mnie wystraszyli dziś oddałem kolejne 10k po 0,72:( (oczywiście jestem u na plusie)
dobrałem LSTC i CWPE:)
na tej pierwszej 2zł w tym lub następnym tygodniu na drugiej po wynikach? najdalej początkiem zimy:)
...kto wymięka,,mam i akcje drewienka i westy :weste oddaje bliżej trójki ,drewienko około złotówki,,w zależności od rozwoju sytuacji..byłbym durniem ,żeby westę puścic przed podpisaniem umowy stowarzyszeniowej,,,ukraińskie spółki wrócą do łask,,,pozdrawiam
Panie wojtek ta "przekret spolka" nie jest w kregu zainteresowania -lepiej pinformowanych-co w calosci potwierdza dzisiejsze zachowanie . Oczywiscie po 18 listopada tez sie nic nie zmieni. Parksmentarzysta Denys musi liczyc sie z opinia i nie dac powodow do krytyki(oskarzen) dla przeciwnikow z partyjnych ugrupowan,a pan Wiktor ma swoj "wiek" i nue zabardzo moze sie "odnalesc" o obecych czasach, a reszta od wyplaty do wyplaty.
,,że przekręt był na debiucie obaj wiemy,zresztą prawie wszystkie ukraińskie spółki mają podobne wykresy,kurs sterowany sztucznie od ponad roku,,,ale ja jednak trzymam się swojej teorii-po podpisaniu umowy stowarzyszeniowej rynek UA otwiera się na 28 państw-nowe rynki zbytu bez cła a co za tym idzie,,,,tylko patrzeć i czekać ,sam wiesz ,że tu z dnia na dzień może być przełom,,3 tys są w stanie podnieść kurs na prawie 6 procent, odpowiednie sterowanie zleceniami i spółka w krótkim czasie może osiągnąć cenę kilku złotych za akcje i uważam ,że minima już mamy za sobą ,będzie tylko lepiej,,pozdrawiam
,,,fundusze tu mają taką stratę,żeby odrobić chociaż jakąś część tej inwestycji muszą podnieść kurs na minimum kilka złotych ,same ing straciło kolosalne pieniądze na weśce i ,myślisz,że to ,że się wysypali w okolicach 1,80 odrobi ich stratę z debiutu,,kto te akcje wziął ulica? nie sądzę,ułożyli się z kimś ?my jesteśmy za mali,czas pokaże kto miał rację,,bez pisania o rakietach ,wystrzałach itp.,,podpiszą umowę,stowarzyszeniową i spokojnie czekać na rozwój wydarzeń,,sprzedawałbyś akumulatory do niemiec a np.cło wynosiłoby 30 procent? to teraz te 30 procent zostaje u Ciebie w firmie..co robisz,,inwestujesz i rozwijasz firme,,a to tylko jeden z krajów UE,będą następne,,gdzie taniej wyprodukować akumulator?u kitajców czy na ukrainie? w poniedziałek miała być podjęta decyzja o umowie,,przesuwają do 18 listopada,,,zobaczymy czy spekulacyjnie ruszy kurs po decyzji czy też zmieni trend na dłużej,,osobiście wolałbym tą drugą opcje,pozdrawiam
Zgadzam się z Toba całkowicie. Podobnie jak Ty uważam, że umowa stowarzyszeniowa pozwoli nam wszystkim cieszyć się poważnymi zyskami. Ja juz powoli zaczynam planować..
Mam trochę kaski z trakcji , myślę gdzieś ulokować . Tylko za dużo tutaj jeszcze optymistów widzę .Jak na forum z miesiąc posta nikt nie napisze to ,to będzie odpowiedni czas... Patrz Wojtek bo zostaniesz bez portek , dzisiaj masz na mieszkanie w 3mieście ,jutro może Ci zostać na ciasną kawalerkę w po PGR -owskim bloku na mazurach. Była też kiedyś ,gdzieś tak przy 9 PLN ,na sado Koleżanka Zuza . Wycieczki zagraniczne akonto planowała. Dzisiaj to pewnie w Irlandii trzeci etat łapie...
a kogo ty umoralniasz kolego.....przerobiłem już wszytkie scenariusze na giełdzie,,inwestowałem w dawnego pronoxa ,habete,bomi,dss,i inne, tych pierwszych trzech nie ma już na giełdzie -jeszcze regnon się czołga,znam smak porażki,,,na samym pronoxie strata 70 tys, grałem na midasie gdzie Solorz i pytel obiecywali gruszki na wierzbie,,,habeta też była dobrą firmą póki się nie wzięła jak dss za to na czym się nie znali,,petrola przerobiłem ,karkosikowe przekręty i te smieszne spółki patrowicza,taka jest giełda,,jak lubisz bezpieczne inwestycje to zapraszam na np.,kghm lub podobne,,czy jakas zuzanna jest teraz w irlandi mnie nie intersuje ,czy westa będzie czy nie ja będę miał na chleb ,to jest mój komnfort i nie będę musiał wyjezdzać z tego powodu do irlandi,,pozdr
To wszystko będzie prawdopodobnie przyspieszone ,
z uwagi na wyjazd Julii do Niemiec na leczenie .
A w Październiku ma już tam się odmeldować .
Ale czy słowa dotrzymają .
Częśią Umowy stowarzyszeniowej, którą Ukraina ma szansę podpisać w listopadzie w Wilnie podczas szczytu "Partnerstwa Wschodniego", jest Umowa o pogłębionej i kompleksowej strefie wolnego handlu. Czego oczekuje Ukraina od zawarcia tej Umowy?
