Kolesie mają problem z odbiorem akcji od ludzi, więc stwarzają pozory sypania.
Ja bardzo mocno się pakowałem w okolicach 0.80, na chwile obecną skubię troszkę po 1.20, reszta czeka aż do poziomu 1.10. Jak dostanę to ok, jak nie to mam średnią ok 1 zł i możecie mnie cmoknąć w sam środeczek ...czółka!
głupszego wytłumaczenia spadków już dawno nie czytałem
na papierze od kilku sesji totalna dystrybucja , czy to capital czy inny gruby wali równo w publikę miliony papieru
jak przełamie 1,18 to pozamiatane i spadki rzeczywiście będą na maxa
hahaha, ja już takich dystrybucji na duponie widziałem kilka, walili przy 0.80, potem przy 1 zł, potem 1.20, potem przy 1.30 no wala non stopa!! aż dupa puchnie.
buhahahaha
qwa nie rozumiem was??! patrzycie na kreski na trend zastanawiacie się kto tak sypie i sracie w gacie :> a gdzie tu sama spolka i konkretne z nia związane pieniądze??
Jeżeli się myle to mnie poprawcie
spolka podwyzszyla prognozy a prezes zapowiedział ze jest duże prawdopodobieństwo wypłacania już dywidendy za rok 2014 rozwój potężny i zyski dość pokazne a kurs dalej w dupie ! czy to qrwa nie okazja do inwestycji?? czy musicie być już takimi glupkowatym narybkiem by wskakiwać jak pędzi i srac po 2 dnach .Nie lepiej wam zainvestowac i poczekać 1 rok i sciagnac spokojnie pokazny zarobek??!
ktoś pisze ze się stoczy jak przebije 1.18 to ci dziecko odpowiem
gowno się stoczy a ty za nim dotarlo
jak was czytam to jestem przerażony i porażony waszym potencjalem investyczyjnym!!
Wyluzuj ziomek, bo widzę, że jesteś roztrzęsiony. Po pierwsze, kreski również wbrew pozorom są ważne, bo patrzy na nie wielu graczy i na ich podstawie podejmuje decyzje inwestycyjne. To jest coś, jak samospełniająca się przepowiednia. Co mamy na duponie po dzisiejszej sesji? Ano złamanie średnioterminowej sekwencji dołków i szczytów. Jest to zdecydowany sygnał ostrzegawczy przed inwestycją w tę spółkę. Generalnie masa osób zniechęciła się do tej spółki, bo ktoś na chama upycha akcje zawsze, gdy wybija ponad 1.35 i wydaje się, że ma frunąć do nieba.
spójrz na spółkę może trochę szerzej, od czasu debiutu, kolejnych emisji, ŚP. Buczkowskiego, PL Energii i Capitala, nieudolnej fuzji z KRI co po roku i za drugim razem dopiero wyszło, po nieudolnych staraniach o dofinansowanie unijne które nigdy nie wyszło bo nie potrafili projektu przygotować, po cofnięciu dotacji... pamietasz?? ile pieniędzy i czasu zostało spółce ofiarowane
że teraz są pseudo zyski i wzrosty po naście % r/r ale jaka jest baza do tych procentów? że spółka od roku nie przynosi strat to jest już super?
fajnie, że ktoś wkleił AT, bo dlaczego na Duponie (jak to piszą) zrobił się taki ruch po sprzedaży akcji PBG, wcześniej nie była to fajna spółka i nie było zainteresowania czy jak, bo wolumen taki marny był? ;-)
To uważacie, że wyniki też są fałszowane? tylko po to zeby sprzedać ulicy akcje. Ja to widzę tak: ktoś przejął/kupił/ akcje np za zobowiązania, a może sam ma słabą sytuacje finansową i dlatego sprzedaje. Przecież OFE nie ma w akcjonariacie więc strachu nie powinno być, a może to zachęcić nowych kupujących ( inwestorów).
zgadzam się, ale po kolejnej emisji CPE z PP (której OFE nie objęło) i zejściu poniżej 5% i braku obowiązku informacyjnego... nie wiadomo czy własnie teraz OFE nie wychodz/wyszło
Ja jestem tutaj od maja, nie od wczoraj. <5% to by było ok 2mln, nie tak dużo, a ciągle co tylko wzrośnie o pare groszy to ktoś sprzedaje po 10k, 20k a nawet 50k. Myślałem, że do końca roku będzie 2zł, w listopadzie podadzą wyniki, przed nami lepsze półrocze, a teraz to się zastanawiam, czy nie wyjdę na zero, słabo to wygląda, w piątek na minimum się zamknęło, a cały rynek odreagował. Jednym zdaniem: tyłka nie urywa
Dnia 2013-09-08 o godz. 09:32 ~xxxxxx napisał(a):
> W sumie to dziwne ze w kwietniu ponad 20 mln akcji
> zmienilo wlascisciea a nikt sie nie ujawnil nowy
Nikt się nie ujawnił, bo od razu rozpoczęła się ich dystrybucja od poziomu 80 gr w górę.
Miliony akcji przejętych po 70 gr hojnie sprzedawano po 85-90 gr
Potem długimi tygodniami po 1-1.1 zł
Nic dziwnego, że wielu z odkupujących tamte akcje w cenie 90 gr i 1,05 postanowiło ostatnio również przyłączyć się do realizacji 50-cio i 30-to procentowych zysków.
Za stroną podażową kryje się więc tu znacznie więcej podmiotów, a nie tylko te, które
obejmowały akcje po 70 gr.
O nowych, złapanych na górce po publikacji półrocznego raportu i tnących teraz straty nie chce mi się już pisać :/
Galiver Ltd. 30 585 066 29,84% 36,40 mln zł 2012-01-19
RIT Capital Partners PLC 18 380 195 17,93% 21,87 mln zł 2012-01-19
Capital Partners SA 7 754 325 7,56% 9,23 mln zł 2011-11-08
RAZEM 56 719 586 55,33% 67,50 mln zł
Reszta to FF.
Generali ma poniżej 5% i może robić co chce.
Ja uważam, że grupka cwaniaków z kasą wzięła od PBG (stąd brak info po sprzedaży przez PBG) i teraz grają między sobą tak, by podnieść cenę i jednocześnie szybko się pozbywając towaru. Zastanawiające jest tylko jedno, na takie zagrywki jakie oni robią to troszkę niski pułap ... 1.30 ... to jakieś ochłapy im zostaną, jeśli policzymy podatki, prowizje.