wydaje mi się ze wejście zagranicy coraz bliższe do maxa brakuje 3% 318 zet wyniki srednie a zainteresowanie coraz większe jak przebije 322 to jest sygnal tylko polnoc
Dnia 2013-09-19 o godz. 11:29 ~arczi napisał(a):
> wydaje mi się ze wejście zagranicy coraz bliższe do maxa
> brakuje 3% 318 zet wyniki srednie a zainteresowanie coraz
> większe jak przebije 322 to jest sygnal tylko polnoc
Sam trafnie zauwazyłeś, że wyniki średnie. I to P/E powyżej 100. Ciekawe co na to zawodowi naganiacze z tej parapoczty ?
jak LPP kosztowalo 900zet to takich ujadaczy jak ty było mnóstwo teraz gdzies poznikali a jak sa perspektywy ekspansji na pol globu to albo w to wierzysz albo kup KGHM i siedz cicho
Po pierwsze więcej pokory. Po drugie akurat w przypadku KGH nie trafiłeś. Nie porównuj samochodów z różnych klas. Nie mam nic przeciwko wzrostowi /spadkowi cen akcji. Pod warunkiem, że jest to racjonalne. Pod drugie jeśli chodzi o ten walor to jego aktualna cena jest zawyżona. Nie będę Tobie wyjaśniał co jest tego wypadkową ale napiszę krótko. Coś co jest nierealnie i w chamski sposób pompowane prędzej czy później zostanie sprowadzone na ziemię.
To tyle. Żegnam.
Do rekomendacja: a co powiesz jak paczkomaty Integera będą już stały na wszystkich kontynentach i zacznie płynąć szeroki strumień gotówki? Póki co są przed Google i Amazonem. Żeby zebrać plony trzeba poczekać. A wtedy nie zdziwie sie jak kapitalizacja będzie wynosić nie dwa miliardy a dwadzieścia. I zwroc uwagę, że Integer, tak samo jak Ekoexport jest zdecydowanym liderem w swojej branży paczkomatow na całym świecie !!!
Dnia 2013-09-21 o godz. 11:36 ~Poitiers napisał(a):
> Do rekomendacja: a co powiesz jak paczkomaty Integera będą
> już stały na wszystkich kontynentach i zacznie płynąć
> szeroki strumień gotówki? Póki co są przed Google i
> Amazonem. Żeby zebrać plony trzeba poczekać. A wtedy nie
> zdziwie sie jak kapitalizacja będzie wynosić nie dwa
> miliardy a dwadzieścia. I zwroc uwagę, że Integer, tak samo
> jak Ekoexport jest zdecydowanym liderem w swojej branży
> paczkomatow na całym świecie !!!
Niestety 298-299. Wpadło mi trochę kasy i kupiłem Integer, bo nie chcę się angażować mocniej w Ekoexport i Windmobil. Widzę naprawdę dużą przyszłość przed segmentem paczkomatow, w którym Integer jest liderem. I wcale nie uważam go za przewartosciowany. Lpp, Ekoexport, Wawel zawsze były drogie i nadal będą, bo giełda lubi takie spółki....
Bardzo cenię sobie maryrtoryczną wymianię opinii. Do Twoich pytań odniosę się w nadchodzącym tygodniu. Osobiście jestem zaskoczony zachowaniem wspomnianego waloru.
Pozdrawiam
Dnia 2013-09-23 o godz. 16:50 ~arczi napisał(a):
> panu już dziękujemy brednie które wypisujesz nikomu nie sa
> potrzebne uwierz mi
za twoje idiotyczne wpisy absolutnie nic nie wnoszące do tematu
a będące jedynie atakami na pozostałych użytkowników powinieneś dostać bana
ale że nie ma ci go kto dać to prawdopodobnie będziesz zasyfiał takimi komentarzami jak powyższy forum
ta spolka nie zasluguje na takie bzdury jakie wypisujesz twoje teorie spiskowe sa do niczego i nie musisz się wysilać i produkować jakiegoś _rekomendacja_bo co mlot to mlot PISowiec 100%
Nie wiem jak Ty ale ja nie widzę szans na dalsze wzrosty. Oczywiście mam na mysli wzosty wyższe niż indeksy giełdowe. Po pierwsze jeśli WIG, WIG 20 czy WIG 30 będzie zwyżkował to naturalną rzeczą jest to, że ten walor musi nadrabiać wzostami. Po prostu cena musi być annualizowana do zmian procentowych indeksów. Jeśli będą spadki to walor będzie otrzymywał mocniejsze ciosy niż rynek. Oczywiście, że jedna sesja jaskółki nie czyni ale już widać, że przy wzrostach indeksów kurs nie nadąża, że wzrostami za indeksami. Jeśli przy współczynniku Beta na poziomie 0,6 (akcja defensywna) to spadki kursu powinny być mniejsze jak spadek indeksu ale i wzrosty mniejsze niż wzrosty indeksu. W przypadku ITG mamy: indeksy spadają o niecałe 0,1 % a ITG spada o 0,9 %. Nie zależy mi na pogrążaniu posiadaczy akcji czy wypisywaniu peanów, że teraz to będzie wodospad. Osobiście nie będę nabywał akcji z P/E na poziomie 26,4 i P/Bv powyżej 5. Taka akcja przy obecnej cenie to bardzo duże ryzyko dla nabywającego. Czy sprzedający po aktualnych cenach kupi ją po cenach jaką ją nabył ? Nie mnie o tym decydować. Warto zauważyć, że w trakcie 12 miesięcy stopa zwrotu wynosi 131,3 % co jest bardzo dobrym wynikiem. Ponieważ sami specjaliści i licencjonowani mistrzowie świata wiedzą najlepiej co mają z tym walorem zrobić (sprzedać i odkupić taniej :D) to o czymś jak konsekwencja podatkowa nie będę się wypowiadał. Niech ci co zajmują się kradzieżą cudzej własności intelektualnej i różnego rodzaju ścierwa i skryby niech trochę wytężą umysł. To przecież proste w jaki sposób należy zrealizować 131,3 % stopy zwrotu. Ale oczywiście nie dla takich psycholi, którzy twierdzą, że zostałem zabanowany czy piszę głupoty i powinienem dać sobie spokój. Na ścierwa mam jedną metodę. Włączony olewatorek-ignorek.
Pozdrawiam i załączam wyrazy szacunku..
Dnia 2013-09-29 o godz. 10:00 ~Młot Thora napisał(a):
jak 230 przebije to faktycznie możesz dokupywać
aha bye the way
jeśli to że jesteś szczęśliwy
bo kupiłeś taniej ma być argumentem za dalszymi wzrostami
to powodzenia
===
Pozwoliłem sobie porównać ITG do spółek notowanych na trochę bardziej rozwiniętym rynku kapitałowym niż ten warszawski. Pod ocenę wziąłem wybrane wskaźniki związane z analizą fundamentalną. W efekcie okazało się, że ITG za ostatnie 12 miesięcy powinien przynieść stopę zwrotu nie mniejszą od 41,25 %. Z dostępnych zestawień wynika, że przyniósł 131,27 %. Za ostatni miesiąc to 12,37 % a za ostatni tydzień to -1,27 %.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
ps. Ewentualnym wielbicielom spamowania i wciskania bredni oraz oszustom i skrybom odradzam jakiekolwiek zaczepki. Na ścierwa mam włączony ignorek-olewatorek.