• REGNON- co dalej? Autor: ~ALEX [41.13.212.*]
    Cos mi sie wydaje, po ostatnich kapitalowych decyzjach glownego udzialowca ESOTIQ, ze Regnon moze mu posluzyc jako wspaniala trampolina do skoku Newconect na rynek glowny. Wczesniej juz, w marcu, oczyscil Regnon usuwajac Krola z prezesa zarzadu, zmusil go do pozbycia sie udzialow w CMS- spolce, ktora ma jeszcze troche akcji Regnona. Do calkowitego wyczyszczenia kroliczych smrodow potrzebne jest jeszcze pozbycie sie udzialow Regnona w tych wiedensko-syberyjskich interesach Krola. Nie bez powodu zdolowano maksymalnie kurs Regnona, zeby mogl "przejac"czesc Esotiqu (np te cypryjska spolke na ktora Jawoszek przerzucil swoje udzialy), a tak naprawde Esotiq objalby wszystkie akcje Regnona. Tylko, ze 85% akcji Regnona jest na rynku. Trzeba byloby wezwaniem do sprzedazy sciagnac to wszystko ( 265 mln po 1 lub 2 gr). Akcje Esotiqu sa po 28 zl. Jawoszek ma ich 885 tys. Wystarczy na splate dlugow Regnona , wyjscie z nconnect na rynek glowny, zmiane nazwy regnona , ktorego wlascicielem bylby juz Jawoszek. I mielibysmy w Regnonie rum, majtki i cygara...
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~cyklop [89.73.223.*]
    a możesz mi pokazać te 220 milionów akcji w drobnych rękach ? tego nie ma więcej niż 30 baniek , reszta jest pochowana.
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~kolekcjoner [93.154.245.*]
    ALEX dobrze i ciekawie kombinujesz, ale czy coś z tego może okazać się prawdą ?
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~taki jeden [24.1.229.*]
    tak naprawde to jest calkiem mozliwy scenariusz do spelnienia.
    patrzac na poprzednia hosse i co sie dzialo w latach 2006 i 2007 to takie cos jest mozliwe.
    problem bylby z tym wezwaniem po 1 groszu lub 2 groszach bo kto by za tyle im oddal? raczej nikt bo wszyscy drobni sa tu utopieni i kazdy juz nie ma nic do stracenia. pozostaje tylko siedziec i jesli spolka przezyje to moze byc tylko lepiej. ale raczej marne sa szanse bo tu dlug goni dlug.
    jezeli to badziewie bedzie jeszcze notowane przez kolejnych kilka miesiecy a potem oglosza ze wycofuja z rynku to bedzie sukces.
    w kazdym razie drobnica nie ma juz nic do stracenia bo oddac po 1 czy 2 grosze to strzal w swoje wlasne kolano.
    ci ktorzy tu stracili to juz stracili i wiecej nie straca (no chyba ze zrobia resplit na akcjach).
    z braku mozliwosci zalecam siedziec bo i tak wszyscy drobni sa w d..
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~taki jeden [24.1.229.*]
    i zeby nie bylo ze naganiam lub podobne..
    mam tego badziewia 200 tys sztuk (ze srednia cena 29gr) i juz nic z tym nie robie. bedzie lezec az do usranej smierci. jak wycofaja z gieldy to i tak juz wiecej nie strace bo nie ma jak.
    a tak po prawdzie to dobrze ze juz nie mozna tym handlowac bo kolejni juz sie nie nabiorOM..
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~ALEX [41.13.200.*]
    jako jeden z mozliwych scenariuszy widze to tak:

1. Restrukturyzacja Regnona - (nad tym podobno pracuje teraz zarzad) poprzez polaczenie kapitalowe Regnona i Esotiq w celu budowy nowej grupy kapitalowej . Regnon, ktory jest juz na rynku glownym , przejaby Esotiq. Polaczenie nastapiloby poprzez przeniesienie majatku spolki przejmowanej , lub jej czesci, na spolke przejmujaca w zamian za jej akcje. Mysle, ze niedawne przeniesienie przez Jawoszka wszystkich swoich udzialow w Esotiqu na spolke DICTATOR (na Cyprze) , a potem powrotne wniesienie ale aportem tej spolki do Esotiqu tez musialo miec jakis cel.

