni raport z NWZA i dane wcześniejsze)
    3. ostatnie wzrosty pobudziły wyobraźnię akcjonariuszy - liczę więc na kolejną akcję spekulacyjną... a papiera bardzo mało w obrocie...
    4. codziennie akcje są zbierane w niewielkich ilościach, bez pośpiechu ale konsekwentnie - codziennie scenariusz się powtarza... zebranie akcji z kilku półek z prawej a potem łagodne opadanie do końca sesji na niewielkich obrotach...
    5. ciekaw jestem jak będzie wyglądała Wk spółki po rozliczeniu z WBK przez RPP4... czy ją wogóle poznamy?? czy wyjdzie na "+"???
    6. Analizując to co się dzieje (mimo wszystko też AT) spodziewam się sprzedać akcje w przedziale 2,20-2,80...

Teraz pytania:
    ... skąd stwierdzenie, że "papier jest już wart 3 zł tylko nie uwidocznione w notowaniach"?
    ... dlaczego spodziewasz się wzrostu do 10 PLN? ...spekulacja??
    ... co myślisz o rozwoju wydarzeń jak na Immoeast?

Pozdrawiam
    Punkt 1 :)
    W czerwcu 2012 roku kiedy Padraic Coll został powołany na Prezesa spółki w jednym z wywiadów powiedział słowa ...nie pozwolę żeby akcjonarjusze tracili więcej na tej spółce .... wierze w te słowa .... nie można sobie pozwolić na tym stanowisku na utratę reputacji ... dlatego kiedy w Maju wyszło że wartość akcji jest zawyżona o 2/3 do faktycznej wartości spółki Prezes podał się do dymisji i posiada wpis po..... mogę się tylko domyślać że wpływy starego zarządu spółki uległy radykalnemu zmniejszeniu.
    Punkt 3 :)
    Ostatnie wzrosty to typowy skup akcji ..... z analiz technicznych wynikało że kurs będzie w granicach 0,78 zł i tak zostały sprzedane akcje przez akcjonarjuszy ..... przeskok na ponad 1 zł i korekta do około 0,80 zł powoduje że posiadamy większą gotówkę przy mniejszej ilości akcji :)
    Punkt 6 :)
    Skoro analiza techniczka wykazuję granicę około 2,50 zł jaką mogą osiągnąć akcje to jaki powinien być przeskok cenowy żeby skupić mieć większą ilość akcji i nie wypłoszyć akcjonarjiuszy ?

skup 3,60 zł korekta 2,80 zł

tylko takimi zagraniami można ściągnąć akcje żeby mieć na dłoni 80% ich ustalając poziom 10 zł ..... tylko poziom 10 zł za sztukę pozwoli spółce spokojnie prowadzić inwestycję bez zaciągania kredytów bankowych :)

Jak mówię mam czas poczekam spokojnie jeszcze 2 lata mi i tak bardziej zależ by akcje za szybko drogie nie były :)

• Re: do ~slawek001 Autor: ~ONA [31.7.46.*]
    Przepraszam, ze sie wtracam...dziwne to Twoje ostatnie zdanie...
    ONA .... prowadząc inwestycje trzeba wiedzieć nić od razu nie będzie procedury wymagają czasu biurokracja jest niebłagalna trzeba się pogodzić ze dużo czasu kosztuje
  • Re: do ~slawek001 Autor: ~gdyniak [37.109.66.*]
    ...przemawia do mnie ta logika...

...obawiam się jeszcze "trupa w szafie" pod postacią paskudnie dużego zadłużenia... WK spółki jaką znamy pochodzi z nieaktualnych raportów.... może się okazać, że jest gorzej...

