Na początku roku kupiłem kilka tys. tego papiera średnio po 3,25 a w tym tygodniu opyliłem po 3,85 czyli do przodu 0,60 zł. Wyszło 3 tysiaki na czysto. Jestem zadowolony i może jeszcze wrócę do tej spółki. A tu widzę w kółko to samo marudzenie i wybrzydzanie albo chwalenie się kto więcej wtopił jak paru widocznych niżej. Nie umiesz, nie znasz się to nie inwestuj tylko siedź na etacie albo ucz się od lepszych.
no właśnie........papier zachowuje się po wymianie dużych ? pakietów całkowicie odmiennie niż dotychczas....Sam jestem ciekawy co sternik kombinuje bo.to , że jest sternik to nie ulega dyskusji...
Wszedłem tutaj późno i szczerze mówiąc jestem zaskoczony, że kurs nadal ciągnie do góry ;-)
Po zleceniach widać, że jeszcze niewiele osób chce sprzedawać.
Co do nauki..
Tutaj nie ma reguły. Po wybiciu Rafako trochę żałowałem, że sprzedawałem akcje po wybiciu o kilkanaście %. Później planowałem trzymać udziały Ursusa tak długo, ale niestety nie rósł tak dobrze. I tak wyszedłem na plus, ale mogło być więcej.
Myślę, że tutaj nie ma reguły i czasami trudno jest przewidzieć, co sie stanie. Nie ma co przeżywać. Chyba każdy wspomina sytuacje, kiedy przytrzymanie akcji dałoby duży zarobek, ale niestety... ;-)
to są tylko akcje, mozna je kupic i sprzedac stosunkowo latwo
ja kupilem akcje po 3,15 i sprzedalem po 3,50 a teraz odkupilem spory pakiet znacznie wyzej
tak jak liczylem ze nie przebije 3,50 tak teraz licze ze przebije 6 i bedzie 9
a dlaczego? znacznie sie poprawia w gastronomii - wystarvczy popatrzec na amrest
jest coraz wiecej nowych lokali
lsi bedzie poprawiac wynik i moim zdaniem mocno przekroczy 2.5mil zysku w tym roku
jezeli tak bedzie to kapitalizacja bedzie 30 a to 9 za akcje