za drogie to nie jest, nie zapomnaj że juz byli dogadani z warunkami tylko budzian wstrzymał, ciekawe co borek zrobi bo jakby nie patrząs to od niego sporo zależy
Trzemeszno jest w innej sytuacji ma dostęp do taniego ziemniaka,a w okolicy Łomży rozkwitła produkcja mleka i Peepes ma duze trudności z pozyskaniem surowca,ten rok też będzie cienki,prezio strzelił sobie w stopę obniżając cenę ziemniaków od 17 IX,ja sam przekierowałem swoje dostawy do innego odbiorcy ,nie będe tracił 2 tys zł na jednym transporcie.W kontrakcie nie ma żadnych sankcji za nie dostarczenie surowca ,tak więc prezio zostaje bez towaru.Mam również informacje ,że rolnicy masowo sortują ziemniaki skrobiowe i sprzedają na eksport jako jadalne ,a do prezia jada tylko odpady.Jak to w przysłowiu chytry dwa razy płaci.A ta strategia śmiechu warta facet nie jest w stanie kupić 150 tys ton,a chce przerabiać 270 tys zł.PANIE PREZESIE nie z tą kadrą to ludzie z innej epoki.
Dnia 2013-10-25 o godz. 16:13 ~ziemianin napisał(a):
> za poważny jestem na pisanie bzdur kolego,
A jednak karmisz nas bzdurami, kolego... Stwierdzenie, że Trzemeszno ma tanie/tańsze ziemniaki, to bzdura totalna...
oj dzieciaku dowiedz się ile płaci za jednostkę Trzemeszno ,a ile Łomża,oraz z jakiej odległości dowożone są ziemniaki w obu przetwórniach,każda dopłaca do transportu.Wtedy będziesz wiedział ,kto ma tańszy surowiec.OJ INWESTORZY INWESTUJECIE W BRAŃŻE O KTÓREJ NIC NIE WIECIE.Dla mnie jedynym partenerem do dyskusji na temat PEPEESU jast Pan Wiesław D.
Zgadzam się, że teoretyczna wiedza pracownika IERiGŻ musi być znaczna, jednak wątpię, by zechciał on dyskutować na poziomie, na którym ty się poruszasz... A nieszczęściem Pepeesu (jednym z wielu) jest współpraca z takimi dostawcami jak ty, którzy potrafią wypiąć się na firmę dla paru groszy... Co tam umowa...!
niedługo będa wyniki za IIIQ. jak obstawiacie ? co prawda najlepszym wynikiem jest IV Q ale w tym kurs euro był powyzej 4.2-czy to wpłynęlo na większy zysk?
wiedza godna pozazdroszczenia patrz forte - Faszczewski pepees + browar - Faszczewski
teraz pepees bez browaru wzrosty przed nami ale najpierw trzeba sypnąć trochę dla nowego premiera wreszcie przy korycie