Jestem przekonany, że w ciągu bieżącego roku Ukrainie uda się spełnić oczekiwania UE o wprowadzeniu niezbędnych zmian i reform, a nasze starania eurointegracyjne zostaną sfinalizowane podpisaniem Umowy stowarzyszeniowej. Zgodnie z przepisami Unii Europejskiej, umówy z państwami trzecimi w dziedzinie handlu i współpracy gospodarczej mogą być stosowane tymczasowo od daty podpisania takich umów, nie czekając na ich ratyfikacje przez państwa członkowskie UE. Dlatego inicjujemy tymczasowe stosowanie Umowy o wolnym handlu przed wejściem w życie Umowy stowarzyszeniowej, i na odpowiedź słyszymy od naszych europejskich partnerów pozytywne sygnały.
Ukraina – to duży rynek, na którym istnieje wiele nieobsadzonych nisze. Inwestorzy europejskie mają swiadomość tego i oczekują na pozytywny bodziec by rozpocząć lub rozwinąć swoją działalność na Ukrainie. Jestem przekonany, że przestąpienie Ukrainy do strefy wolnego handlu (DCFTA) z UE będzie korzystne i dla naszego kraju i dla inwestorów zagranicznych.
Mamy nadzieję, że w wyniku przystąpienia do DCFTA Ukraina zwiększy poziom eksportu towarów i usług. Przewidywany dodatkowy wzrost od liberalizacji warunków handlu będzie 2-3%. Więc, liczymy na wzrost eksportu produktów rolnych, towarów przemysłu spożywczego, tekstylnego i skórzanego, hutnictwa i przerobki metali, produkcji chemicznej, usług transportowych oraz innych uslug. DCFTA znacznie uprości dostęp eksporterów do rynku UE, który obecnie stanowi prawie jedną trzecią koszyka eksportowego Ukrainy. Zwiększenie eksportu zapewni wzrost gospodarczy państwa o 0,7-0,9% wzrostu realnego PKB w stosunku do wartości wyjściowych.
Według ukraińskich ekspertów, po przystąpieniu do sytrefy wolnego handlu, import towarów i usług z UE wzrośnie o 0,8-1,5%. Zwiększy się import produktów chemicznych i urządzeń, żywności i produkcji rolnictwa, wyrobów z niemetalicznych surowców mineralnych, tekstylu i skóry, pośrednictwa finansowego.
Oczekujemy również, że ułatwienie dostępu do środków inwestycyjnych w UE pozwoli Ukrainie zwiększyć liczbę osób zatrudnionych w działalności gospodarczej na 130-190 tysięcy, utworzyć nowe miejsca pracy.
Współpraca z UE w ramach strefy wolnego handlu wpłynie także na wzrost migracji na rynku pracy, co w pewnym stopniu przyczyni się do zwiększenia ilości kwalifikowanych kadrów orazi wzrostu wydajności pracy na przedsiębiorstwach krajowych. Wprowadzenie europejskich standardów pozytywnie wpłynie na konkurencyjność produktów krajowych. Wzrost konkurencji na rynku krajowym stworzy warunki do wzrostu propozycji, spowolni inflacje, będzie stymulować modernizację przemysłu krajowego. Od DCFTA oczekujemy również ułatwienia dostępu do wysokiej jakości maszyn, nasion, środków ochrony roślin, jak również rozszerzenie asortymentu towarów i usług na rynku krajowym
dokładnie jak w temacie :(
nawet po podpisaniu umowy jeśli gruby nie będzie chciał i nadal twierdzę że NIE bo po co to kurs dalej będzie tam gdzie jest ba !!! twierdzę że będzie duuuuużo niżej bo narazie leszcze liczą na odpał a jak zobaczą brak reakcji to będzie down!!!
Pewnie "gruby" nie będzie chciał, bo idzie na rekord świata w bezinteresownym trzymaniu kursu spółki :-)
W tych czasach trudno już gdziekolwiek zaistnieć, bo wszystko zostało zdobyte i odkryte, prawie wszędzie już ktoś był pierwszy, więc "gruby" wymyślił sobie, że wejdzie do historii, jako pierwszy, który trzymał kurs przez 20 lat na stałym, oderwanym od rzeczywistości i zdrowego rozsądku poziomie ;-)
W końcu zniechęci nawet Dienzierskich i oddadzą mu firmę za przysłowiową hrywnę. :-)
Może zespół Macierewicza kiedyś się tym zajmie i odkryje, kto jest tym mitycznym "grubym".
widać to gołym okiem po codziennych zleceniach, utzrzymują sztucznie na powierzchni, ilość zleceń codziennie prawie taka sama i te same kwoty różniące się nieznacznie,,jest pytanie?pod co i po co pilnują kursu? wyrwali z marazmu z 0.65 groszy?czyżby tam była luka ,wartość obrotu wtedy była niecałe 800 tys,jak to taka padaka jak to niektórzy piszą to czemu nie pozwolą jej opaść,,komuś zależy ,,tu naprawdę niejeden wymiękł,,ja oczekiwałem przełomu na kursie wczoraj bo pierwotnie wczoraj miała zapaść decyzja w sprawie umowy stowarzyszeniowej,,zapadnie do 18 listopada -przesunęli,,obok wety inwestuje w drewexa tam ponad 131 procent do przodu a tu 1,5 roku zawieszenia,ciekawy jestem do czego dojdziemy i czego nas to nauczy?!pozdrawiam