Bez urazy kolego , ale bardzo maloprawdopodobne aby Fund miał skupować tu jakieś akcje. P. Pietrzak 50,31% P. Bajor + Return 30,01 % Ferrum 5,98% to wszystko= 86,3% . To są dane dostępne ., pozostają jeszcze akcje ( były prezes Koloseum) ok 5%( może ciut więcej). Tu nie ma od kogo kupić to po pierwsze . Po drugie P Pietrzak przekroczył próg 50% , czyli ma pełna kontrole nad sp-ka. . Jedyne co mogłoby się tu wydazyc , to dogadanie się jakiegoś podmiotu z P Bajorem i Returnem co do przejęcia ich pakietu.
Posiadanie akcji a prawo do głosu ? Jedno nie może działać bez drugiego . Nie widzę różnicy. Czy można mieć prawo do głosu bez posiadania akcji w sp-ce giełdowej.Morze zle to rozumiem, proszę o wyjaśnienie!
Tak dla informacji i wyjasnienia co do akcji i prawa do glosu.
Najwięksi akcjonariusze
Nazwa Uwagi Liczba akcji
Liczba głosów
Data zmiany Udziały w innych spółkach
HW Pietrzak Holding sp. z o.o., Boryszewo Nowe 11 650 352
(47.46%) 11 650 352
(50.31%) 2013-04-16 -
Bajor Sławomir wraz z B.S.K. Return SA oraz podmiotami powiązanymi 6 975 459
(28.42%) 6 975 459
(30.01%) 2012-05-15 -
Ferrum SA 1 386 386
(5.64%) 1 386 386
(5.98%) 2012-08-31 -
A może kolega od wysokiego poziomu rozwinie swoja myśl!! Według ciebie jak ktoś posiada 50% akcji to ile ma głosów? . Więcej niż 50% czy może mniej. Bo w mojej ocenie ma dokładnie 50%. Wyjątkiem może być sytuacja nieposiadania akcji z prawem reprezentowania.
Masakra! nawet to pytanie jest bez sensu, bo aby obliczyć prawo głosu to trzeba wiedzieć ile jest zarejestrowanych akcjonariuszy na walnym i ten co ma zarejestrowane i jest uprzywilejowany przejmuje prawo niezarejestrowanych ale nie więcej niż 2 głosów na 1akcje posiadaną! Pietrzak ma akcji 47.46% a głosów 50.31%.Z tak elementarnym brakiem wiedzy, nie graj! bo stracisz czas i pieniądze
Kolego ,ty chyba nie potrafisz zrozumieć prostych przekazów , Masz poważny problem z dodawaniem , nie wspominając o procentach . Kto ci płaci za taki bełkot . Zacytuje raz Jeszce ,ale mam wrażenie ,ze to przewyższy twoja percepcje . Mianowicie: P. Pietrzak 47,46% pozostałe akcje ( glosy) posiadają podmioty od niego zależne co daje 57,31% Podmioty te nie muszą się ujawniać ponieważ maja ilości podprogowe. To dopiero jest żenada!
Takich głupot nie słyszałem popatrz sobie na wszystki akcje i wszystki głosy a zwłaszcza na "pozostałe" to zobaczysz skąd pietrzak ma więcej głosów. Pozdrawiam
Jakies tam bzdety o głosach - to nie ważne.
Ważne ze idziemy w górę, wyniki beda w czwartek - z tego co wiem bardzo dobre.
Ponad to czekamy na wyniki przetargu Gaz Systemu na lata 2015-2018
Będzie sie działo :-)