• do gdyniaka Autor: ~ONA [31.7.46.*]
    widzisz co się dzieje na drewexie? :)
  • Re: do gdyniaka Autor: ~gdyniak [91.241.5.*]
    ...widzę i bardzo się cieszę :) ...jest światełko w tunelu dla tej firmy ale obawiam się, że schemat się powtórzy... to nie jest pierwszy potencjalny inwestor na tej firmie...

...mogłem zarobić więcej ale i tak zarobiłem blisko 100%... nie można być pazernym ;) ...ten rok i tak był dla mnie baaaaardzo łaskawy.... jeśli stracę to co mam na Reinholdzie to będzie "tylko" bardzo dobry... jeśli i tu zarobię to będzie to aż podejrzene...
  • Re: do gdyniaka Autor: ~ONA [31.7.46.*]
    no właśnie....ciekawe co będzie z reinholdem...
  • Re: do gdyniaka Autor: ~gdyniak [91.241.5.*]
    ...różnie być może, ale wielkiej przyszłości to raczej nie widzę przed spółką jako taką... wszystko zostało już po prostu tak zaniedbane... już nawet pozorów nie zachowują;) Myślę jednak, że spokojnie można będzie jeszcze opuścić poklad z zyskiem... firma bardzo atrakcyjna dla kapitału spekulacyjnego... czeka nas info o zatwierdzeniu ukladu...

.. nawet insajderzy jeśli będą chcieli opuścić pokład bez straty to muszą kurs trochę podciągnąć w górę.... póki co nie widzę też sypania papieru... raz na kilka dni ktoś wciągnie hurtem jeden większy pakiet, natomiast nie ma szans sprzedać go z zyskiem bo kurs na małych obrotach osuwa sie...

....czy warto mieć teraz ten papier? ...oczywiście:) ...nawet papier bankruta (patrz Drewex) może przynieść krocie... nikt nie każe się wiązać ze spółką na całe życie!!!
  • Re: do gdyniaka Autor: ~info [89.229.26.*]
    papier musi odpocząć wszyscy wiedzą ze będzie wysoko kiedy dojdzie do 3 zł wtedy zaczną mocniej kupować.
  • Re: do gdyniaka Autor: ~Georg [83.7.126.*]
    Pytanie do gdyniaka. Wg Ciebie spółka rosła od 13 IX po inf. o możliwym wniosku o upadłość, aż do jego złożenia. Jak zatem wytłumaczyć zachowanie kursu Foty po złożeniu wniosku do sądu końcem czerwca ?. Podobną sytuację mamy na Gancie. Pozdrawiam.
  • Re: do gdyniaka Autor: ~gdyniak [31.0.151.*]
    Dnia 2013-10-25 o godz. 22:20 ~Georg napisał(a):
    > Pytanie do gdyniaka. Wg Ciebie spółka rosła od 13 IX po
    > inf. o możliwym wniosku o upadłość, aż do jego złożenia.
    > Jak zatem wytłumaczyć zachowanie kursu Foty po złożeniu
    > wniosku do sądu końcem czerwca ?. Podobną sytuację mamy na
    > Gancie. Pozdrawiam.

... ja wcale nie twierdzę, że to koniec wzrostów... spójrz na wykres 3-mczny. Ostatnie 4 dni bardzo ładnie pokazały kontynuację trendu wzrostowego... W sytuacji gdy kondycja finansowa spółki budzi poważny i uzasadniony niepokój, ogłoszenie upadłości układowej jest ucięciem niepotrzebnych spekulacji i przeważnie mając wydźwięk pozytywny uspokaja rynek... Reinhold ogłoszenie upadłości poprzedził jej zapowiedzią, więc wzrosty zaczęły się wcześniej. Układ jako taki zabezpiecza przed wierzycielami a władza nadal pozostaje w rękach zarządu a nie syndyka jak to ma miejsce w przypadku liwidacji. Myślę, że wzrost na RHD powinien być kontynuowany z kilku powodów:
    1) układ powinien być formalnością i jest moim zdaniem bardzo korzystny dla s-ki
    2) o ile z braku raportów nie mamy trupa w szafie to wartość księgowa powinna oscylować w okolicach zera lub lekko na plus co przy FF 4,2 mln akcji powinno się przełożyć na kurs
    3) trzeba pamiętać, że upadłości nie zgłosił Reinhold Polska AB a jedynie jedna z 10-ciu spółek córek - RPP4. Spółki były powoływane do poszczególnych projektów: w tym RPP4 do budowy i sprzedaży Reinhold Center. W tej sytuacji jej rola się kończy i po rozliczeniu wierzytelności POWINNA zostać zlikwidowana!!! Nie mylić z likwidacją całej grupy!!!!

