...z rana ktoś dłuższy czas sprzedawał z ukrytego, ale ciężko było to nazwać sypaniem, bo ustawiał pakiet zaledwie 185 szt na S na kilku poziomach... przy tak nikłych obrotach wystarczyło ;) Ktoś kupił 185 i znowu stoi 185 na S i tak kilka razy. Wystarczyło, żeby obroty prawie stanęły a na S w przedziale 0,87-0,99 ustawiło kilkadziesiąt tysięcy sztuk. Wtedy ktoś to dmuchnął w parę chwil do 0,99, dalej pociągnęła ulica i obroty stanęły... około 16.00 na kupnie po 0,98 pojawiło się jedno zlecenie K na 23000 szt. Nagle ktoś wysypał dokładnie taką ilość. Oczywiście to niewiele, ale jak na zwyczajowe Reinholdowe pakiety to sporo... Jestem pewien, że ten pakiet kupiła i sprzedała ta sama osoba. Po co? Żeby wystraszyć ulicę, że zaczyna się sypanie... poskutkowało - wróciliśmy z kursem do punktu wyjścia...
Mam dwie wersje:
1. Ktoś robi sobie kółeczka DT... jeśli największe pakiety przerzucała ta sama osoba to zarobiła jakieś 8-10gr pakietem 50-70 tys. Niewiele potrzeba na tej spółce, żeby manipulować kursem.
2. Ktoś zbiera z przedziału 85-99 gr (uznaje ten zakres za atrakcyjny cenowo??), na koniec dnia zwala kurs, żeby zacząć od nowa następnego dnia.
Zobaczymy jutro - jeśli sytuacja się powtórzy to będzie potwierdzenie...
Może warto podczepić się pod zawodnika i zrobić to samo??!!
No tak to rozumowanie dedukcyjne. Byc może prawdziwe.
Jednak tak się nad zastanawiam i wydaje mi się, iż pomimo odniosłem podbne wrażenie to zwróce uwagę na dwie rzeczy
1) Wolumen był dziś moim zdaniem za wysoki,
2) Dezorientacja po dzisiejszej sesji
I tak mniemam iż może własnie chodzi o to żeby nas skołowac....wolumen może świadczyc o próbie wpływu na przebieg sesji.
Jeżeli miałbym obstawic scenariusz, to stawiam iż od jutra zaczynają się wzrosty. Tak własnie tak...bez infa do góry, a własciwe po infie, które wielu straszy. Tu i jeszcze mniej osób wsiądzie.
A sprzedawac to oni będą gdy nadejdą dobre informacje. W myśl zasady sprzedaj fakty.
Dlatego ja kupiłem wczoraj na minusach grając przeciw własnemu strachowi.
Czyżby każdy czekał na publikacje skonsolidowanego raportu za III kwartał 2013 roku która jest przewidziana na dzień 14 listopada 2013 roku ?
Jak by nie było bardzooooo dawno żadnego raportu spółka nie podawała i już niedługo za dni parę co niektórzy wezmą plecak swój i gitarę i wybiorą się na inne akcje :D
...nie bardzo widzę powód dla którego mieliby nagle opublikować raport... (poza oczywistym obowiązkiem rzecz jasna)... raport mógłby być tragiczny...
...z mojego punktu widzenia do dobrej tradycji raportowania należałoby powrócić po rozliczeniu z WBK - może wtedy to będzie miało ręce i nogi...
...poza tym myślę, że mając chęć na publikację podaliby kto został wyłoniony do rewizji raportu...
...do 04.10 mieliśmy bezkrolewie... teraz znowu na czele rady dyrektorów Tarchalski... nie wypowiadał też się jakoś na temat kierunku restrukturyzacji...
...przydałoby się trochę rozjaśnić obecną sytuację firmy, bo na razie to wszystko jest mgła spowite...
To bardzo mi wyjaśnia dlaczego w przedziale czasu czerwiec - wrzesień posiadamy czarną dziurę informacyjną ..... poznikały wszystkie plany jakie przedstawiał Coll .... na stronach Szweckich tylko z pozostałych tytułów można wnioskować co się działo w spółce .... działalność Tachurskiego w spółce jest dla mnie za dalekie nie poddawałem analizie jego posunięć .... podaj jakieś namiary gdzie mogę poszukać wiadomości o Tachurskim
I tym optymistyczym akcentem zostałem rozłożony na łopatki :) ..... jeszcze większa niewiadoma niż można było przewidzieć ..... w komunikacji Warszawskiej szykuje się bardzoooo dużaaaaaa inwestycja są plany jest poparcie na wykonanie inwestycji tylko .... na dzień dzisiejszy brak funduszy .... ale mam jedna przewagę przez okno będę widział czy inwestycja dojdzie do skutku ;)
Jak wcześniej pisałem nie znałem Jego .... zaskoczyło mnie powiązanie z komunikacja Warszawska ..... może i gdzieś tam w tych powiązaniach obijało mi się to nazwisko ale nie zwracałem na to uwagi ;) .... z powodu czysto zawodowych tematem komunikacji Warszawskiej zajmuje się od ponad pół roku .... tu jednak widzę bardziej ciekawą rozgrywkę .... Coll wszedł do gry kiedy akcje miały wartość 0.80 zł w trendzie spadkowym wychodzi z gry kiedy akcje maja wartość 0,80 zł w trendzie wzrostowym.