• COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~jutrzenka [176.97.81.*]
    COLIAN BEDZIE MIAL SWIETNY RAPORT POLROCZNY,CENY SUROWCOW W TYM CUKRU,MAKI,KAKAO SA NA WIELOLETNICH MINIMACH JA TU WIDZE POTENCJAL NAWET KILKASET %,NIECH SIE UPORAJA Z SOLIDARNOSCIA I ODWOLAJA EMISJE -BEDZIE REWELACJA
  • no i co z tego,przecież kurs zależny od Janka Autor: ~decameron [195.211.0.*]
    a nie od jakiś cukrów, maki, zairek kakao, analizy technicznej, fundamentalnej, macd czy jeszcze innych bzdetów....

Janek i tylko Janek
  • Re: no i co z tego,przecież kurs zależny od Janka Autor: ~wieprzak [178.235.189.*]
    Janek to mój idol,wie jak trzymać za mordę.......Drobnica zniechęcona,sama wywala...he..he...
    Pozdrowienia dla Janka....
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~jutrzenka [176.97.81.*]
    czuje ze emisja zostanie odwolana i wtefy sie zacznie a jesli bedzie to dopiero przy duzo wyzszym kursie,w takim cele by bylo jak najmniejsze rozdrobnienie kapitalu
    widac kumulacje::))
    6pln to realna wycena
    szykuje sie swietny jak nie rewelacyjny raport w poniedzialek::))
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~jaro [94.72.106.*]
    nie ma wiary w spolke ..na wiosne kiedy wszystko roslo colian stal w miejscu..w lipcu podobnie a nawet spadal.....pomimo tego pesymizmu zaczyna rosnac...a wiec niech kazdy sobie dopowie co bedzie jezeli pojawi sie jakas rekomendacja...????dobre wyniki finansowe,,,co bedzie wtedy????
    2.80 popyt zaniknal jesli rzeczywiscie jest zainteresowany kupowaniem to na koniec powinien wyciagnac na 2.85 i wciagnac cala podaz:)
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~wariat [88.156.122.*]
    .... zapakowałem się w papier na max, ... nie oddam niżej niż 3,5..., do mikołaja spokojnie pójdzie w górę.. Mam jeszcze rezerwę na 12k, gdyby papier spadł do 2,50 (w międzyczasie, ... spodziewam się). ... to jedziemy... do wiosny czas
    a po mu wciagac dzisiaj do 2,85 jak tam gowno stoi??poczeka do jutra i wciagnie wiecej:}
    jutro moze byc odbicie tego nie wiesz,szklanej kuli nie posiadasz
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~Słodziak [37.209.132.*]
    No to chłopaki zassysajcie,macie 2,77 do woli
    Dnia 2013-08-27 o godz. 17:18 ~Słodziak napisał(a):
    > No to chłopaki zassysajcie,macie 2,77 do woli
    2,77 ..8 tysiecy sztuk na sprzedaz a ty piszesz ze to tak duzooo ...to ile ty mialeas 600 sztuk czy 1600 sztuk....nie zawracaj dupy leszczu
    jaro i jak to skomentujesz?
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~Słodziak [84.39.160.*]
    jaro,przecież pisałem wczoraj, że dzisiaj wychodzę z tego papierka o i klops i kurs się zesrał, nie denerwuj się zostaniesz inwestorem długoterminowym na 2,50 uśrednisz i kup koniecznie parę Grześków to nerwy ci odpuszczą
    dzisiaj byla syria...korekta...zobaczymy 2 wrzesnia rekinie ,,,czyje na wierzchu
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~Słodziak [84.39.160.*]
    widzę ,że masz jakieś kompleksy najpierw spadaj leszczu teraz rekinie,napisałem swoje zdanie ,nikogo nie obraziłem, a ty? cały czas się gorączkujesz-żenada
    2 wrzesnia...pa pa
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~typek [77.255.87.*]
    Słodziak sprzedałeś wszystkie akcje?
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~Słodziak [78.30.119.*]
    Tak jak pisałem wczoraj,dzisiaj pozbyłem się wszystkich akcji.Dlaczego? ano dlatego że jestem pewnie omylny nie to co jaro mistrzunio at i wykresów
    Tutaj kilka linków które do mnie przemówiły
    http://finanse.wp.pl/kat,,title,Syria-trzesie-rynkami,wid,15931655,wiadomosc.html

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zachod-zapowiedzial-interwencje-w-Syrii-2921846.html

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Za-dwa-miesiace-rzadowi-USA-zabraknie-pieniedzy-2921866.html
    No i to że większość skupywała akcje pod info o przejęciu Solidarności,ale to był styczeń cena 2,15-2,2 także uważam że 2,75-2,85 to już i tak sporo,analitycy i tak pisali że Jasiek sporo przepłacił,ale t.j wyżej ja się pewnie mylę
    P.s Każdy ma swój rozum i na pewno nie kierujcie się opiniami na forum,szczególnie osób pod jaranych i nieomylnych
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~alien5 [89.65.79.*]
    Panowie, spokojnie - bez wyzwisk i przepychanek.

