Podstawą podjęcia uchwały jest niedotrzymywanie przez Emitenta wysokości kapitałów własnych na poziomie wynikającym z Regulaminu Giełdowej Izby Rozrachunkowej Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych SA. Uchwała została podjęta na podstawie analizy dokumentów finansowych Spółki za rok 2012 oraz za
1 półrocze roku 2013, w których to okresach, Spółka wykazała ujemne kapitały własne.
rachunki sa rowniez prowadzone dla obligacji
KDPW mial na rachunku obligacje wiec zawiesil ten rachunek po uprawomocnieniu sie wyroku, poniewaz a decyzje sadu znajdz sobie w komunikacie
czytajac dalej ....
Uchwała została podjęta na podstawie analizy dokumentów finansowych Spółki za rok 2012 oraz za 1 półrocze roku 2013, w których to okresach, Spółka wykazała ujemne kapitały własne.
KDPW wskazalo ze cos z tym fantem spolka musi zrobic :)))))), pewnie nie robili do czasu uprawomocnienaia sie wyroku
byc moze KDPW nalozy na spolke kare w jakiejs kwocie lub upomni itd. w to nei chce mi sie na razie wnikac
spolka musi zwolac Walne i cos postanowic, ot i tyle chyba
na marginesie KDPW moglby bardziej precyzyjnie pisac, ale coz widocznie sie musi, a ze sie z dopiero teraz obudzili ze strata, no coz ....
GPW: Wykluczenie z obrotu obligacji spółki IDEON
Wykluczenie z obrotu obligacji spółki IDEON
Uchwała Nr 1215/2013
Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
z dnia 15 października 2013 r.
w sprawie wykluczenia z alternatywnego systemu obrotu na Catalyst obligacji na okaziciela serii A spółki IDEON S.A. oraz unieważnienia zleceń maklerskich na obligacje tej spółki na Catalyst
§ 1
Na podstawie § 12 ust. 1 pkt 1) Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy, działając na wniosek spółki IDEON S.A., postanawia wykluczyć z dniem 16 października 2013 r. obligacje na okaziciela serii A tej spółki, oznaczone kodem "PLCNTZP00044", z alternatywnego systemu obrotu na Catalyst.
§ 2
Na podstawie § 25 ust. 10 Załącznika Nr 2 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia, że zlecenia maklerskie na obligacje spółki IDEON S.A. przekazane do alternatywnego systemu obrotu na Catalyst, a nie zrealizowane do dnia 15 października 2013 r. (włącznie), tracą ważność po zakończeniu obrotu w tym dniu.
jak bym wiedzal jak mocno pojdzie ideon to bym chate zastawil i kupil akcje :)))
moze rownie dobrze pojsc 1,2 grosze a rownie dobrze xxx groszy, tego nikt nie wie
Szansa, gdyby to sie wiedziało ,
Bedzie pare komunikatów na zwyżki z zniżki trzeba to tylko wykorzystać w usrednianiu
ze skoczy do góry , pare razy owszem , problem ile i jak mocno, tego nikt nie wie, ile ludzi kupi i czy dołączy sie jakiś grubasek z wolna kasa
Do podciagnieca kursu na kilkanaście groszy nie trzeba tutaj dużej kasy i wielkiej filozofii
Jak ktoś kupił po 0,10 tak jak ja po 0,09 - 0,11 trzeba usredniac
Dokupić taniej sprzedać 1grosz drożej i dorzucić trochę starych akcji
Pozostaje kwestia ile sie na początku kupiło, ja kupiłem mało więc malem sprawę ułatwione, teraz mam średnia ok. 5groszy
mi wzrost o 1-2groszevwystarczy
Ja kupilem raz po 0,10 usrednilem do 0,07 cholera chcial bym po 0,09 chociaz sprzedac ciekawe kiedy te komunikaty i od jakich inf najmocniej akcjie ida?
wartosc akcji ma srednie znaczenie, jesli w gre wchodzi krotkoterminowa spekulacja
moze spasc i do 0,02, 0,03 ( 0,03 juz bylo przez chwile teraz masz 0,04, 0,05)
komunikaty nie pojawia sie w ciagu kilku dni, na nie czeka sie trcohe
bedziecie mieli komunikaty dotyczace sremu, dobre lub zle, dotyczace komi, to samo, wyniki finansowe, te zle
poza tym na groszowych spolkach trzeba miec cierpliwosc i grzecznie czekac w kolejce zlecen lub ryzykowac na kupnie i sprzedazy w tym wypadku na 1 i 2 fixie