2. Regnon nie ma ani akcji, ani kapitalu, zeby sciagnac z rynku akcje i zaoferowac je spolkom przejmowanym, wyemituje obligacje o wartosci potrzebnej na siagniecie akcji z rynku ( po 0,01 PLN - dlatego tak dlugo trzymali kurs na tym poziomie, zeby srednia byla jak najnizsza). Obliggacje natychmiast kupi Jawoszek poprzez swoja spolke DICTATOR.

3.Rregnon majac srodki finansowe na skup akcji (free float 83%) skupi je szybko z rynku po 0,01 zl. Tymi akcjami wykupi od Jawoszka (Dictator) obligacje czyniac tym samym Jawoszka ( Dictator) inwestorem strategicznym Regnona.
    Akcja DICTATORA - 850 000 szt, ktorych wlascicielem jest Jawoszek notowana jest na rynku po ok 28 zl. Latwo policzyc z jakim kapitalem moze wejsc Jawoszek do Regnona.

4. Esotiq podziela na male spolki - majtki - rum- cygara, ktore razem stworza grupe kapitalowa REGNON (moze zmienia nazwe) Siedzibe przeniosa do Gdanska (siedziba Esotiqu) . Na Slasku zostawia sobie to Centrum Logistyczne (jedyny majatek Regnona)
    Wtedy bedzie mozliwy resplit akcji Regnona, np 1:400. W ten sposob wierzyciecie otrzymaja zwrot pieniedzy - 1 akcja wyceniona byla im na 4 zl.

Ale to sa tylko moje spekulacje oparte na kilkuletniej obserwacji spolki, listow intencyjnych, uchwal WZA poczynan RN

5. Za te wiedensko -syberyjskie akcje wcisniete przez Krola do Regnona (moze uda im sie je w koncu sprzedac lub wcisnac do Ideona) splaca dlugi