...papier mam niedługo... za zyski z Drewexu ;) ...zobaczymy czy i tym razem ryzyko się opłaci?!?!
    Fakt jest parę takich trupów w szafie :) dlatego teraz jest likwidacja jednego z nich ...... jest coś za coś albo uwierzy się i wejdzie do gry albo odejdzie .... nikogo do niczego nie namawiam mam przeznaczona jakaś tam ilość gotówki na stratę a jak jej nie stracę będę się tylko cieszył.
    gdyniak ..... zerknołem na Drewex który znasz oceniam że tam teraz jest spekulacja akcje niedługo polecą o 50% w dół ..... zobaczymy co tam będzie wątpie by ktoś tak krytyczną wykonał analizę :)
    ...ja Drewex miałem od 0,29... sprzedałem trochę za wcześnie ze średnią 0,81.... ale nie ma co płakać.... "starego" akcjonariatu już nie ma raczej... na mój gust to zrobili ludzi w balona... złożyli propozycję układową z redukcją do 10%!!!!! ...ciekawe kto na to pójdzie... wystarczy, że przeczytasz 3 ostatnie komunikaty i wszystko będzie jasne!!! Inwestor "no name", żadnych konsekwencji za zerwanie umowy inwestycyjnej, redukcja o 90% jako warunek i dodruk papiera... aż mnie trzęsie jak to czytam... szkoda ludzi... tragedia będzie!!!

...taka specyfika gry na topielcach... jedni tracą wszystko a inni zarabiają krocie...

... a wracając do RHD... bierzesz pod uwagę przejęcie i wezwanie?? To co piszesz o zdejmowaniu papiera z obiegu bardzo by pod to pasowało...
    ....i tu jeszcze ciekawe podsumowanie sytuacji... a w zasadzie przedostatni akapit...

http://www.pb.pl/3091498,70549,smierc-lub-nowe-zycie-reinholda
    znam ten artykuł .... trzeba pamiętać ze jeszcze przed czerwcem 2012 roku stary zarząd na siłę chciał sprzedać ten biurowiec, sprzedaż powstrzymał Padraic Coll i tym sposobem cały czas było zabezpieczenie dla Banku na zaciągniętego kredytu. Około 60% akcji jest w obiegu dla pozostałych akcjonariuszy jak widzisz jest skąd zdjąć akcje .... Dormberg Investments Ltd. posiadając 14,69 % akcji ma 60,45 % głosów jest to dobry układ dla bankruta ale nie dla spółki która dalej stawia na rozwój .. nie zdziwię się jak za jakiś czas wyjdzie komunikat ze Dormberg Investments Ltd zwiększył swój udział w ilości akcji.

Nie zajmowałem się Drewex -em nie znam komunikatów opisze co widzę na notowaniach akcji ..... kiedy kupiłeś akcje w tym czasie była wykonana pułapka spadkowa ktoś próbował podciągnąć kurs do góry ale nie dał rady spadek akcji 0,20 został osiągnięty i patrz co dalej się dzieje wzrost do 0,48 korekta 16 punktowa ( jest to moja własna skala korekty do 10 punktów są standardowe poniżej 12 punktów brak siły rynku na dalsze wybicie akcji ) a tu co mamy średnie wybicie akcji i już w normach korekt do 10 punktów akcje pną się w górę .... właśnie tu mamy wykonaną pułapkę spekulacyjną akcje zostaną sprzedane kupione po 0,20 i spadek 50% będzie tylko potwierdzeniem tego co teraz pisze.
  • Re: do ~slawek001 Autor: ~gdyniak [91.241.5.*]
    ... wyłania się więc z tego obraz dość dobrze zaplanowanych ruchów... być może Coll chce przejąć wprowadzić IGI na plecach RHD na giełdę... pytanie jeszcze na ile jest wyceniany Reinhold Center?? Czy pokryje w całości wierzytelności WBK?? Jakoś muszą kwotowo zbilansować tą bądź co bądź transakcję... Bardzo mnie ciekawi faktyczna WK spółki po rozliczeniu... Jeśli będzie jakakolwiek wartość dodatnia to będzie pole popisu dla spekuły... Przy FF około 4 mln akcji (może w tej chwili mniej zakładając sukcesywne zdejmowanie papiera) kurs lub ewentualne wezwanie może być na prawdę zaskoczeniem in plus...

