• OUT Z GPW???? Autor: ~steal [164.127.101.*]
    heh widzieliscie hita??

http://www.finweb.pl/firmy/przemysl/9980-permedia-opuszcza-parkiet

:)
  • Re: OUT Z GPW???? Autor: dobrylibero [83.71.9.*]
    No hit to to może był kilka miesięcy temu. Wczoraj stało się co każdy przewidywał. Jeżeli chcesz teraz uszczęśliwić p. Wygrysa w pełni to wystaw swoje akcje na sprzedaż - on je chętnie skupi. Ale jeżeli chcesz uszczęśliwić siebie to potrzymaj je jeszcze kilka miesięcy - będziesz mieć suto zastawiony stół na Boże Narodzenie. Pozdr
    Opcja druga pod warunkiem, że tym co pozostali przy papierze do października nie puszczą nerwy i zostaną na swoich pozycjach
  • Re: OUT Z GPW???? Autor: ~sk [178.36.19.*]
    No moze niech giełda się wypowie na temat opuszczenia parkietu przez Permedie.To jest spółka akcyjna i może nie wystarczy powiedzieć chcemy opuścić gieldę.Pmiętajmy ze wartosć księgowa spółki wynosi dużo więcej.
  • Re: OUT Z GPW???? Autor: ~swiezak27 [62.133.135.*]
    Wyniki coraz lepsze pokazujące że spółka zdrowiutka. po co schodzić z parkietu, może zaczną sami w końcu skupować to byśmy poszybowali w górę, ja do grudnia libero cudów bym sie jednak nie spodziewał
  • Re: OUT Z GPW???? Autor: ~wiarus [83.12.216.*]
    jest dobrze!. Mamy 2 twardzieli którzy nie dadzą się wykiwać Wygrysowi!!!
    Dobra cena albo sprawa do KNF
  • Re: OUT Z GPW???? Autor: ~swiezak27 [62.133.155.*]
    Ale co Ci twardziele mogą mają za mało akcji ja sam mam ponad 5tys. na następne walne sie pewnie do nich przyłącze zawsze to więcej,
    ~wiarus: "Mamy 2 twardzieli którzy nie dadzą się wykiwać Wygrysowi!!! "
    Tych dwóch to rozumiem ja i swiezak27, a czemu siebie nie liczysz?:) A tak serio to sądzę, że jest nas kilkunastu, ale słowo twardziel mi tu nie siedzi. Wolę "cierpliwy takty" - bo trzeba być cierpliwym i spryciarzem w jednym żeby rozgryźć tę układankę i pozostać na wierzchu

~swiezak27
    Z tym grudniem to może trochę popłynąłem - pewnie dlatego, że Mały Kazio był na wakacjach i ktoś musiał podkręcać do góry. Ale początek października jako moment krytyczny dla przyszłości waloru to już całkiem realnie. Wtedy miną 3 miesiące od zakończenia wezwania. A raport mnie utwierdził, że warto trzymać PMD

~sk
    Słusznie, też czekam niecierpliwie na wypowiedź GPW
  • Re: OUT Z GPW???? Autor: pikot [193.25.183.*]
    bycie twardym nie polega na biciu piany na forum i siedzniu na akcjach. W mojej ocenie jedynym sensownym działaniem było stawienie się na WZA, głosowanie przeciwko uchwałom i ich skarżenie do sądu. Do tego należałoby wystąpić do sądu o zabezpieczenie powództwa poprzez zawieszenie wykonania uchwały o dematerializacji.

Miejmy nadzieję, że któryś z dwóch akcjonariuszy, którzy wnieśli sprzeciwy to zrobi. W przeciwnym razie nie liczyłbym, że giełda czy KNF doprowadzą do pozostania spółki na parkiecie. Przynajmniej nie mają szans tego zrobić w sposób formalny. Ja niestety przespałem ostatnie WZA i teraz mogę jedynie kibicować tym, którzy wnieśli sprzeciwy.
    To przestań bić tę pianę, sprzedaj akcję...acha i kup dobry budzik, następnym razem nie zaśpisz.. O jakich sensownych działaniach mówisz wobec faktu, że przed WZA główny akcjonariusz dysponował 86 procent akcji? O wymachiwaniu szabelką?

Od początku to forum było dla większości miejscem komunikacji z innymi akcjonariuszami. I tyle - niech tak pozostanie. O tym, że okazało się potrzebne, nie trzeba nawet udowadniać - pokazały to ostatnie miesiące. Część z nich jak choćby ja, czy z tego co pamiętam swiezak27 wspominał, nie mieszka nawet w kraju. To nie żaden komitet organizacyjny, ale miejsce przepływu informacji i anonimowej dyskusji. Co każdy zrobi ze swoimi akcjami i jakie wnioski z tych dyskusji wyciąga to jego sprawa - jesteśmy wolnymi ludźmi.

Ja swoje nadal trzymam, widzę sens. Czekamy na decyzję GPW w sprawie dematerializacji i tyle. Pozdrawiam i życzę wytrwałości
[x]
PERMEDIA -15,34% 8,00 2013-12-12 11:00:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.