• Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~Baca [77.113.1.*]
    nie będę karmił pasożytów.
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~qwerty,s [92.25.223.*]
    moj znajom robi wspaniale trunki ,od czysciochy poczawszy ,poprzez wyche koniak ,na burbonach skonczywszy ,prawdziwe cuda potrafi wykrecic z apataturki ,,, nie takie jak dyzma z gospodarki
    jak chcesz to go poprosze o przepisy
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~Baca [77.113.1.*]
    na razie to wklej jakieś proste receptury bo nie mam takiego doświadczenia jak inni znawcy, zbyt dużo wiedzy może zniechęcić. Jeszcze uprawa tytoniu na balkonie mnie interesuje.
    Trzeba się bronić przed Tusko-komuchami.
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~fan macieja [62.87.193.*]
    maciej pije tylko jabole i żyje
    Dnia 2013-09-07 o godz. 14:49 ~fan macieja napisał(a):
    > maciej pije tylko jabole i żyje

jak dla macieja ,jabol to w sam raz wikwintny trunek ,zapije ,zagryzie czopkiem i do klawiatury ,jak tylko rekawy rozwiaza
    ponoc z floryda ,kalifornia i reszta afroamerykanow z kobierzyna caly czas tak imprezuja
    z tego co pamietam boston sie na forum przechwalal ,nawet serfing na detce od zuka na kobierzanskim basenie uprawiaja ,skacza tez na glowke ,a ordynator psychiatryka im obiecal ze jak beda grzeczni to im wody do basenu napusci
    z tego co z nim rozmaialem ,podczas radosnej konsumpcji,nie wymaga to jakiegos specjalnego procesu hightech ,ani tez wiedzy tajemnej ,nadmienie tylko ze kumpel prowadzi swoje biznesy ,przez co czesto gosci roznego rodzaju pasozytow ,ze wszelkich dostepnych nam w PRL-bis pelowskich kontrolerow ,zaczem goscic ich musi czy chce czy tez nie ,wiec po kazdej kontroli robi bibe i serwuje im swojaka opakowanego w ladna butle po ladnie brzmiacej acz malo znanej w pl marce trunku ,,,,,i jak dotd zaden sie nie kapnal ze spija swojaka ,malo tego ,kazdy oglada butle i oblizujac sie ,niczem dyzma na widok kasy w ofe ,wyglasza pochwaly na temat zagranicznych procesow destylacyjnych
    jak znajde chwilke to go zapytam i rzuce cos na forum,aparaturka jest droga ,tysiac zeta zaplacil ,ale warto bylo
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~ty [87.205.241.*]
    qwertysie miałeś zapodać adres aparaturki no zrób to wreszcie, chcę mieć takie cudo!
  • Bitwa pod Grunwaldem :) Autor: ~endi [77.255.23.*]
    1410 r czyli bierzesz 10 litrów wody , 400 g cukru i 10 g drożdży :)
  • Re: Bitwa pod Grunwaldem :) Autor: ~endi [77.255.23.*]
    sorry 4 kg cukru
  • Re: Bitwa pod Grunwaldem :) Autor: ~qwerty,s [92.25.223.*]
    wlasnie podstawa dla dobrego wyrobu sa drozdze ,musza byc odpowiednie , nie wiem jakie ,w szwecji mozna kupic gotowy zestaw ,,zrob to sam,, z wlasnie tymi drozdzami,tylko zalac woda i zostawic az do destylacji ,wlasnie szwedzi trz swietny bimber robia
  • Re: Bitwa pod Grunwaldem :) Autor: ~Baca [77.113.1.*]
    woda z kranu czy jakaś lepsza, albo przegotowana ?? a drożdże winiarkie czy do ciasta ?? naczynie musi być szklane czy plastik może być albo metal ??
  • Re: Bitwa pod Grunwaldem :) Autor: ~endi [178.37.191.*]
    woda z kranu przepuszczona przez filtr do wyłapywania chloru , drożdże najlepiej gorzelnicze - na allegro dostaniesz , bimbrownik też . Jak są super mocne drożdże można destylować 2X - pierwszy raz po 24 h , potem dajesz znowu same drożdże i po 4 - 5 dniach znowu destylujesz . Destylat rozcieńczasz wodą bez chloru tak do 20% i przepuszczasz przez węgiel aktywowany i znowu destylujesz - wychodzi towar I klasa . Ja co prawda robię głównie śliwowicę ale inne rzeczy - koniaczki , spiryt też czasem wyjdą :)
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~lot [109.196.249.*]
    alkohol jest tak tani ze szkoda czasu i kasy na robienie bimbru ,a jak juz robic do wlasnych POtrzeb to wprosty bezpieczny sposob, Zadnej aparatury ,wykorzystac zwykly garnek kuchenny i 2 - miednice jedna na garnku jako chlodnica a druga w garnku na podstawce na alkohol i mozna w ten sposob przepuscic wszystko nawet denaturat , masz glowe i ,,, to kombinuj !
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~endi [178.37.191.*]
    ale w ten sposób masz duże straty i destylujesz wszystko . W bimbrowniku masz termometr i dwie grzałeczki , przy niskiej temperaturze najpierw wrze metanol - możesz go spokojnie oddzielić i wyrzucić potem jest cisza i dopiero wrze etanol , temperaturę masz tak ustaloną żeby woda nie wrzała tylko sam etanol , proces jest szybki , łatwy , przyjemny i na poziomie dobrego browaru .Znajomi bardzo sobie chwalą moje wyroby :)
    Ale mam za to wielki konfort psychiczny ,Policja nie ma mi co skonfiskowac i nie grozi mi kara wiezienia w zawieszeniu,,

