• I nastała cisza........ Autor: ~Opera [95.49.208.*]
    W dniu dzisiejszym zakończyła sie era bajkopisarstwa. Bajka pod tytułem "Digate urośnie" przestała być aktualna, a wszystkie mrzonki prysły jak bańka mydlana.....

Do dnia dzisiejszego tj. 31.08.2013 spółka miała "wystrzelić" nic takiego sie nie stało:-(
    Sprawa nakazu zapłaty, oraz zabezpieczenia które nie pozwala spółce normalnie funkcjonować, rownież do dziś miała być załatwiona i ............ Niestety, zarząd po raz kolejny wszystkich nas oszukał - bo o niektórych piszących tu bzdury nawet (przez wrodzona grzeczność) nie będę wspominał.

A od jutra zaczynamy, nowy zasrany rozdział z życia spolki.
    Osuwanie kursu do 0,01, brak jakichkolwiek perspektyw itd......

• Re: I nastała cisza........ Autor: ~blee [62.152.151.*]
    Mam nadzieję że jakiś obligatariusz się zlituje i złoży wniosek o upadłość. Wtedy dla kosy droga otwarta do pierdla za niezłożenie w wymaganym terminie takiego wniosku.
  • Re: I nastała cisza........ Autor: ~robert [95.40.78.*]
    Opera i ten blee ale z was p.......y
    szkoda gadać
    nie mam akcji tej spółki
    jednak jak poukładają sprawy w sądzie o ten milion
    wtedy kurs podskoczy b.szybko
    a wtedy dogadają się w sprawie obligacji
    i żadne wasze wypociny lub tych co zachwalają nie pomogą
    tu potrzebne są fakty nie gdybanie
    lepszy kontakt z inwestorami by się przydał by było wiadomo jakie są kolejne kroki
    tak jak na dependzie co ktoś wyjdzie z budynku zaraz kom
    myślę że spółka ciekawa do azainwestowania
  • Re: I nastała cisza........ Autor: ~blee [62.152.151.*]
    A masz pewność że spółka w ogóle złożyła to odwołanie?
  • Re: I nastała cisza........ Autor: zwykly71 [31.1.131.*]
    Robercie, biorac pod uwage dzialania tej spolki to bardziej spodziewalbym sie rewelacji w postaci ; kolejnego komunikatu o wymagalnej platnosci , sprzedazy kolejnych akcji przez komornika ( i komentarza ze nie trzeba bylo informowac o tym inwestorow) itp. a nie pozytywnej informacji. Natomiast w zupelnosci zgadzam sie z Toba ze szwankuje tu polityka informacyjna. ( dla mniej wtajemniczonych - Global i pytania na Walnym) Jak ktos nie wie jak ma oprocentowane niezabezpieczone obligacje na ( nie jestem pewien ale chyba 14 mln) to znaczy ze robi sobie z inwestorów "jaja". Potem wyszlo ze sa oprocentowane , ale dopiero w momencie wykupu. Ja ,podkreslam ze to tylko moja osobista opinnia uwazam ze poprzez te obligacje wyprowadzono majatek tej spolki i jest on juz nie do odzyskania. A forum , forum sluzy do wymiany opinni , i nigdzie nie jest powiedziane ze maja one byc wylacznie pozytwne lub merytoryczne. ( wiec dziwie sie ze dziwisz sie, dziwnym wpisom)
  • Re: I nastała cisza........ Autor: ~Opera [95.49.208.*]
    Nie bardzo rozumiem dlaczego ublizasz ludziom o których nic nie wiesz?
    Dlaczego to robisz nie mając akcji?

Ale OK, niech ci będzie. To jest forum i napisać mozesz wszystko co chcesz.

Natomiast piz.da to ty jesteś. Wiesz dlaczego? Bo jak chcesz kupować to kupuj. Bartel chętnie odda ci po 3, czy 2 grosze. Prosze bardzo. Tylko nie naganiaj mu klientów wpisami ze "warto", bo nie masz o tym zielonego pojęcia.
    Zwykły, w dobrym stylo napisał ci co większość tu sadzi, więc słuchaj mądrzejszego.