PS:
    ... co do Drewexu będzie dokładnie jak piszesz... niezależnie jak patrząc... na tło komunikatów, czy na sam wykres... wychodzi na to samo... ja jeszcze podejrzewam jeden szwindel... jeśli się potwierdzi to spadek na 10-20 gr...
    są to dane jakie uzyskałem w kwietniu br. http://www.up.4clubbers.pl wykazały że akcje były zawyżone o 2/3 do wartości spółki. od Maja do Lipca był wielki zamęt w spółce zdjęta strona internetowa zdjęte informacje jakie były w internecie. Obecnych danych brak w/g celowo nie są podawane reporty o spółce.
    Tu coś nie wychodzi podany adres zdjęcia poszukaj mój wpis w komentarzach akcji Onet z dnia 26 kwietnia tam wychodzi zdjęcie wartości spółki na dany czas
    ... hmmm... to wszystko ok... ale wartość przypadającą na akcję zdaje się liczymy z WK a nie z wysokości kapitału zakładowego... tam zostały objęte udziały po 50zł / szt... natomiast w rzeczywistości wartość ksiegowa jednej akcji to <0 zł....

...chyba, że coś źle rozumiem...
    mówisz o 2007 roku a to bardzo daleka przeszłość była :) ...... dziś spółka nie ma już nic wspólnego z tym jak powstawała (ośmiornica o dużej ilości macek) .... fakt pozostały papierkowe zobowiązania tego nie da się zaprzeczyć ... ja jakoś nie widzę w tym wszystkim co dzieje się z papierami by była to spekulacja ostatni oddech przed bankructwem
    będąc na tym forum jak sadzę znasz ten artykuł http://www.finweb.pl/firmy/budownictwo/8509-polsko-szwedzki-labirynt-z-cypryjskimi-odnogami data 04 czerwiec 2013 r. jest to czas kiedy strona spółki informacje o niej znikały z internetu i dziwnym trafem spółka jakoś się odbija .... czy to nie jest dziwne ? tak wygląda spekulacja ?
    Jeżeli pytasz się o upadłość spółki zależnej - Reinhold Polska Project 4 Sp. z o.o to akurat o to się nie martwię bardziej korzystny jest wariant oddać bankowi biurowiec niż latami spłacać Go ..... widać mogą być kłopoty z najemcą biurowca który jak widać lubi bardziej się sądzić niż regulować należności.
    ...to mnie też nie martwi... spółki RPP1-RPP14 były otwierane na konkretne zadania.... w zasadzie aż się prosi zlikwidować niefunkcjonujące RPP - również RPP4 po wykonaniu układu... konsolidacja w tym momencie powinna przynieść wymierne korzyści...

...cały czas piszę, że martwi mnie ryzyko zdjęcia z notowań na GPW - to byłby klops... materializacja akcji itd. ...co potem zrobić z takim papierkiem... już raz to przerabiałem lata temu...
    za łatwo by było bez tego ryzyka :) sam wiesz jest to spółka z gatunku albo wszystko albo nic ..... kiedy ryzyko minie to i inny kurs akcji tez będzie :)

sądzę ze już pora zakończyć ten temat do niczego nikogo nie namawiam dla mnie to była wyłącznie dyskusja merytoryczna ..... :)
    ...również i ja tak traktuję tą dyskusję. Sporo się dowiedziałem - dzięki!

... jestem tu z kasą, którą mogę stracić, więc bez stresu ;)

zamykam wątek
    mamy teraz bardzo ciekawe zagranie ..wiec bądz spokojny na razie nic nie stracimy :)
  • Re: do ~slawek001 Autor: ~Pan Anatol [37.130.37.*]
    Czyżby pojawił się ostrożny optymizm?
    optymista to ja zawsze jestem dla mnie to gra a nie gotówka od początku tego roku główny gracz uczy jak jakie posunięcia robi na akcjach .... a ze szybko się uczę to wiem co niedługo będzie się działo .... no chyba że emitent się zmieni jak to jest podawane i rodzaj gry będzie inny ;)
    tym razem powinno być do ~gdyniak ale nie chce mi się zakładać nowego postu ;)

Uległa zmianie strona biznesradar.pl i są całkiem nowe działy na tej stronie podaje link do strony wycena

http://www.biznesradar.pl/wycena/REINHOLD

co sądzisz o takiej wycenie akcji ?

