będzie mało w przyszłym roku :-)
nie widzę żadnego powodu, aby przed najlepszymi miesiącami w branży sprzedawać Duona
a jak ujawni się tajemniczy inwestor, to po ile będzie :-)
Dnia 2013-08-29 o godz. 13:15 ~o0o napisał(a):
> tak 2, ja odrazu daje 4, albo gdzie tam bede zalowal, skoro
> robimy tu radosna tworczosc to daje 7 zł a co ktos da wiecej ?
ja NIGDY nie podaję cen , nigdy nie bawię się we wróżkę ,na żadnej spółce ,ale fora to w 70-80% wodolejstwo/obrażanie/wyzywanie/marudzenie i wróżenie -- taki standard inwestorów - ale tak zawsze będzie ,to jest pewne jak w banku bez względu ile wzrośnie dana firma.
Rynek nie jest po to aby spełniać zachcianki przedszkolaków ,raczej po to aby dać po łapka ,część się czegoś nauczy ,a głupiemu bez różnicy .
Dnia 2013-08-29 o godz. 14:06 ~o0o napisał(a):
> cdr zysk 60mln zł duon w tym samym czasie 8 mln zł wiec co
> sie dziwisz ;)
Po pierwszym półroczu Grupa CD Projekt wypracowała: 63,06 mln zł przychodów, wynik EBITDA na poziomie 8,51 mln zł oraz zysk netto w kwocie 7,71 mln zł"
Dnia 2013-08-29 o godz. 14:22 ~korniszon napisał(a):
>Po pierwszym półroczu Grupa CD Projekt wypracowała: 63,06 mln zł przychodów,
wynik EBITDA na poziomie 8,51 mln zł oraz zysk netto w kwocie 7,71 mln zł
Dla porównania:
po pierwszym półroczu na poziomie skonsolidowanym Grupa Duon osiągnęła 183,7 mln zł przychodów ze sprzedaży oraz 11,1 mln zł zysku EBITDA,
co stanowiło wzrost odpowiednio o 77 proc. oraz o 208 proc. w stosunku do pierwszego półrocza 2012 r
Wszedlem na forum DUONa, bo to jedna ze spolek, ktre na chwile obecna wydaja mi sie calkiem interesujace...
Ale nie o tym:)
CDP dalo mi sporo zarobic, na chwile obecna ich akcji juz nie mam. Nie mozna porownywac tych dwoch spolek. Na CDP na chwile obecna odchodzi cyrk na kolkach i mysle, ze wiekszosc "ogarnietych" juz to widzi. Wroza tam 30 PLN za akcje....to sygnal do ewakuacji, przynajmniej dla mnie.
CDP kupuja, moim zdaniem, z obawy przed "nie wskoczeniem" na poklad przed premiera W3, widzieli doskonale co sie dzialo przed W2. Stad ten owczy ped. Jak dla mnie troche wczesnie na takie ceny jak sa dzisiaj, ale moze sie myle, to przeciez gielda;) Tam nie liczy sie raport, wyniki, wskazniki, tak wlasciwie to nie liczy sie nic oprocz olbrzymich oczekiwan zwiazanych z nowa gra.
CDP uwzam za swietna spolke, z ktorej mozemy byc dumni. Male studio, prawie bankrut jeszcze nie tak dawno temu, w blyskawicznym tempie wdziera sie na rynek globalny a jej produkcje porownuje sie do hitow gigantow branzy. Czyz moze byc lepiej? Ja im zycze samych sukcesow.
Tyle tylko, ze spolka swoja droga, a owczy ped na akcjach swoja;)
Pozdrawiam i moze wkrotce dolacze do grona akcjonariuszy DUONa, jeszcze tylko musze odrobic zadanie domowe i poczytac ciut wiecej o spolce.
dobrze kombinujesz .
nie mam CDR ,też obserwowałem i obserwuję ,ale nie mam i nie miałem CDR ,kiedyś tam w 1999 miałem przez chwile Optimusa (jeszcze wtedy produkowali sprzęt ,a nie gry). CDR nie jest w moim kręgu kompetencji ,nie znam branży , nie gram w żadne gry poza karcianymi.
co do obu firm ,to obie zarządzane są przez MEGA fachowców w swoich branżach - dla nie których juz tylko to wystarczy aby zainwestować w taką firmę ,ale od 0,60 gr do 12,50 na CDR to godziwa wycena przyszłości.
Ps.chociaż wykres CDR wygląda jakby chciał wejść w hiperbolę , no ale to już dla saperów giełdowych .