Chciałem kupić mały pakiecik bez ryzyka, ale nawet szkoda mi 1000 zł skoro jakaś spółka słowacka kupiła to za 0,01 zł za akcję , skroiła 0,02 dywidendy czyli dopłacili im żeby przejęli spółkę a ta dalej kosztuje 0,12 zł. No dobra mają w kasie 4 mln. No to niech będzie 0,06. Ale żeby 0,12 zł? Przecież ta słowacka spółka FCBSL 1 k.s, która ma ponad 90% popiera może sypać do końca roku albo dłużej i i tak zarobi, po ile by nie sprzedawali. Może ktoś mi poważnie wyjaśnić o co chodzi, a może źle rozumuje?
to jest tak dlatego ze NIBY jest droga bo naganiaczu stoisz na 11gr i czekasz az ktos ci cos zrzuci a tu stala ekipa siedzi i nikt nie odda tanio, kup grzecznie po 12gr i nie marudz bo innaczej mozesz potem slono przeplacisz = bedzie RUN an spolki z NC i to juz niebawem
A tak coś merytorycznie naganiaczu na wzrosty. Podaj jakiś konkret dlaczego miałbym płacić 0,12 zł. (nie mówiąc wyżej) za spółkę , która jak na razie poza małą gotówką i brakiem sensownej strategii jest niewiadomą. Czy w pierwszym poście napisałem nieprawdę? Jeśli tak, to proszę o merytoryczne sprostowanie.
juz ci 12gr wlasnie zniknelo sprzed nosa, ty pewnie chcialbys wziac ja po 2gr co ?
po pierwsze spolka jest na dnie - po 12gr przemielilo sie najwiecej akcji od ok 3 lat
po drugie jest zyskowna
po trzecie przybywa jej zlecen bo np. Synthos to nie leszcz czyli zdobywa coraz powazniejszych kontrachentow
po czwarte maly FF zrobi swoje
po piate ciagle zatrudnia nowe osoby
po szoste opcja skupu akcji wlasnych
po siodme czekaj na 2gr to zaplacisz po 20gr
Po pierwsze wymyśl jakiś inny nick naganiaczu. Po drugie z powyższych twoich wypowiedzi wnioskuję, że jesteś typowym hazardzistą giełdowym , który nie ma zielonego pojęcia o spółce którą ma w portfelu dlatego dzięki takim osobą mogę zarabiać pieniądze. I to by było na tyle. Nie mam więcej pytań. Aha po trzecie po ile kupowałeś po 0,40 czy 0,39? Na górce? Trudno może jeszcze się uda kasę odzyskać. I jeszcze raz apeluję zmień nick. BEZ ODBIORU.
Radzę innym dobrze przejrzeć wszystkie raporty spółki a przede wszystkim sprawozdania i zastanowić się czy chcą tu wydać swoje pieniądze. Oczywiście spółka nie jest żadnym bankrutem i pieniądze ma , ale twierdzę , że na obecnym etapie jest za droga.
podazy akcji nie ma powyzej 14gr, ciagle tylko sie bujamy HGW dlaczego przy 12 i 13gr bo co ktos wezmie to kiedy nie rosnie to nimi sypie po tyle samo i tak w kolo macieju , przyjdzie jeden ze 100 tys zl i wydyma kursik na 15gr a potem leszcze sie dobiora wyzej i wydymaja kursik na 20 albo i wyzej, w hossie ta spolka bedzie rosla 30 razy do gory w ciagu 5 lat jak nic
spółka podała ze bedzie skupowac swoje akcje, na pewno nie po tej cenie tylko zaniża kurs skupią co będa chcieli i najwyzej potem pójdzie kurs akcji w góre