• RUSZAJ CEZ!!! Autor: ~inwestor [78.8.149.*]
    Jak widac przploszyli wszystkich na watku moze ze 3 aktywne soby reszta wyzerowana,albo zakopana powyzej 110zzl!!!!!

Jak widac kolejny piekny dzien na walorze,mimo wczorajaszej korekty dzisaj zakoncznei na maks plus obrot,co zoancza dla mnie wybicie ponad kreske oporu a dokaldnie

cyt

CEZ - walor jest obecnie przygotowany do ataku na roczną linię bessy, pod którą zakończyła się sesja piątkowa. Opór jest dość czytelny i z uwagi na 3 punkty styczne także dość wiarygodny. W tej sytuacji można oczekiwać, że dynamiczne wybicie powyżej linii trendu (obecnie w rejonie 77 zł) otwierałoby drogę do rozbudowania nowego, wzrostowego kierunku w średnim horyzoncie czasowym....

w pelni sie zagdzma,gdyby tzrymac sie AT chcoiaz bradziej interesuje mnie generowany obrot widac ze duzi wkoncu wzielis ie za robote,Szwajcarzy dali info poprzez credi suisse do inwwetsycji w czechach i sa efekty po czesci
  • Re: RUSZAJ CEZ!!! Autor: ~al [83.9.175.*]
    inwestor a do ilu dojdzie madralo
  • Re: RUSZAJ CEZ!!! Autor: ~Kapitan Pompka [88.156.33.*]
    Szkoda że zabrakło mnie środków na walor i kupiłem tylko NWR-a dziś.
    Gdy to wypaskudzi do góry, to dekiel wyrwie - wk i c/z są obłędne.

PS. Albo zaczekajcie, aż zdobędę kesz :)
  • Re: RUSZAJ CEZ!!! Autor: ~inwestor [78.8.149.*]
    do konca roku 100-110zl miloby bylo ale nie odemnie to zlezy gdyby zamkneli do konca pazdziernika w okolicy 92-97zl!!!!

Natomiast w ryzyko ktore mocnao odbije sie na rynkach jest pazdziernikowy limit dlugu USA ktory beda znowu gloswac i amdrzy republikanie wkoncu utemperuja tego socjsliste obame jak poprzednio a kasy brak!!!wiec to jest nawjeiskze ryzyko przy wzrostach na rynkach,o reszte sie nie martwie,wynyki za 3kwartal uwzglednia chvaetnice(ok700mln zl) plus jakto 3i 4kwartal sa dobre,4warty bdb,wiec wpadane dopiero keidy te 90zloty przebije na duzych obrotach wtedy bedzie droga otwarta dalej,teraz to jest wybicie z konsolidacji i przlamanie oporu dlugoterminowgo na 77zl ale musi byc poprate obrotami z 18 i 28mln spadl dzis do 1,2mln zl obrot wiec to jeszcze potrwa!!!!!!

Duzy gracz na pokaldzie spodziewam sie ze Szwajcrzy,Czesi i Morgany widac ze zbieraja skuypujac pokolei z rynku co sie da,i to mnie cieszy.stabilnosc wynikow,nieskie wrecz nzikome zadlzuenie ,duzy cash flow,wynik lepszy nzi rok temu no i dywidenda na 2014 oraz 2017 jasno okreslona 50-60% nie mniej!!!! Ponadto najlepsza spolka,najbrdziej przeceniona,z sektora energetycznego w stosunku do swojego potencjalu i tego co napisalem w eurobanrucie,w mojej ocenie jedna z najlepszych na swiecie !!!Madrze zarzadzana a to bardzo wazne! (inteligentny inwestor,itd)!

Pamietac,:

cyt

cena jest to co palcimy a wartoscia to co otrzymujemy w zamian!!!!!!!!
  • Re: RUSZAJ CEZ!!! Autor: ~kubus [31.174.81.*]
    bardzo się cieszę na to wszystko , bo trochę tego mam , co z e zwrotem roznicy w podatku czy ktoś już z was dostał wyrównanie 35 minus 5 % ...
  • Re: RUSZAJ CEZ!!! Autor: ~Kuba [93.181.132.*]
    Nie dostaniesz zwrotu jak sam nie wystąpisz .....
  • Re: RUSZAJ CEZ!!! Autor: ~inwestor [78.8.154.*]
    ok moje pytanie do akcjonariuszy:

sami wysylacie papiery do CEZ bo ja mam zamiar sam wyslac w pn celem odzyskania zwrotu nadplaty podatku ktory do tego roku sobie okreslili jako 35%a nie chce poprzez BM i Poslke bo KNF i DM zradaja 200zl od dokumentu jak zawsze co jest dla mnei nieporozumieniem!!!!

Spytamjeszcze :

czy dostaliscie kwote do zaplaty cos ok 54groszy za to ze mieliscie wypalte dywidendy z podmiotu zagnicznego CEZ?? slyszalem ze taka oplate DM pobieraja??

pzdr

PS DOBRZE BY BYLO ZEBY DZIS ZMAKNIECIE MIALO MIEJSCE >= 80ZL!!!!!
  • Re: RUSZAJ CEZ!!! Autor: ~starynowy [31.130.106.*]
    mi w Aliorze w dn.09.09 pobrali 400zł i przesłali kwity do KGPW
    czyli wnioskowales o zwrot??

i za dwa papierki zaplciles 400zl tym oszustom????
    chyba ze miales z 1k to rozumiem bo ci sie zwroci!!

raz mowia ze mozna osobiscie wyslac,raz ze przez KDPW cyzli posrednio BM ,musze prawnikow popytac,za duza kasado wziecia a ja nei luie sie dzilic piniedzmi z jakims BM CZY KDPW!!!!!!
  • Re: RUSZAJ CEZ!!! Autor: ~inwestor [78.9.2.*]
    ZGDONIE Z ZALOZENIAMI O KTORYCH PISALEM!!!!!!

Teraz kazdy z neidosiwdczonych inwestorow wie po co sa niczym nieuzasadnione analne rekomendacje!!!!! :)

zawsze chsili nimi zbierac tanio pakiety,i temu one sluzyly ,za to powinni byc karania,za wrozeni z fusow i pisane glupot ze z 800czk obizaja na 400czk!!! w ciagu 1 roku!!!itd itp!

szkoda pisac!

Ladnei Czesi ze Szwajcarami zbieraja,dla Szwajcarow to sa grosze (credit suisse) a dla czechow mysle,ze takze,obroty rzedu 4,66mln i kurs 4,35% to co mozna zorbic majac 26jak bylo osatnio czy 100mln zl????!!!!!

moze i 100zl przed grudniem sie poajwi,ale to zalezy od tych ktorzy maja duze pienidze i duze pakiety czesi,szwajcarzy i Londyn!!!!
  • Re: RUSZAJ CEZ!!! Autor: ~tim [91.216.202.*]
    A ja myslę że było by lepiej z podwójnego dna zaatakować taki trend byłoby pewniej że to coś znaczącego
[x]
CEZ -1,13% 227,00 2025-10-10 14:25:26
2025-10-03
Interest Payment Notice
2025-09-16
Interest Payment Notice
2025-09-15
Private Placement Bond Issue
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać