no jak na muła przystało idzie pomału , troche dla tego od 5000/2000 jednak cena była za mała trza tak na 82 dojsc , potem na koniec roku 100 /premie od MF-rada nadzorcza za wyniki i wartośc firmy/ i tak w koło macieja
d konca roku w takim tempie to i 100przbije,ale powrot na 100zl nalezy sie spolak dostala rykoszetem za bardzo,i widac ze juz nikt nie oddaje bo albo nie ma,albo powieszony na haku powyzej 100zl!! a jeszcze 2 msice temu bylo 97zl!!!!!
Kurs był sztucznie zbity... 5000/3000 i jechało do dołu.... ale patrząc na spółkę i dywidendę to spokojna inwestycja... ja nie sprzedam poniżej 100 a kupiłem po 74
Nie widze uzasadnienia az tak duzego spadku poza jednym chec zebrania przez duzych malych pkaietow ktore szly pod dywidende i kolejne duze ktore takze wowczas ei mieliy na pozmach 90-100zl oraz 80-90zl!!!!
Spolka ma sie najlepiej z energetycznych i to jest niezaprzeczalne!Skala dzialnosci firmy,oraz wyprcowane zysk operacyjny,dlug do ebidy,oraz konsekwentna polityka dywidendowa to zalety tej spolki ktora rynek zbyt mocno przecenil!a raczje ten wieloryb co ma 5000/3000 i 5000/2000 k w swoich pakietach sterujac kursem tak jak mu sie to podoba i to on decyduje kto i kiedy i za ile moze kupic oraz sprzedac,nie sugerujac sie silnymi fundamentami spolki na tle branzy w eurpie i na swiecie!!!!
skoro w 2miesiace mogl kurs z 97 zloty zbic na 71,5 to w najblizsze 4misiace do konca roku spokojnie jak zeche wroci na te pozimy i zmaknie powyzej 100zl! jego decyjza szkoda tylko ze zachaicalo mu sie to przed dywidenda ale doskonale go rozumiem wtedy ruch wiekszy a on i tak jest zaorbiony bo sobie taniej zbierze z rynku!!!!
A ja poczekam aż wzrosty nie będą znaczące i obrót będzie w okolicach 8mln, wtedy wywalam wszystkie akcje. Przypuszczam że taki scenariusz będzie przy kursie ok 79zł