Ja natomiast staram się wykonać analizę po 1 stycznia 2012 roku tu mamy pełne dane wiadomo w 2013 roku nie było żadnych inwestycji i dodatkowo zaciągniętych kredytów. Do 1 stycznia 2012 roku tylko zostawiam w pamięci Dług jaki posiada spółka. Z raportu jaki czytałem za 2012 wynikało że spółka posiadała do sprzedaży; szkielet budowy, dwa place i jeden gotowy razem 4 różne inwestycje, obieky jak pamiętam Kraków, Katowice, Wrocław czwartej miejscowości nie pamiętam. Analiza spółki za rok 2012 wykazuje znaczną poprawę w stosunku do tego co było przed 2012 rokiem można powiedzieć spółka odbiła się od dna i zaczyna wychodzić na prostą. Teraz bardziej ciekawa sytacja która nie jest nigdzie odnotowana ale wychodzi z analizy obrotu akcjami. Projekt Jankowo sp. z o.o. posiadający 553 731,00 będące w dyspozycji Dormberg Investments Ltd. W 2012 akcje te zostały wypuszczone na parkiet za cenę około 1,60 zł co dało zastrzyk gotówkowy spółce około 800 tyś zł ta gotówka nie jest odnotowana w raporcie jak przychód bo nią nie jest, ale jest gotówką którą się swobodnie obraca. Pozwala na projektowanie przyszłych inwestycji. Ciekawi mnie jak zmienił by się bilans raportu rocznego za rok 2012 gdyby ta gotówka została uwzględniona. Nie będę ukrywał że nie znam się na analizach finansowych spółek bo się nie znam, znam się natomiast na analizach matematycznych i w tym jestem dobry moje wyniki dorównywały wynikom sieci neutronowych kiedy analizowałem gry liczbowe.