(tylko blagam - nie posadzajcie mnie o to, ze naganiam , bo tu moze sie wszystko zdarzyc
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~sqbi [94.251.221.*]
    ciekawy scenariusz,
    a jak wg Ciebie wygląda to teraz po wyemitowaniu obligacji po 100 tys i nie dojściu do skutku sprzedaży udziałów w spółce austriackiej ?
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~re-x [41.13.238.*]
    ciekawe
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~kolekcjoner [93.154.135.*]
    Też mam trochę akcji tego truchła, ale mi dziki rabarbar na d...pie wyrośnie jak in oddam na wezwaniu za marne 1 czy 2 grosze.
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~kolekcjoner [93.154.130.*]
    A tak właściwie może mi ktoś odpowiedzieć - kto i po co kupuje cały czas te akcje ?
    Bo przecież co dziennie schodzi od kilku do kilkudziesięciu tysięcy akcji.
    Przecież już chyba wszyscy wiedzą, że tu śmierdzi trupem, a jednak kupują.
    A może ktoś coś wie, wykorzystuje ten smród i bez zbędnego hurra skupuje.
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~27zł. [89.78.48.*]
    Dzisiejszy obrót to aż 27 zł -D)
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~kolekcjoner [37.209.154.*]
    Nie 27 tylko 100zł , a to 10 000 akcji.
    Tak jak pisałem od kilku do kilkunastu tysięcy akcji dziennie schodzi i po co to komu ?
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~ALEX [41.6.130.*]
    Robi to ktos (moze Jawoszek?) aby podtrzymać zainteresowanie akcjami poprzez stwarzanie wrażenia ciągłego ruchu. Kupuje i sprzedaje, odkupuje i odsprzedaje.... i tak w kolko. To czeste praktyki czlonkow RN lub zarzadow spolek , ktore maja problemy z plynnoscia akcji.
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~aro [83.19.96.*]
    nie no ... a ja myślałem, że to Ty wczoraj wszedłeś w spółkę za wszystko ;)
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~pppp [37.31.87.*]
    Dziś znowu ponad 500000 akcj ktos wciągnoł , coś się swięci ??
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~BR [178.37.84.*]
    A moim zdaniem ktoś realizuje stratę. Jeżeli był pierwszy w kolejce albo blisko początku to lepiej odkupić od samego siebie i zapłacić niewielką prowizję bankowi (od 5tys. zł) i zaksięgować sobie stratę niż czekać na nie wiadomo co.
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~aro [82.177.252.*]
    dokładnie tak zrobiłem ;)
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~dc [87.204.34.*]
    ja dokupilem z tego za 2500zł, wierze ze to nie koniec mam w sumie 400k z srednia 7gr
  • do BR Autor: ~kolekcjoner [78.30.91.*]
    Nie wiem jak można realizować stratę i jak TY to mówisz wstrzelić się....
    gdy chętnych do sprzedaży jest 71 osób - 4 700 000 akcji
    a kupujących 5 osób i 264 000 akcji
  • Re: do BR Autor: ~hmm [83.15.149.*]
    Jadymy w góre:)::):):)
    pierwszy raz chyba od 3 mcy nie ma PKC po prawej stronie:)
    hmmm czyzby cos sie "kroiło"?
    moze beda jakies zdecydowane ruchy przed koncem okresu 30 dni od wypowiedzenia umowy przez ParibaB
  • Re: do BR Autor: ~aro [37.190.186.*]
    No ! zdecydowanie zejdzie z GPW ;)
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~pppp [37.30.59.*]
    A coto kurna się dzieje ????
    20 tysięcy obrotu i tylko 2,5 ml akcji po 1gr zostało .
    Co teraz też gróby se mieli by strate zaksięgować - nie no coś się święci !
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~Michał [77.253.145.*]
    Ludzie .Czy ktoś NAPRAWDĘ coś wie o spółce.Powiedzcie , tu już mozna tylko zaroibić. bo straciliśmy juz wszyscy. pozdrawiam cierpliwych.
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~ALEX [41.5.242.*]
    Obawiam sie , ze jeszcze bardzo dlugo trudno bedzie zarobic na tej spolce. Teraz interesuje mnie tylko, czy sprawdzi sie moj scenariusz rozwoju sytuacji wokol Regnona. Poki co, zaczyna mi sie to ukladac w logiczna calosc.
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~ALEX [41.5.242.*]
    Wyglada mi na to, ze to Jawoszek juz zaczal skup akcji z rynku. Sciagnie po 1 gr ile sie da, a na brakujaca reszte , jezeli bedzie taka potrzeba, oglosza wezwanie do sprzedazy. Tylko wtedy bedzie musial placic za akcje min. 2 gr
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~ALEX [41.13.200.*]
    Teraz Jawoszek zdusi kurs znowu do 1 gr i znowu zacznie skup akcji. Potem Regnon rozpocznie skup akcji wlasnych o lacznej wartosci nieprzekraczajacej 10% kapitalu zakladowego. Zgodnie z art. 515&2 ksh nie musza wtedy zmieniac Statutu. W interesie Jawoszka i jego spolek jest skup z rynku jak najwiekszej ilosci akcji po jak najnizszej cenie. Wtedy polacza spolki (Regnon bedzie spolka przejmujaca) i zrobia resplit. Mysle, ze do konca roku ujawnia swoja strategie. Nie naganiam , nie strasze nikogo- to sa tylko moje przypuszczenia.
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~ALEX [41.7.135.*]
    A ja wiernie trzymam sie swojej teorii. Nikt juz nie chcial sprzedawac po 1 gr, a po 2 gr to za drogo dla tego kto skupuje (Jawoszek pzez spolke cypryjska), wiec zeby utrzyma pozory obrotu i zdolowac cene, wyrzuca sie troche akcji ktore sie kupilo po 1 gr i odkupuje po 1 gr. I tak to jeszcze potrwa, dopoki nie uzbieraja wystarczajacej liczby akcji , aby obdzielic nimi spolki (spolke) przejmowana
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~mikolo [89.73.223.*]
    ło matko, a co to za mega bysnesmen jak go nie stać 200 czy 300 tysięcy wydać , tu ludzie większe pieniądze potracili a żadne z nich medialnem bysnesmenem
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~taki jeden [166.147.104.*]
    zanizaja aby oglosic wezwanie po jak najnizszej cenie.
    skupia z rynku ile sie da a na reszte oglasza wezwanie.
    oczywiscie kto madry im odda za grosza lub kilka?
    tu bedze bankrut albo dobra kasa do wyjecia.
    ja nie mam nic do stracenia. stracilem tu dwa lata temu.
    a teraz siedze przed kominjiem i sacze whiskey patrzac co sie wydarzy, jak to mawial pewien parkietowiec Dariusz
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~ALEX [41.3.134.*]
    Skonsolidowany raport kwartalny za III kwartał 2013 roku – 14 listopada 2013 roku..
    No to czekamy na wyniki!
  • Re: REGNON- co dalej? Autor: ~taki jeden [166.147.104.*]
    w raporcie wiadomo ze bedzie syf.
    czekamy na cud
[x]
REGNON 22,41% 0,80 2020-09-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.