• mocny team w BlackPoint Autor: ~branża [31.1.131.*]
    W kadrze kierowniczej BlackPoint pojawił się nowy człowiek z ogromnym doświadczeniem w sprzedaży hurtowej. Spodziewam się kolejnego znaczącego wzrostu przychodów. Czy jednak uda się również wypracować znaczący wzrost marży?
  • Re: mocny team w BlackPoint Autor: ~helo [83.7.189.*]
    patrząc na II kwartał to nie wygląda to zbyt dobrze pod względem przychodów, bo są jeszcze mniejsze niż I kwartale. Według mnie nie zrealizują także tej obniżone prognozy 160 mln.
  • Re: mocny team w BlackPoint Autor: ~branża [31.1.131.*]
    Wyraziłem się mało dokładnie. Chodziło mi o jednostkowy wynik.

rok 2012
    q1 - 9559
    q2 - 8778

rok 2013
    q1 - 12663
    q2 - 11150

Porównywanie danych kwartał do kwartału bieżącego roku nie ma sensu. W tej branży kwartały 1 i 4 są wyraźnie mocniejsze w porównaniu do 2 i 3.
  • Re: mocny team w BlackPoint Autor: ~helo [83.7.189.*]
    te przykłady pokazują że właśnie I i II kwartał są bardzo zblizone i tak kształtowały się także przychody z lat poprzednich od 2010 roku. Z kolei III był zawsze najsłabszy a czwarty najlepszy. Zwykle I półrocze był porównywalne do II półrocza. Stad moje przypuszczenie że nie zrealizują tych 160 mln z prognozy. Sam fakt że w ostatnim raporcie nie było żadnej wzmianki dotyczącej realizacji prognozy daje do myślenia. A mieli to robić co kwartał.
    Wierzyłem w tą spółkę bardzo długo ale niestety tutaj mogą być groszówki, nawet 50 gr
[x]
BLACKPOIN -0,57% 0,35 2026-05-14 14:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.