• Dziwi mnie najbardziej w tym wszystkim ... Autor: soft_m. [83.4.18.*]
    Merytoryczny poziom tego forum był niesłychanie wysoki. Może najwyższy na Bankierze. Wielu forumowiczów zaszło bardzo daleko w tropieniu mechanizmu tego przekrętu. I co ?
    Dlaczego tak wiele inteligentnych osób, utopiło swoją kasę w tym oszustwie ?
    Rynkami rządzą chciwość i strach. Zwyciężała chciwość nad zdrowym rozsądkiem ?
  • Re: Dziwi mnie najbardziej w tym wszystkim ... Autor: ~gumiak [93.105.40.*]
    A ja myślałem, może naiwnie, że rynkami rządzi prawo.
  • Re: Dziwi mnie najbardziej w tym wszystkim ... Autor: ~hehe [77.255.220.*]
    Sorry, jakich inteligentnych?
    Naiwnych do bólu raczej. Kuzbas cypryjski. Coscola toże cypryjska która objęła akcje zanim została zarejestrowana. Wycena znaku handlowego i know-how na 40mln. Umowy na 50mln $, ciepłownie, kopalnie. Przecież jak się o tym pisało, to wszyscy pluli jadem. A teraz? Płacz i zgrzytanie zębami.
    A zysk netto z przeszacowania Platinum to tylko naiwny mógł przypuścić, że z tego będzie dywidenda.
  • Re: Dziwi mnie najbardziej w tym wszystkim ... Autor: soft_m. [83.4.18.*]
    Właśnie. Wiedzieliśmy o tym wszystkim. Skąd się zatem brała nasza obecność w akcjonariacie tego oczywistego szwindlu ?
  • Re: Dziwi mnie najbardziej w tym wszystkim ... Autor: ~Jan [78.9.100.*]
    Podejrzenia były, ale że to wszystko przerodzi się w taki syf to nikt nie mógł przypuszczać, inwestując na giełdzie, dajesz jakiś kredyt zaufania. Liczysz że istnieją przepisy, które chronia Cię jako inwestora, a tu sie okazuje że krwiec płacił sobkowi za film i bezkarnie oszukiwał akcjonariat.
    Moja obecność po mega emisjach dla Coscoli i Kuzbasu już się skończyła. Dla mnie to był ewidentny wałek. A ja w interesy z wałkami nie wchodzę.
    Wszyscy liczyli na to, że znajdą "głupszego od siebie" i sprzedadzą akcje z zyskiem. Problem polega na tym, że jest full spółek na których to można zrobić.
    Kto tutaj stracił niech nie szuka winnego w Krawczyku tylko w swojej niewiedzy, głupocie albo po prostu naiwności. Bo jeżeli wiadomo, że Krawczyk dyma to przystępując do jego gry nie jest się odrobinę lepszym.
  • Cała wina leży po stronie tych oszukańców. Winy akcjonariuszy nie ma tu Autor: ~Ja1 [91.238.216.*]
    żadnej. Ci ........ do samego końca wciskali ludziom ciemnotę, a ludzie kupowali te akcje w dobrej wierze na podstawie pozytywnych informacji, nie przypuszczając nawet, że trafili na takie szambo.
    Gdyby pisali w raportach jak wygląda faktyczna sytuacja spółki nikt by tego nie tknął, ale oni zwodzili ludzi od dawna i powinni za to zapłacić jak nie w taki sposób, to w inny. Są ludzie, którzy im tego nie darują.
  • Re: Dziwi mnie najbardziej w tym wszystkim ... Autor: ~spłukany [188.33.54.*]
    zadziałało prawo giełdowe: "kupuj gdy leje się krew", a wszyscy psioczą na spółkę i jej właścicieli
  • Re: Dziwi mnie najbardziej w tym wszystkim ... Autor: soft_m. [83.4.18.*]
    Odchodzicie od meritum. Analizy wielu forumowiczów były trafne i bardzo precyzyjne. Ale prawdopodobnie oni również utopili tu sporo kasy ...
    Chłopie, wejdź na forum parkietu i poczytaj moje posty z nicka oldmike. Po wałku z Coscolą i Kuzbasem był jeszcze jeden (ostatni rajd). Jak się na mnie wtedy fajnie pluło. Ja teraz na "udupionych" nie będę pluć. Mają już nauczkę a leżących się po prostu nie kopie.
    Przykro mi. Braliście udział w wałku i Was rozwalcowano.
  • Re: Dziwi mnie najbardziej w tym wszystkim ... Autor: rkm [77.223.201.*]
    Masz rację. Gratuluje wyczucia - widać niejeden wałek widziałeś ;-)
    Jednak co innego wałek a co innego oszustwo. Jak chce zagrać w trzy karty to idę do kasyna. Rozumiem też, że większość traktuje giełdę jak grę w trzy karty ale to już ich sprawa. Zdrowo tutaj w dupę dostałem ale nauka chyba w las nie poszła. To niestety też kosztuje. Pozdrawiam oszukanych - nie dajcie się wydymać do końca i przynajmniej dołączcie do inicjatywy SII. Jak się wdepnęło w gówno to czasami trzeba je posprzątać albo chociaż próbować.
  • Re: Dziwi mnie najbardziej w tym wszystkim ... Autor: ~wq...rwiony [93.154.149.*]
    Dnia 2013-08-31 o godz. 11:55 rkm napisał(a):
    > ...
    > Pozdrawiam oszukanych - nie dajcie się wydymać do końca i
    > przynajmniej dołączcie do inicjatywy SII.

Mam nadzieję rkm'ku że Ty też dołączysz.
[x]
PSWCAPITA 0,00% 0,01 2014-04-04 14:52:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.