Cały zysk poszedł sobie w jeden dzień. Zeby to odrobić będę musiał na pół roku odpuścić sobie płacenie podatków. W pn ide się zwolnić, oczywiście tylko na papierze(mój szef namawia mnie do tego od pół roku). Chyba o to chodziło Donaldowi i Wincentemu, ale daje słowo harcerza, kasę z kuroniówki będę inwestował na GPW, by żyło się lepiej łosiom którzy się na nią będą sie zrzucać :)
W Spółce bez zmian pod nowym Zarządem - coraz lepiej. 3 kwartał bardzo dobry, 4 - rewelacyjny. Ten rok to spijanie Śmietany zeszłorocznego procesu zmiany. Nie rozumiem tego marazmu na papierze.
Dnia 2013-09-20 o godz. 10:35 ~Kesz napisał(a):
> W Spółce bez zmian pod nowym Zarządem - coraz lepiej. 3
> kwartał bardzo dobry, 4 - rewelacyjny. Ten rok to spijanie
> Śmietany zeszłorocznego procesu zmiany.
zloty krzyż na średnich spada takie sa fakty, może nagle wystrzeli tak na 50% z jakiegoś powodu niespodziewanego,ale podejzewam jednak kiepskie wyniki w 3 kwartale
Kurs Barlinka jest kontrolowany. Brak aktywnych małych i średnich graczy, którzy mogliby wprowadzić zakłócenia w sterowaniu kursem. Myślę, że wyniki za trzeci kwartał rozruszają spółkę.
Tak to właśnie wygląda,
za mała spółka żeby wzbudzała szersze zainteresowanie niezależnych małych inwestorów, i przez to łatwo kontrolować kurs. W tamtym tygodniu było parę dni na sporych obrotach co mogło przełamać kontrolę ale chyba na razie wszystko wróciło do normy. Jeżeli uda się właścicielowi utrzymać wyniki spółki na podobnym jak teraz poziomie to kurs akcji powinien powoli ale stale rosnąć.
Obserwuję od jakiegoś czasu transakcje na tym walorze bo trochę go kupiłem. Bardzo ciekawa lektura jak prosto można sterować kursem. Polecam bo ciekawy materiał do nauki.
Teraz już wiemy dlaczego kurs spółki był tak pilnowany. Ciekawe czy będą chętni do sprzedaży akcji po 1,30. Spółka zaczęła wychodzić na prostą ale to nie drobni i średni akcjonariusze mają zrobić. Tylko ...
Kolejny przystanek 1,3. Wyniki za Q3 gdzieś dopiero za 6 tygodni. Będą rewelacyjne. Szkoda, że kurs wciąż pokutuje za koszmarne błędy i zaniechania poprzedniego Zarządu.