Mimo wszystko życzę ci udanych inwestycji w Digate;-)
  • Re: I nastała cisza........ Autor: ~Gat [87.205.158.*]
    Przy debiucie trzy lata temu spółka była warta 19,4 mln zł, dziś niewiele ponad 1 mln zł. Prokuratorzy wzięli pod lupę m.in. transakcję z maja 2012 r., kiedy poprzedni zarząd Digate pozbył się udziałów w Global VC, spółce kontrolującej większość aktywów firmy z NewConnect.
    Umowa warta była 14 mln zł, ale Digate za udziały nie otrzymało gotówki, ale jedynie pięcioletnie niezabezpieczone obligacje Global VC. Łukasz Kossakowski wyjawił, że papiery Global VC są oprocentowane, ale zysk z nich ma być wypłacony dopiero po pięciu latach.
    Liczę, że prokuratura wyjaśni tę sprawę do końca zapewnia Łukasz Kossakowski
    - sprawy wyszły na światło dzienne, prokuratura już działa, więc wg. prawa aktywa powinny wrócić do Digate.
  • Re: I nastała cisza........ Autor: ~dix [95.41.138.*]
    To by było gdyby aktywa wróciły digate to jakieś 70 gr na akcje ;-)
  • Re: I nastała cisza........ Autor: ~xxx [89.229.71.*]
    ale Global to wydmuszka, nic tam nie ma, więc Digate nic nie odzyska i jest mocnym kandydatem na bankruta.
  • Re: I nastała cisza........ Autor: ~Gat [87.205.158.*]
    Global VC Sp. z o.o. jest podmiotem inwestycyjno-doradczym, który portfel inwestycyjny składa się z firm o różnym charakterze, w tym finansowym i usługowym współpracujących z dużymi międzynarodowymi instytucjami finansowymi oraz firmami technologicznymi. Spółka prowadzi aktywną politykę inwestycyjną, tj. realizuje transakcje zakupu i sprzedaży udziałów oraz akcji w różnych podmiotach zarówno na rynku prywatnym, jak i w obrocie giełdowym. Oprócz działalności inwestycyjnej, Global VC Sp. z o.o. prowadzi działalność doradczą związaną z rynkiem kapitałowym współpracując z krajowymi i zagranicznymi podmiotami w zakresie pozyskiwania kapitału oraz w procesach upubliczniania spółek. Global Venture Capital świadczy międzynarodowego finansowania na ponad dwadzieścia lat. Ze względu na nasze wieloletnie udanego projektu finansowanie Globalny zbudowała silne relacje z wielu innych firm finansowych i brokerów strategicznie zlokalizowanych na całym świecie. . KONTAKT:
    (242) 327-0187
    Nassau, Bahamas
    gvcltd@msn.com
  • Re: I nastała cisza........ Autor: ~Ooooooooo..... [89.77.19.*]
    no to ładnie się dzieje. już po 3 gr sprzedają, i gdzie są teraz ci mądrale co pisali o wzrostach?
    gdzie ci co to rozmawiali z zarządem, że będzie super?
    jakie tu są projekty i dla kogo spółka je realizuje?
    co z tym wyrokiem, miał być nie słuszny i nakaz miał zostać uchylony?

co tu się dzieje? do ilu to jeszcze spadnie? Panie Kossakowski, nie wstyd Panu?
    za kogo nas Pan ma? to co Pan zrobił z tą spółką to dramat! proszę nie obwiniać o wszystko poprzedników, bo to Pan nic nie zrobił! jeśli uważa Pan że został oszukany, to proszę i mnie o tym przekonać. na tę chwilę jest Pan dla mnie ...............................................................................

bo nie chcę używać wulgaryzmów.
    po 2 grosze też oddacie.....???
    idioci!!!
  • Re: I nastała cisza........ Autor: ~hmm [88.199.34.*]
    dzis pewnie nie ale jutro po 2 zapewne pojdzie a pojutrze moze i po 1gr i sie nie dziwie wcale, bo gdzie ten majatek z globala, wyprowadzili 14baniek z firmy? czy te odsetki wogole wplywaja do firmy z globala jak pisali? byl artykul gdzies ze jest sledztwo prowadzone moze sprawa do sadu trafic jak sie nie wyjasni nic..
    niestety, z tego co się dzieje musimy w tym tygodniu spodziewać się informacji o upadłości i to likwidacyjnej.
    insiderzy wyprzedają akcje wiedząc o nieuchronnym. zastanawia mnie tylko jak wytłumaczą się w momencie kiedy nie będą mieli pieniędzy na przeprowadzenie upadłości. do tej pory chyba nie było jeszcze takiego odważnego na giełdzie aby wyssał ze spółki wszystko i nie miał nawet na przeprowadzenie jej upadłości...???
  • Re: I nastała cisza........ Autor: ~blee [62.152.149.*]
    Jest na tym forum ktoś z Torunia? Może przeszedł by się do siedziby spółki i zadał kosie kilka interesujących pytań? Bo że telefonów nie odbiera, to już zdążył poinformować na fejsie...
[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.