Podsumowując obecne zdarzenia można faktycznie postrzegać jako pozytywne kroki podjętej restrukturyzacji. Jeszcze raz podkreślam, że mnie martwi brak raportów okresowych od prawie roku!!! Za to można dostać bana!! Poza tym nie znamy aktualnej kondycji finansowej spółki... jakie jest jej obecne zadłużenie???
  • Re: do gdyniaka Autor: ~Georg [83.4.19.*]
    Dzięki za odp. Choć nie odniosłeś się bezpośrednio do porównywanych prze zemnie spółek, wnoszę, że w przypadku Ganta i Foty wnioski były zaskoczeniem dla rynku, a w przypadku Rhd była to wyczekiwana inf. Z stąd odmienna reakcja kursu rozumie. Jeszcze jedno, w przypadku porównywanych spółek daty rozpraw były (są) znane z góry. Jak jest w przypadku Rhd, lub kiedy należy sie spodziewać ewent. decyzji? Ps. Ja też wcale nie twierdziłem, że to koniec wzrostów. Koniec dla jakiegoś etapu (patrz Fota). Nie mam nic przeciwko by dalej rosło;) Pozdrawiam.
  • Re: do gdyniaka Autor: ~gdyniak [31.0.151.*]
    ...no Fota rosnie od konca czerwca wiec pelna analogia do RHD... a Gant to inna historia... maja problem z wykupem obligacji... zuuuuuupelnie inny poziom zadluzenia i rozwodnienia akcji... nie do porownania z RHD... na Gant to ju ucieczka a uklad daje jakiestam "schronienie".
  • Re: do gdyniaka Autor: ~slawek001 [89.74.76.*]
    Lubię czytać wcześniej pisane posty ...

...różnie być może, ale wielkiej przyszłości to raczej nie widzę przed spółką jako taką... wszystko zostało już po prostu tak zaniedbane... już nawet pozorów nie zachowują;) Myślę jednak, że spokojnie można będzie jeszcze opuścić poklad z zyskiem... firma bardzo atrakcyjna dla kapitału spekulacyjnego... czeka nas info o zatwierdzeniu ukladu...

.... i terazniejsze ....

... siedzę więc tutaj cierpliwie... może ktoś powie, że brednie wypisuję, ale obstawiam, że otrzemy się o poziom 3 zł w perspektywie kwartału, co nie znaczy że nie spadniemy jeszcze troszkę ;)

z jedną poprawką nie da się określić czasu.

'' Czarna dziura " ( okres czerwiec - wrzesień 2013r. )

Do tych informacji już nie można dotrzeć zostały dobrze wytarte ;)

Plan Coll a zakłada utworzenie działów: (opisuje nazwy własnymi słowami )

- kontaktów z mediami
    - sprawdzania zachowań rynku
    - sprawdzania nastrojów inwestorów ( stałe śledzenie wypowiedzi internetowych )

W okresie " Czarnej dziury " zostały wykonane dwa audyty wewnętrzne przez dwie różne firmy prawnicze .... raporty były powalające z nóg .... jednak spółka wróciła do gry i jak na bankruta dobrze sobie radzi ;)

• Re: do gdyniaka Autor: ~gdyniak [178.182.185.*]
    Dnia 2013-10-25 o godz. 09:58 ~ONA napisał(a):
    > widzisz co się dzieje na drewexie? :)

...no i znowu brzydko pograli z ludźmi... szkoda...
    kiedy w marcu tego roku na innym forum pisałem że spółka dojdzie do 1 zł było to brane jak za gadanie bredni ..... 3zł można powiedzieć że już jest tylko w notowaniach nie pokazane .... mnie i tak interesować będzie 10 zł ..... :) więc spokojnie zbieram akcje i czekam mam czas :)
  • Re: do gdyniaka Autor: ~gdyniak [213.158.217.*]
    Dnia 2013-10-29 o godz. 18:32 ~slawek001 napisał(a):
    > kiedy w marcu tego roku na innym forum pisałem że spółka
    > dojdzie do 1 zł było to brane jak za gadanie bredni .....
    > 3zł można powiedzieć że już jest tylko w notowaniach nie
    > pokazane .... mnie i tak interesować będzie 10 zł ..... :)
    > więc spokojnie zbieram akcje i czekam mam czas :)

... ja o drewexie pisalem zgodnie z poczatkiem watku... rozumiem ze Ty o RHD? ;)
    a Drewex leci w dół .... oby zatrzymał się na 0,31 ;)
  • Re: do gdyniaka Autor: ~gdyniak [37.109.5.*]
    ...spadnie, ale dopiero jak się okaże, że nowy inwestor to prawdopodobnie fikcja... w tej chwili jeszcze wielu wierzy... nie sądzę, aby wierzyciele przełknęli redukcję wierzytelności o 90%!!!!!!
  • Re: do gdyniaka Autor: ~Stradivarius [213.5.212.*]
    Komu RUBICON sprzeda posiadany pakiet REINHOLDa?
    Wpierw bym zadał pytanie które dane są aktualne o akcjonariacie ?
    te ... http://www.biznesradar.pl/akcjonariat/REINHOLD ... czy może jeszcze inne ?
  • Re: do gdyniaka Autor: ~Stradivarius [213.5.212.*]
    Dane do zaktualizowania już niebawem.
[x]
REINHOLD 0,00% 0,07 2025-09-17 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.