http://www.biznesradar.pl/notowania/SYNTHOS#indicators
A krzywe kroczące informują o mocnych zakupach.
To chyba dobrze patrzy i można założyć, że zbliżymy się do 5,5pln a później po pokonaniu oporu będzie atak na 5,8 zł.
Czy uzyskamy 6 zł? Wątpię ale chciałbym bardzo bo czas zacząć zarabiać na tym walorze a nie tylko liczyć na fajne dywidendy.
Ciekawe co ma do powiedzenia Mistrz ~rr, bo już nie raz jego analiza stawała się faktem!
Pokora także podpowiada mi abym nie był aż tak optymistycznie nastawiony bo wystarczy tylko chwila a "cypryjski maklerek" zasypie nas lawiną akcji i kurs znowu dojdzie do 4 zł.
Nie patrzcie na rekomendacje bo dopóki nie ma pełnej odpowiedzialności to są one g... warte! Raz jedni piszą kupuj a drudzy sprzedawaj a wszystko po to aby Domy maklerskie miały zwiększoną liczbę zleceń i na końcówce to one najwięcej zarabiają i to niezależnie od kursu spadku czy wzrostu.
Analizując powtarzalność na giełdzie teraz jest hossa a w listopadzie nastąpi korekta a większość będzie czekała na "rajd Św. Mikołaja" tylko na Syntku się tego nie doczeka.
Dopiero wizja dywidendy powoduje potężną zwyżkę kursu i to o kilkadziesiąt %%.
Po pierwsze i najważniejsze: przebiliśmy roczną linie trendu spadkowego. Więc generalnie kierunek jest na północ. Pytanie tylko jak szybko. W tej chwili na Synthosie można wyrysować dwa kanały trendu wzrostowego:
1. Pierwszy łagodny o ograniczeniach ok. 4,85-5,45 (wyprowadzony po szczytach)
2. Drugi ostry o ograniczeniach 5,10-6,10 (wyprowadzony po dołkach)
Zakupy w okolicach EMA20 tzn 5,15 wydają się w miarę bezpieczne dla obu wariantów
(w najgorszym scenariuszu spadek do 4,85)
Zakupy po 5,25 tylko na pół gwizdka, bo ruch może być ograniczony, a w razie negatywnego scenariusza spadek może być z wyższej wysokości.
I nie upierajmy się tylko przy Synthosie (choć przyznam, że to moja ulubiona spółka).
Banki i energetyka wydają się być teraz przewartościowane, ale PGNIG ma początek trendu wzrostowego, a KGHM jest na progu wybicia. Dla lubiących łapanie okazji do tanich zakupów jest jeszcze Kernel no i oczywiście Cormay..
Orlen i Lotos to w mojej ocenie raczej kiszonka, bo po raportach brak jest trwałych podstaw do silnego wzrostu.
wczoraj oddałem po 5,25
5,27
5,28
a dzisiaj kupiłem po 5,21
-----------------------------------------
na wykresie idealnie w kanale wzrostowym
kierunek 5,31
a potem 5,44
wyniki jutro
pozdrawiam posiadaczy !
--------------------------------
ja jednak lubię grac na ruchu ceny