Słodziak zagrał swoje, już zarobił i sprzedał - jak wojna w Syrii się rozkręci, to jescze niezłe spadki mogą być na szerokim i Colianowi też się oberwie, także dobrze zrobił.

Z drugiej strony dzisiaj było ponownie piękne ssanie. Zauważcie, że 140k papiera przemieliło się w przedziale 2,80 - 2,86zł. Końcówka to zjazd na wolumenie 10k akcji, także mało znaczący. Bardzo duże wolumeny mamy na maksimach kilkumiesięcznych kursu. Prawdopodnie TFI wciąga akcyjki (wszak mamy teraz bardzo duży napływ kapitału do TFI, a w topowych spółkach ciasno się robi - trzeba szukać nowych perełek).
    Tak czy inaczej - z korektą czy bez, sytuacja na Colianie w chwili obecnej wygląda bardzo ciekawie i jak sie na szerokim uspokoi to jest szansa na niezłe wzrosty.
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~z5 [88.156.31.*]
    Ktoś wielki chce kupić wielkie ilości i dlatego straszy Syrią.W tej chwili hossa na
    rynku akcji nabiera rozmachu i nic tego nie powstrzyma.Za 9 m-cy wszyscy będą
    się bili o akcje oczywiście takie niedowartościowane jak colian c/wk <1 i c/z<10.
    Słodycze marek Coliana są i będą kupowane bez względu na sytuację w Syrii.Smieszą
    mnie też wypowiedzi,że kupili drogo Solidarność.Kupili najlepszy towar po naj-
    lepszej cenie i nie dali się konkurencji.Ta spólka jeszcze pokaże się z najlepszej
    strony i da nam wszystkim zarobić.
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~jaro [31.61.129.*]
    Kolego a komu ty tłumaczysz....dla niego 8 tys akcji to był kosmos....trafiła sie syria i tyle w temacie
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~Słodziak [78.88.13.*]
    jaro,lecz swoje kompleksy,(pewnie kupiłeś akcje za babci emeryturę i teraz masz sraczkę), powodzenia dla reszty na Colianie
    jaro zasysaj masz dzisiaj 2,63
    ty nie słodziak tylko ciota malinowa ...moze miales kilkast akcji to cie jara ta cena dla mnie zeby odkupic te akcje ktore mam musialbym zebrać do 3 zl wszystkie akcje.....skoncz dziamać cieniasie
    to czemu nie zasysasz jak taka okazja? widzę ,że nerwy ci puszczają
    skoncz pierdolic juz cie nie moge sluchac ofermo
    widać ,że dzieciak jesteś, zero konstruktywnych wypowiedzi, jak coś nie po twojej myśli to najlepiej powyzywać i się dowartościować jaka to gruba ryba jesteś,ehh poziom forum bankiera niszczą tacy ludzie jak ty
    a oczym ja mam z toba dyskutowac???/to ze sprzedales swoje kilkaset akcji ...co mam cie pochwalic???ok super jestes wielki.....i co jeszcze kopa z czuba?
    twoja merytoryka jest wielkaaa ,,,non stop jakies wiecieczki osobiste ...to ci krotko odpowiadam slodziaku vel cioto malinowa spadaj
    panowie na ropczycach sie dzieje 52 % export polecam lekture www.ropczyce.com.pl
    Nie zniżę się do twojego poziomu,niech osądzą Ci co czytają to forum.Ssij wielorybie...
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~dr ET [95.160.1.*]
    Panowie spokojnie, uważam, że Colian jest niedowartościowany, ale przyznaję, ze Słodziak miał nosa sprzedając akcje. Ponieważ teraz może odkupić je taniej. Ja kupiłem po 2,04 trzymam dalej, czas pokaże. Pozdrawiam i proszę o więcej szacunku wobec siebie, giełda jest nie tylko dla odważnych, cierpliwych, ale i pokornych:)
    Zdrowa korekta powinna być do 2,4 .Wtedy zostaniemy wydymani tak jak miłośnicy
    spółki Cormay liczący na szybki zysk.Brawa dla tych co wyczuli spadek i uciekli.
    Tylko czy będą czuli kiedy odkupić to druga strona medalu.Troszkę popuszczam
    w gacie ale trzymam ale mnie nie naśladujcie i jutro puście co macie bo za 2 sesje
    będą wyniki(h...we).
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~jaro [188.33.198.*]
    O jakim nosie i wyczuciu tutaj piszecie?pajac miał kilkaset akcji i moze sobie odkupowac...jezeli ktos posiada kilkadziesia tysiecy to przy tych obrotach moze sobie odkupic na dzien dzisiejszy pare kilo
    Widzę,że niektórzy mnie zrozumieli,ale jaro dalej swoje jedyne to co potrafisz to naganiać i obrażać.Po pierwsze w ten dzień co sprzedawałem poszło prawie 160 000, akcji resztę sobie dopowiedz.Po drugie co ma ilość posiadamych akcji do wyczucia rynku? zjedz dzisiaj wafla bo widzę że dalej cię sraczka gania
    Słodziak, ... sprzedłeś na górce, ale jeszcze nie wygrałeś. Po prostu nie masz co odkupić, do kursu powyżej 2,8 jest na sprzedaż zaledwie kilka tys. akcji. Poza tym, w dniu w którym sprzedałeś obrót na poziomie 160k, to nic. Tu aby mówić o zmianie tendencji obrót powinien wynieść min. 1-2% całego wolnego, czyli 1- 2mln akcji. Wniosek: rynek wstrzymał oddech (wiadomo: ogólna niepewność) przed wynikami. Co nie oznacza, że twierdzę, iż jest cacy. Napisałem wcześniej, że spodziewam się ruchu: może do 2,5, ale uważam, że papier w średniej perspektywie będzie rósł. Wszystko zależy od horyzontu inwestycji, inaczej to wygląda dla krótkiego gracza, a inaczej dla długiego... Bez napinki, szanujmy się.
    Witam,o takie wypowiedzi mi chodzi, nie pisałem że wygrałem,aczkolwiek dobrze zarobiłem.Nie pisałem również że jestem alfą i omegą.Nie obrażam ludzi którzy zostali z akcjami.Liczyłem tylko na spadek z powodów wymienionych wcześniej,a to że sprzedałem to nie powód żeby mnie jaro w każdej wypowiedzi obrażał.
    Słodziak, sorry, tak się rozpisałem, że zapomniałem pogratulować. Kupiłeś taniej, sprzedałeś drożej, sprzedałeś z zyskiem i o to chodzi (jakiś holenderski ekonomista deVega ?, napisał w XVi w, że należy realizować każdy zysk). Nie chciałem, abyś odniósł wrażenie, że podpisuję się pod retoryką kolegi Jaro (stanowisko jego pozostawiam bez komentarza, nie warto...). Powodzenia w inwestowaniu.
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~jaro [188.33.198.*]
    Uuuuu wyczyn 5% róznicy kursowej...i tak naprawde do szczytu 2.85 nie ma jak kupic wiekszej ilosci akcje....myslenie godne pożałowania ty jeszcze wariat cos czaisz..a te gratulacje to nabita ?jezeli na powazenie....to żenada...sprzedał gosciu kilkaset akcji z kilku procentową różnica kursu i medrkuje ......
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~alien5 [89.191.159.*]
    Ale Jaro o co Tobie tak naprawdę chodzi?
    Słodziak zarobił i chwała mu za to. 200zł czy 50.000zł - jego sprawa. Każda, osoba która sprzeda akcje będzie teraz besztana na forum?

