• Krotka wycena Autor: ~olo [164.126.7.*]
    Cena SSI na wchwilę obecną powinna osclowac wokol 1 do 2 grosza... lub tez wynosić po prostu ZERO...

Kapitał własny to 10 mln, należności 26 mln (z czego 8 mln to niezafakturowane - czyli albo inwestor/generalny nie zgadza się z zakresem umowy albo z jakością wykonania), zobowiązania to 30 mln.

Biorąc pod uwagę powyższe - wartość SSI to 6 mln zł - licząc po kapitale własnym. Uwzględniając w tym te 8 mln niezafaktrowane z których zapewne około 50% nie jest pewne - wartość po kapitale spada do 2 mln PLN.

Biorac na to dyskonto i dalsze straty na realizowanych kontraktach - obawiam się że wartość spółki jest UJEMNA.

Sam straciłem sporo na tym szajsie - wiec nie ma sensu zaklinac rzeczywistości i lepiej sprzedać teraz - poki są jeszcze naiwniacy którzy chcą to kupić po 2 grosze. Poprzednia wycena opierała się na zakłamanych parametrach finansowych przedstawionych przez władze SSI... niestety - takie ryzyko inwestora.

pozdrawiam i to jest mój ostatni komentarz na temat SSI

Sprzedawałem po 3 i 4 grosze... a w spolce byłem od 4 lat....

• Re: Krotka wycena Autor: ~lewy [83.4.162.*]
    czyli to koniec to ty jestes tym inwestorem z Śremu?
  • Re: Krotka wycena Autor: ~olo [164.126.7.*]
    Jestem w Ciechu... od 22 zł. Z tym ze dokupiłem jeszcze na początku tygodnia po 23.15

Pora odrobić strate z ssi...
  • Re: Krotka wycena Autor: oilman [83.11.65.*]
    Zgadzam sie z Kolega:)

Wesolo nie jest, ale dalej potrzymuje swoje zdanie, ze bankructwo spolki nie oplaca sie nikomu, bo Wierzyciele odzyskaja niewiele, albo cale nic, bo zazwyczaj pierwszy w kolejce ustawia sie ZUS i Skarbowka.

Lepiej jest zawrzec uklad i pomoc spolce wyjsc na prosta, z nadzieja, ze w przyszlosci odzyska sie jakies pieniadze.

Z doswiadczenia gieldowego wiem, ze wiekszosc takich sytuacji konczy sie ukladem.
  • Re: Krotka wycena Autor: ~edek [37.225.123.*]
    w poprzednim kwartale mieli aż 12 mln niezafakturowane
    no ale mieli 30 mln zobowiązań i 31 mln należności
  • Umowy kredytowe Autor: ~olo [37.31.201.*]
    Miałem nie pisać - ale jednak...

Reif wypowiedział umowy kredytowe co oznacza całkowity paraliż spółki - brak gwarancji bankowych dobrego i terminowego wykonania skutkujący brakiem jakichkolwiek nowych kontraktow.... takie prawa rynku budowlano-montażowego.

Nastepny krok to zmiana przez spolke lub sad wniosku z upadlosci układowej na likwidacyjną...

W sumie to jestem pod moncnym wrażenie że kurs wynosi 3-4 grosze... W tym momencie warto pchnąć po każdej cenie lub też poczekać jeszcze 2-3 tygodnie i wystapic o materializacjie akcji i napalić sobie nimi w kominku... zima idzie
  • Re: Umowy kredytowe Autor: ~andrzej [91.199.109.*]
    Kolego wiekszosc umow kredytowych dla firm zawiera klauzule, ze w przypadku zlozenia wniosku o upadlosc, czy to ukladowa, czy to o likwidacyjna, umowy kredytowe sa wypowiadane z automatu:)

W sumie Kolego nic nowego ... zobaczymy za tydzien:)
  • Re: Umowy kredytowe Autor: ~edek [37.47.35.*]
    w komunikatach nie informowali o tym

mieli chyba jeszcze z pko sa umowe kredytowa ?
  • Re: Umowy kredytowe Autor: ~Szad [78.88.211.*]
    Kredy w Pekao był na rok
  • Re: Umowy kredytowe Autor: ~edek [37.47.35.*]
    chyba o to chodzi zeby zredukowac zadluzenie takze z bankami w mysl zasady ze dostana czesc albo wcale
  • Re: Krotka wycena Autor: ~Wlad [31.61.140.*]
    a taki Elektromont może sobie działać na 15 % marży i wyciągać zysk netto
    ale oni nie mieli takich mocarstwowych ambicji
  • Prognozy Autor: ~olo [31.175.98.*]
    I stało się...

Teraz można już sobie rozgrzać papierem kominek...
  • Re: Prognozy Autor: ~Tom [79.188.16.*]
    Dzisiaj może być ostatnia szansa na sprzedaż po 1 gr. W poniedziałek może być po wszystkim. Jeśli ktoś trzyma to na własną odpowiedzialność. Lepiej sprzedać i mieć stratę na rachunku, a niżeli jej nie mieć.
[x]
SSI 0,00% 0,01 2014-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.