A co to oznacza dla akcjonariuszy posiadajacych akcje sobetu. A tak a propo to co bedzie dalej czy jest jakakolwiek szansa na odzyskanie gotowki !!!!!!!!!!!!!!!
Co będzie?! Teraz czekamy czy wznowią obrót akcjami i czy wyprowadzą sytuację w Sobecie. Jeżeli nie to po całkowitej likwidacji firmy wyksięgują nam akcje z kont maklerskich i tak się zakończy historia Sobetu i akcji tej firmy, a my wszyscy całkowicie i nieodwołalnie stracimy kase!!!
MERA: Realizacja istotnej umowy przez Spółkę zależną.
Zarząd Emitenta informuje, że otrzymał informację od Spółki zależnej (dalej \"Spółka\"), iż w dniu 30.09. 2013 r.został spełniony warunek konieczny do nabycia udziałów tj. dokonano zapłaty za udziały, w spółce z branży budowlanej specjalizującej się w budownictwie infrastrukturalnym i hydrotechnicznym. Na mocy umowy, Spółka przejmie udziały Spółki, stanowiące 51% kapitału. Łączną wartość środków zainwestowanych w różnej postaci w nowo nabyty podmiot Spółka szacuje w granicach do 0,5 mln zł. Zainwestowane środki przeznaczone zostaną na zakup specjalistycznego sprzętu budowlanego oraz materiałów niezbędnych do realizacji nowo pozyskanych kontraktów. Emitent przekazuje niniejszą informację z uwagi na fakt, iż zawarcie powyższej umowy może mieć znaczący wpływ na wyniki finansowe Grupy. Podstawa prawna: § 3 ust. 1 i ust. 2 pkt.2) Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu \"Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect\".
mam troche akcji sobetu ze średnia ceną kupna 0.04 nie jestem doświadczony w inwestowaniu z tąd moje pytanie: jakie mam teraz możliwości. czy te akcje moga byc jeszcze notowane na bananie? czy może sprzedac w umowie cywilno prawnej za symboliczną 1 zł i odliczy strate w picie.. co sie z tą spółka może sta?? prosił bym o poważną odpowiedz doświadczonych inwestorów
Mi to śmierdzi przekrętem. A w działania syndyka nie wierzę - albo daje sięwodzić za nos Kończyle albo już sam nie wiem o co tu chodzi. O spółce Mera też słyszałem , że jest odpowiednio ustawiona i zabezpieczona tak, że tylko nieliczni wiedzą o co chodzi.