• Z tej mąki chleba nie będzie Autor: ~zik [93.105.182.*]
    Słabe zachowanie spółki Colian na tle indeksu SWIG80 za ostatnie 3 lata pokazuje, że nie jest warta, by powierzać jej kapitał:

http://stooq.pl/q/?s=swig80&d=20131021&c=3y&t=c&a=lg&b=0&r=col

Po kilku latach czekania na 'urealnienie' ceny spółki zrozumiałem, że rynek wycenia ją adekwatnie. Zawsze będą gdzieś w ogonie, restrukturyzacji, spóźnieni na oczekiwania klientów i tylko prezio, zarząd i RN będą zarabiali.
  • Re: Z tej mąki chleba nie będzie Autor: ~muu [178.36.168.*]
    przez sześć miesięcy poszło 30% to jeszcze Tobie mało?Ja tylko sobie życzę takie spółki by szły po tyle co 6 miesięcy dodam że na + poszło tyle
  • Re: Z tej mąki chleba nie będzie Autor: ~zik [93.105.182.*]
    Zajrzyj na podlinkowany wykres, SWIG80 odrobił całą bessę i wybił szczyty z 2011, Colian nie jest w stanie wyjść nawet ponad szczyt korekty z lutego 2012. Nikt poważny tego nie tyka, od lat mamieni jesteśmy wizjami przyszłych zysków, a wykres pokazuje tylko słabość. W bessie mocno spada, w hossie idzie w bok.
  • Re: Z tej mąki chleba nie będzie Autor: ~Donek [46.169.3.*]
    Mialem dokładnie takie same obserwacje jak Ty jednak teraz zaczynam zmieniać zdanie. Owszem co do wykresów miałeś racje ale to wszystko było a było bo:
    Ipopema robiła w konia ludzi bo Janek nie miał pomysłu na biznes, skupy akcji pierdu pierdu i nic z tego nie wynikało a chłopaki z Ipopemy pogrywali i robili ludzi w balona. Po drugie marketing lezał i kwiczłą na łopatkach i co więcej nikomu nie zalezało, żeby to zmienić. Mieszko i Wawel rządziły a Jutrzenka była gdzieś w kąciku. Teraza Mieszko odpuścił i widac to po kursie akcji i zyskach. Po trzecie była bessa i nikt nie szukał rozwiazań w miejscach gdzie trudno je znależć. I co sie stało, ze zmieniłem zdanie.
    Po pierwsze marketing uległ znacznej poprawie, po drugie przejęcie solidarności to był strzał w 10 i jak to wykorzystają bedzie super. Jankowi zaczyna zalezeć, żeby coś sie zaczeło dziać bo to w końcu może niezbyt wykształcony ale za to ambitny facet. Ipopema już jest niezaangazowana w skupy. A punkt najwazniejszy jest hossa, wskażniki dobre, zadłuzenie nie duże, mozliwości progresji zysku ogromne. Tak więc czas na Jutrzenkę i nie ma co patrzeć w przeszłość tylko patrzeć w przód. jurzenka w przeciwieństwie do kilku innych spółłek spółdzielni mimo wszystko ma szansę. Jak ją nie wykorzysta to do wora razem z Ergisem Kopexem i paru innymi. Wtedy przyznam Ci rację, ze to spółdzielnia Janka i kilku dyrektorów. Ale ja wierzę w zmianę nastawienia. Daję na to rok czasu że to zadziała. A jak nie to do wora jak z Ergisem i Kopexem i niech Janek żyje z innych naiwnych. Janek masz ostatnią szansę przeżyć ostatnią dużą hossę bo juz była kiedyś dawno temu fajna hossa na Jutrzence..!!! Mamy spore szanse.
  • Re: Z tej mąki chleba nie będzie Autor: ~Donek [46.169.3.*]
    Moze po sesji juz się coś wymieni
  • Re: Z tej mąki chleba nie będzie Autor: ~amatornadamatory [89.69.72.*]
    ja na Patentusie 30% to zrobiłem w miesiąc więc co mi tu piszczecie profesjonalisty o miesiącach...
  • Re: Z tej mąki chleba nie będzie Autor: ~amatornadamatory [89.69.72.*]
    a a tutaj zrobilem w miesiąc 15% no i niestety połowę teraz na dniach musiałem sprzedać bo widzę ,że straszne z was frajery inwestory pofesjonalisty i sypiecie ,a tu piszecie jak trzymacie kłamcy zasrane
  • Re: Z tej mąki chleba nie będzie Autor: ~Donek [83.10.245.*]
    Gratulacje
[x]
COLIAN 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.