Dnia 2013-12-05 o godz. 08:14 ~slawek001 napisał(a):
    > tym razem powinno być do ~gdyniak ale nie chce mi się
    > zakładać nowego postu ;)

Uległa zmianie strona
    > biznesradar.pl i są całkiem nowe działy na tej stronie
    > podaje link do strony wycena
    > http://www.biznesradar.pl/wycena/REINHOLD

co sądzisz o
    > takiej wycenie akcji ?

...myślę, że wycena opiera się nadal na starych danych... jedno co zastanawia to C/WK=0... gdyby faktycznie tak było to znaczyłoby, że zrealizował się scenariusz, o którym kiedyś pisałem... Myślę jednak, że to po prostu przyjęta konwencja zapisu, gdzie wartość "0" jest dolną granicą współczynnika. Ja nadal utrzymuję, że po rozliczeniu z BZ WBK oraz sprzedaży nieruchomości w Krakowie powinniśmy zobaczyć dodatnią wartość księgową... jeśli jeszcze w pierwszym kwartale IGI zdąży wystartować z Toruniem to Reinhold jako udziałowiec może poprawić swoje notowania...

...jako ciekawostka... GPW wdraża program likwidacji spółek z wyceną groszową akcji (tj. poniżej 1 zł). Będzie wdrażany stopniowo. Jeśli spółka trafi kilkukrotnie na listę alertów, będzie musiała pomyśleć o resplicie i podjąć kroki mające na celu zmianę wyceny...

Ja natomiast staram się wykonać analizę po 1 stycznia 2012 roku tu mamy pełne dane wiadomo w 2013 roku nie było żadnych inwestycji i dodatkowo zaciągniętych kredytów. Do 1 stycznia 2012 roku tylko zostawiam w pamięci Dług jaki posiada spółka. Z raportu jaki czytałem za 2012 wynikało że spółka posiadała do sprzedaży; szkielet budowy, dwa place i jeden gotowy razem 4 różne inwestycje, obieky jak pamiętam Kraków, Katowice, Wrocław czwartej miejscowości nie pamiętam. Analiza spółki za rok 2012 wykazuje znaczną poprawę w stosunku do tego co było przed 2012 rokiem można powiedzieć spółka odbiła się od dna i zaczyna wychodzić na prostą. Teraz bardziej ciekawa sytacja która nie jest nigdzie odnotowana ale wychodzi z analizy obrotu akcjami. Projekt Jankowo sp. z o.o. posiadający 553 731,00 będące w dyspozycji Dormberg Investments Ltd. W 2012 akcje te zostały wypuszczone na parkiet za cenę około 1,60 zł co dało zastrzyk gotówkowy spółce około 800 tyś zł ta gotówka nie jest odnotowana w raporcie jak przychód bo nią nie jest, ale jest gotówką którą się swobodnie obraca. Pozwala na projektowanie przyszłych inwestycji. Ciekawi mnie jak zmienił by się bilans raportu rocznego za rok 2012 gdyby ta gotówka została uwzględniona. Nie będę ukrywał że nie znam się na analizach finansowych spółek bo się nie znam, znam się natomiast na analizach matematycznych i w tym jestem dobry moje wyniki dorównywały wynikom sieci neutronowych kiedy analizowałem gry liczbowe.
  • Re: do ~slawek001 Autor: ~kbcaps123 [46.204.70.*]
    i...już SPÓŁKA MYŚLI, ABY NIE BYĆ NA LIŚCIE ALERTÓW!!!!!!!
  • Re: do ~slawek001 Autor: ~Marcin [83.30.19.*]
    No i mamy wzrosty... Pewnie pod środowe info i bardzo ładnie
  • Re: do ~slawek001 Autor: ~ONA [31.7.46.*]
    może mały prezent na Mikołaja?
[x]
REINHOLD 0,00% 0,06 2025-12-17 12:30:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.