• Jedno wam powiem Autor: ~4,5% [82.139.164.*]
    Już nie odważycie się "dobierać w promocji"....
    Marzycie teraz, aby wywalić to gów...no, prawda spekulant?

:))
  • Re: Jedno wam powiem Autor: ~Johny [46.186.77.*]
    I to może być dobry prognostyk.
  • Re: Jedno wam powiem Autor: ~haha [178.43.196.*]
    ja np tak nie myślę , w depka wsadziłem zarobione pieniądze , więc mogę to potraktować jako lokata.
  • Re: Jedno wam powiem Autor: ~spekulant 1973 [83.24.173.*]
    4,5% nie uwierzysz ale ja dzisiaj zrobiłem małe zakupy , gotówkę mam jeszcze na zakupy jak niżej będzie spadać nie jestem pazerny i nie biorę od razu za całą kasę , to będę się cieszył jak kupię po 0,20zł
    i jeszcze jedno 4,5% ja tutaj nie widzę nic strasznego informacji żadnej nie było żeby tak kurs spadł to są ruchy czysto spekulacyjne jednego gracza , nikt nie wychodzi z akcji tak jak to wcześniej pisałeś snułeś tylko domysły i strach na forum i dziękuję tobie bo nie spodziewałem się że kupię po 0,25-0,26zł
    macza w tym wszystkim palce .
    dobrze że dep nie leci w dół tak szybko jak gant .
    Jak się zobaczyć na wolumen kiedy kurs był powyżej 0,40zł to wyraznie widać że był małym wolumenem spychany w dół aż w okolice 0,30zł zrobili większe obroty aby wywołać panikę i tak poczytajcie 4,5% jaką on w tedy siał panikę a teraz siedzi cicho nie wiecie dlaczego ?
  • Re: Jedno wam powiem Autor: ~4,5% [82.139.164.*]
    spekulant,
    o ile doczekasz się tego finału kredytowego, to pamiętaj, że jeśli padnie informacja o pieniądzach, to nie będzie ona tym samym, co informacja o zysku netto wypracowanym przez spółkę w tej właśnie kwocie.
    Istnieje kilka spółek na GPW, które parają się nieruchomościami i jakoś nie widać zachwytu. Weź to po uwagę, bo myślę, że przeceniasz ten magiczny krok, którym jest linia kredytowa.
    maczasz w tym wszystkim palce 4,5% przyznaj się.
    4,5 % ty już nie zmieniaj tematu tylko bądz tak samo aktywny jak kurs był powyżej 0,40zł gdzie wolumen był min 1000 a maximum 50 000 akcji w tedy co pół godziny wypisywałeś różne scenariusze że krawce wychodzą że ktoś nas podsypuje pytam się czym ktoś podsypywał 1000 akcji ?
    to nie będzie ona tym samym, co informacja o zysku netto wypracowanym przez spółkę w tej właśnie kwocie.

4,5% a ile będzie spółka warta z tym kredytem lub nieruchomościami które kupi ? Będzie dobrze jeżeli spółka wypracuje jakiś zysk z tych nieruchomości
  • Re: Jedno wam powiem Autor: ~piotr__ [81.15.134.*]
    Taa bo Merill da kredyt na beznadziejny biznes, z góry skazany na niepowodzenie.
    Chodzi o to, że jak już dostaną i w miarę szybko zbudują portfel nieruchomości, to nawet jak zarobią 1% na całym portfelu to spółka warta będzie 5zł/akcję.
    Stopy kapitalizacji na rynku biurowców to jakieś 6-8%. Biorąc pod uwagę że oprocentowanie w USD jest jakie jest tj. grubo poniżej 1% i marżę, kredytu nawet i 3%, koszty własne - pal licho - na poziomie 1% (6 mln PLN) to i tak rocznie zostaje jakieś 1-3% tj. 6-18 mln PLN. To wszystko przy dzisiejszej kapitalizacji poniżej 3 mln PLN.
    No ale póki co to wszystko marzenia, dlatego spółka jest wyceniana na takie grosze.
[x]
DEPEND -4,00% 0,24 2015-03-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.