Forum Giełda +Dodaj wątek

Nie wiem jak Ty, ale

Nie wiem jak Ty ale ja nie widzę szans na dalsze wzrosty. Oczywiście mam na mysli wzosty wyższe niż indeksy giełdowe. Po pierwsze jeśli WIG, WIG 20 czy WIG 30 będzie zwyżkował to naturalną rzeczą jest to, że ten walor musi nadrabiać wzostami. Po prostu cena musi być annualizowana do zmian procentowych indeksów. Jeśli będą spadki to walor będzie otrzymywał mocniejsze ciosy niż rynek. Oczywiście, że jedna sesja jaskółki nie czyni ale już widać, że przy wzrostach indeksów kurs nie nadąża, że wzrostami za indeksami. Jeśli przy współczynniku Beta na poziomie 0,6 (akcja defensywna) to spadki kursu powinny być mniejsze jak spadek indeksu ale i wzrosty mniejsze niż wzrosty indeksu. W przypadku ITG mamy: indeksy spadają o niecałe 0,1 % a ITG spada o 0,9 %. Nie zależy mi na pogrążaniu posiadaczy akcji czy wypisywaniu peanów, że teraz to będzie wodospad. Osobiście nie będę nabywał akcji z P/E na poziomie 26,4 i P/Bv powyżej 5. Taka akcja przy obecnej cenie to bardzo duże ryzyko dla nabywającego. Czy sprzedający po aktualnych cenach kupi ją po cenach jaką ją nabył ? Nie mnie o tym decydować. Warto zauważyć, że w trakcie 12 miesięcy stopa zwrotu wynosi 131,3 % co jest bardzo dobrym wynikiem. Ponieważ sami specjaliści i licencjonowani mistrzowie świata wiedzą najlepiej co mają z tym walorem zrobić (sprzedać i odkupić taniej :D) to o czymś jak konsekwencja podatkowa nie będę się wypowiadał. Niech ci co zajmują się kradzieżą cudzej własności intelektualnej i różnego rodzaju ścierwa i skryby niech trochę wytężą umysł. To przecież proste w jaki sposób należy zrealizować 131,3 % stopy zwrotu. Ale oczywiście nie dla takich psycholi, którzy twierdzą, że zostałem zabanowany czy piszę głupoty i powinienem dać sobie spokój. Na ścierwa mam jedną metodę. Włączony olewatorek-ignorek.
Pozdrawiam i załączam wyrazy szacunku..

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
INTEGERPL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.