Merytoryczny poziom tego forum był niesłychanie wysoki. Może najwyższy na Bankierze. Wielu forumowiczów zaszło bardzo daleko w tropieniu mechanizmu tego przekrętu. I co ?
Dlaczego tak wiele inteligentnych osób, utopiło swoją kasę w tym oszustwie ?
Rynkami rządzą chciwość i strach. Zwyciężała chciwość nad zdrowym rozsądkiem ?
Sorry, jakich inteligentnych?
Naiwnych do bólu raczej. Kuzbas cypryjski. Coscola toże cypryjska która objęła akcje zanim została zarejestrowana. Wycena znaku handlowego i know-how na 40mln. Umowy na 50mln $, ciepłownie, kopalnie. Przecież jak się o tym pisało, to wszyscy pluli jadem. A teraz? Płacz i zgrzytanie zębami.
A zysk netto z przeszacowania Platinum to tylko naiwny mógł przypuścić, że z tego będzie dywidenda.
Podejrzenia były, ale że to wszystko przerodzi się w taki syf to nikt nie mógł przypuszczać, inwestując na giełdzie, dajesz jakiś kredyt zaufania. Liczysz że istnieją przepisy, które chronia Cię jako inwestora, a tu sie okazuje że krwiec płacił sobkowi za film i bezkarnie oszukiwał akcjonariat.
Moja obecność po mega emisjach dla Coscoli i Kuzbasu już się skończyła. Dla mnie to był ewidentny wałek. A ja w interesy z wałkami nie wchodzę.
Wszyscy liczyli na to, że znajdą "głupszego od siebie" i sprzedadzą akcje z zyskiem. Problem polega na tym, że jest full spółek na których to można zrobić.
Kto tutaj stracił niech nie szuka winnego w Krawczyku tylko w swojej niewiedzy, głupocie albo po prostu naiwności. Bo jeżeli wiadomo, że Krawczyk dyma to przystępując do jego gry nie jest się odrobinę lepszym.
żadnej. Ci ........ do samego końca wciskali ludziom ciemnotę, a ludzie kupowali te akcje w dobrej wierze na podstawie pozytywnych informacji, nie przypuszczając nawet, że trafili na takie szambo.
Gdyby pisali w raportach jak wygląda faktyczna sytuacja spółki nikt by tego nie tknął, ale oni zwodzili ludzi od dawna i powinni za to zapłacić jak nie w taki sposób, to w inny. Są ludzie, którzy im tego nie darują.
Chłopie, wejdź na forum parkietu i poczytaj moje posty z nicka oldmike. Po wałku z Coscolą i Kuzbasem był jeszcze jeden (ostatni rajd). Jak się na mnie wtedy fajnie pluło. Ja teraz na "udupionych" nie będę pluć. Mają już nauczkę a leżących się po prostu nie kopie.
Przykro mi. Braliście udział w wałku i Was rozwalcowano.
Masz rację. Gratuluje wyczucia - widać niejeden wałek widziałeś ;-)
Jednak co innego wałek a co innego oszustwo. Jak chce zagrać w trzy karty to idę do kasyna. Rozumiem też, że większość traktuje giełdę jak grę w trzy karty ale to już ich sprawa. Zdrowo tutaj w dupę dostałem ale nauka chyba w las nie poszła. To niestety też kosztuje. Pozdrawiam oszukanych - nie dajcie się wydymać do końca i przynajmniej dołączcie do inicjatywy SII. Jak się wdepnęło w gówno to czasami trzeba je posprzątać albo chociaż próbować.
Dnia 2013-08-31 o godz. 11:55 rkm napisał(a):
> ...
> Pozdrawiam oszukanych - nie dajcie się wydymać do końca i
> przynajmniej dołączcie do inicjatywy SII.