Trzymamy kciuki za dalsze wzrosty Coliana i jak się uda to pokiwamy Słodziakowi z wyższych poziomów.
    promocja dobiega konca::))
    Dzięki za normalne komentarze, życzę wszystkim posiadaczom jak najwyższego kursu.
  • Re: ROPCZYCE REWELACYJNY WYNIK Autor: ~jutrzenka [176.97.81.*]
    POLECAM LEKTURE WWW.ROPCZYCE.COM.PL
    cena cukru w tym tygodniu spadla o 4% ::))
    No Kania brawo a Coliana mogą uratować tylko dobre wyniki.Ja już nie mam środków na
    uśrednianie tak,że możecie spuścić na 2,29.
    raport dzis pewnie po 21szej,nie bedzie fajerwerkow,ale tak mysle ze bedzie ponad konsensus,natomiast kolejne kwartaly to bedzie explozja tak mi wychodzi z cyklu koniunkturalnego
  • Re: COLIAN,CUKIER,MAKA Autor: ~czop [79.187.1.*]
    i sie uporają z solidarnościa. Wydaje mi się że Colian to dobra inwestycja w perspektywie paru lat. Lepszego momentu do zakupów może już nie być
[x]
COLIAN 0,00% 4,08 2018-07-19 12:56:08
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.