Raport EBI
typ raportu Raport bieżący
numer 44/2013
data dodania 2013-10-02 10:07:10
spółka BGE Spółka Akcyjna
Życiorys Członka Rady Nadzorczej
Zarząd Spółki BGE S.A. w uzupełnieniu do raportu bieżącego nr 41/2013 z dnia 29.08.2013 r., przekazuje w załączeniu życiorys zawodowy Członka Rady Nadzorczej Pana Radosława Polowy.
ciekawe czy dex enterprises i lotarelli trading wezmą udział w nowej emisji na ratowanie BGE przecież jak na razie utopili tu trochę kasy więc moim zdaniem powinni się dołożyć jeśli emisja pójdzie po kilkadziesiąt groszy.
Nie doszukuje się tutaj sensu pewnych działań. Przykładowo w jakim celu GMK kupuje akcje od Pawłowskiego i za jakiś czas składa wniosek o ogłoszenie upadłości.... Zarządzający tą spółką sami już dawno pogubili się w swoich działaniach. Nie mają żadnego pomysłu na tą spółkę i jednoznacznie widać po aktualnej wycenie....
Może i plany były, z kolejną dużo wyższą podbitką włącznie. Nie przewidziano tylko zmiany regulaminu NC i wierzono w nie spełnienie najczarniejszego scenariusza działań ustawodawcy w przedmiocie kolejnej generacji biopaliw. To opcja nr 1.
Wniosek o upadłość złożono na podstawie sytuacji zastanej w firmie po rezygnacji P po to, by zgromadzić dowody do postępowania cywilnego, w którym miałby zostać pociągnięty do odpowiedzialności na zasadzie odpowiedzialności zarządu za niezgłoszenie wniosku o upadłość w terminie. Po zamknięciu postępowań pojawi się zielone światło na windę. To opcja nr 2.
Mnie jednak w sytuacji najbardziej bawi kontrakt na 300m. Oficjalny komunikat, materiały w prasie i co? I tyle, co wynikało ze słów, które Pawłowski powiedział mi bezpośrednio - kontrakt widłowy, bez zakreślenia dolnych limitów. Ot, nie ufaj espi.
Radek, puściłeś coś od czasu naszej dyskusji przy złotówce?
Ja rozpocząłem ale Ty sprowadziłeś tą rozmowę do poziomu mało spotykanego.... a zresztą nie ważne bo i tak nie zrozumiesz. Tak dla przypomnienia cytuje tylko jedną z wielu Twoich wypowiedzi jakie zamieściłeś tutaj na forum:
"Ja zalecam akumulacje ale moja opinia nie jest obiektywna i pewnie wielu ma żal ze mi zaufało i dlatego od poniedzialku zaczynam ........." Bez komentarza!! Chyba nie znasz znaczenia słowa "zaufało" .
Akcje poszły dużo w górę i chyba jeszcze pójdą skoro Prezes inwestuje w Swoją firmę i kupuje akcje.Pewnie nowe projekty się szykują lub jakiś inwestor jest blisko.