http://sieradz.naszemiasto.pl/tag/czy-robienie-bimbru-jest-karalne.html
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~endi [77.254.71.*]
    W tym państwie wszystko poza płaceniem podatków jest nielegalne , nie rozumiem też co jest takiego złego w częstowaniu gimnazjalistów bimbrem ? bimber powinien być dostępny w każdej polskiej stołówce w końcu dzieci nie prowadzą samochodów , są bardzo przeciążone i zestresowane nauką
    Wszystkich rowerzystow PO piwku wylapano w calej Polsce i zapuszkowano bo wymiar sprawiedliwosci zywcem nie ma co robic , Natomiast walka z bimbrem to male piwko dla Policji gdyz matki, zony czuwaja nad alkoholikami i skladaja donosy, tak ze zaden bimbrownik sie nie uchowa, a picie do lustra to zadna przyjemnosc,
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~zbyszek [37.8.199.*]
    zmiencie trunki , bo byle co pijecie i pier..icie. co za kretyni na czele z endim :). endi idz do lasu i propaguj sport. a jak dla mnie to wóda i fajki moga kosztowac miliony. nie bedzie tragedii na drogach , dzieci nie beda mialy rodzicow alkoholikow a i sluzba zdrowia bedzie bogatsza. milego dnia alkoholicy:)
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~Ryży [83.28.128.*]
    Ty Baca jak ty bimbru nie POtrafisz robić to ty POlak jesteś ?Cyba raczej Wolak jak nasz prezes Jarozbaw Wspaniały...
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~DanielDanielewicz [217.212.230.*]
    POdstawowa zasada to jak największa liczba odstojników, a PO tym będzie ci długo stał i napewno zrobisz to parę razy POd rząd, bez wyjmowania. Prawdziwy Polak powinien wiedzieć jaka jest właściwa bitwa pod Grumwaldem(podam ją wam później w formie nagrody). Ja dla wzmocnienia dodaje do zacieru troche płynu Ace. Kobiety to uwielbiają, hłe, hłe. Teraz jest sezon na śliwki i śliwowice. Prawdziwy Polak nie może tego przepuścić. Zapraszam na Święto Śliwki do Szydłowa.
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~Ryży [83.28.128.*]
    Danielu a ja żem myślał,żeś ty pedał jak wszystkie my pisiowe....
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~DanielDanielewicz [217.212.230.*]
    Nie jezdem świenty. Często pedałuję. Wszystko dla ludzi, trzeba tylko zachować odPOwiednie proPOrcje mocium panie. Mam jeszcze trochę czasu żeby się stoczyć. Dla ciebie każdy kto nie popiera PO jest z PiS. Ty i tobie podobni powinni spróbować czegoś nowego. To już nie działa. Może czas dać szansę pedałującym inaczej niż PO. Nie będzie lepiej, ale za to weselej.
    akcyza na papierosy i alkohol od nowego roku o 15 procent do gory , wiec ten watek jest na czasie,

http://m.rmf24.pl/raport-kryzys/raportkryzysfinansowynajnowsze/news,nId,1023106
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~hosteks [212.96.244.*]
    Kwestia zestawu - te sprzedawane aktualnie są mega nowoczesne. I zobaczcie jeszcze to - link To już dodatki do bimbru, ale kluczowe, bo to one właśnie decydują o jego smaku.
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~ty [87.205.241.*]
    Co wy wypisujecie, floryda jak się dowie to wam da popalić.
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~qwertys [176.254.67.*]
    panowie ,przepraszam ,urwal mi sie kontakt z watkiem ,,najnormalniej zapomnialem ,az do dzis kiedy go jakos znalazlem
  • Re: Szukam dobrych receptur na bimber Autor: ~jorgenn [83.10.235.*]
    Pilem ostatnio Dębowiankę po paru głębszych utrata czucia w nogach ,siekiera !