• WYNIKI PODANE!!!! Autor: ~inwestor [78.8.4.*]
    http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/prof/spolki/info?wlid=3483

!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: WYNIKI PODANE!!!! Autor: s1mody [62.122.237.*]
    najlepiej pozostawić bez komentarza :)
  • Re: WYNIKI PODANE!!!! Autor: ~inwestor [78.8.4.*]
    Internal Information
    CEZ Group's Net Income in H1 2013 Reached CZK 28.6 bn
    EBITDA rose by CZK 0.9 bn (1.9%) year on year to CZK 49.2 bn. Net Income grew by 5.3% y-o-y to CZK 28.6 bn. The CEZ Group has not changed its expected results for the entire year; EBITDA is expected to reach CZK 81 bn and Net Income CZK 37.5 bn. The main factor behind the y-o-y Net Income growth was the end of operations in Albania, correction factors for distribution in the Czech Republic, and trading in emission allowances. Negative factors included in particular declining electricity prices, a lower quantity of emission allowances allocated for production, and the overall uncertainty concerning the future direction of the energy sector.

co zoancza wzrost EBIDTA o 1,9%!!!!! plus zysku netto o 5,3 %!!

znakomity wynik w oczekiwaniu na wyniki sektora energetycznego!!!!!

to zoancza ze cez jest nr 1 niezaprzeczlnie (ENERGETYKI) a ta wycena jest KARYGODNA!!!!!!
    Zgodnie z tym co mowi Benes to warunki Eurobanruta doprodzily do takiej przeceny bo nie ma regulacji a to rynek winnien regulowac a nie socjslisci z eurobanruta na czym korzysta zachod!!!

dalej psize o centralizacji,braku odpisow i niskim kosztom dlugu pratycznie bardzo niskim i regulacjom eurobanruta ktore sieja niepewnosc co do rynku enrgetycznego!!!!

cyt

Jednakże, w świetle obecnie trudnej sytuacji w branży energetycznej, to nie opłaca się budować niskoemisyjne elektrownie bez jakiejkolwiek formy dotacji. Regulacyjne i prawne warunki takich dużych inwestycji muszą najpierw zostać sprecyzowane.!!!!!

"Nie możemy zrobić taką strategiczną decyzję, nie upewniając się, że jest zgodne z ostatecznie zatwierdzonym Narodowej Strategii Energetycznej Republiki Czeskiej i bez podstawowych parametrów zwrotu z inwestycji zdefiniowania.

PGE powinno sie uczyc!! nie ma z gory narzuconej decyzji czechow co maja budowac bo my tak chcemy!!i nierentowne opole robimy i to jest przewaga tej firmy takze nad innymi!

za rok 50czk badz 45czk do wyplatyz dywidendy!!

ps ciekawie psize Benes o Ceziu ale niepkojace sa te regulacje i to jest cyznnik ktory nas zepchnal w dol i cney energii MWh w NIemczech! tez o tym wspominaja!

• Re: WYNIKI PODANE!!!! Autor: ~Kuba [77.114.38.*]
    Jednocześnie spadek zysku rok do roku, tego już nie napiszesz ?
    za drugi kwartal!!!

slabszy wynik to fakt ale w ujeciu polrocznym lepszy!

• Re: WYNIKI PODANE!!!! Autor: ~cez [87.207.74.*]
    EON i RWE w DAXie mocno do Góry
  • Re: WYNIKI PODANE!!!! Autor: s1mody [83.27.111.*]
    wydaje mi się, że jak ten "gniot" bo tak niestety trzeba go nazwać dziś nie ruszy, to nie ruszy wcale... Ja sie bardziej bym obawiał o wyniki IIIQ a IIQ według założeń pozytywne, także jak to go nie ruszy to nie ruszy go chyba nic...
    http://www.pb.pl/3276024,81294

to az sie wierzyc nie chce kto steruje kursem w nicale 2 miseiace 25zl w dol teraz do kocna roku tzreba miec wycene w indeksie fundusze (window dressing + wycena dla czechow) nie sadze aby chcili zamkanc wycne tak nisko tak duzej spolki,itd itd plynnosc,tutaj jest tragicnza bo ktos z duzychmiedzy soba przewla tysaice akcji!i tak caly czas!

jezlei do konca roku na 100 ie wroci to bede smutny!!!

3 i 4 kwartal moga byc dobre odbicie na rynku widac w cenach energii ,a dodatkowo cez nie jest takzadlzona spolka jak reszta spolek z branzy!!!!

duzy cash flow,teraz dopna sprzedaz Chvaletnice i zapewne w wynikach 3 kwartalu jako jednorazowe zdarznie zawrza je wiec raczej na pozytyw.

W mojej oceni tu jest gra na psychike przy takiej dywidendzie,sami zoabczcie 16% zyskuz dywidendy zostawili sobie!!!!

kto to wzial jak myslicie??

przeceiz podatek byl ni z ta ni z owad 35% kiedy 15% obowiazuje w czechach?

CLEARSTREAM JAKO POSREDNIK!!!!

PO STRONEI CZESKIEJ ZOSTALA,A NAM BAJDOLA BELKOT ZE 200ZL OD DOKUMETU CHCA!

ZA ROK ODLICZYCIE ZA DAMOR SOBIE Z PODATKU!!

ROZNICA 16%!!!BEZ ADNYCH OPLAT POSREDNICZYCH!
    widać że poruszamy się praktycznie tak jak na rynku czeskim - jak oni idą w górę to my też, jak oni w dół to my też :)

Może i będzie dziś zielono, ale jak nawet to raczej fajerwerków się nie spodziewam, choć, na dziennym wykresie może być fajnie wyglądająca świeczka bo już trochę akcji przerzucili, gdyby doszli tak do 3-4% to byłby mocny sygnał, ale nie wiem czy to nie są tylko "marzenia" bo rusza się ostatnio jak...
  • Re: WYNIKI PODANE!!!! Autor: ~Art [79.189.141.*]
    Nie wiem co wy się tak czepiacie tej analizy technicznej jak koła ratunkowego. AT jest o dupę rozbić, już nieraz widziałem młotki, takie czy owakie formacje i co? Rzadko, naprawdę rzadko cokolwiek z tych bzdur mi się sprawdziło. Formacje fajnie się wykreśla post factum.
    Poczytajcie moje posty na neuce po spadkach do poziomów 60zł, tak naprawdę liczą się FUNDAMENTY!!!! no i wiedza o spółce, co planuje, co robi, jakie są perspektywy dla całości sektora etc.
    forum jest po to żeby rozmawiać i wymieniać się spostrzeżeniami. To że masz takie, a nie inne informacje to dobrze - też chciałbym wiedzieć coś więcej niż inni, w tedy na pewno byłbym bardziej zarobiony :)

Dziś jak będą sobie tak przerzucać jak teraz to dojdą do 10mln obrotu albo i lepiej - ile to jest prowizji dla DM... Trzeba pomyśleć nad zrobieniem własnego DM bo te przerzuty dają bankom chyba najwięcej zarobić, mimo tego, że ustawiane transakcje są obarczone mniejszym % :)
  • Re: WYNIKI PODANE!!!! Autor: ~Art [79.189.141.*]
    Sorki nie chciałem obrazić, ale czasami niepotrzebnie ludzie straszą innych analizami technicznymi.
    Mylisz się co do moich źródeł, mam dostęp do tych samych informacji co inni, wszystko jest w internecie. Często w wolnym czasie oglądam telewizje poświęconą biznesowi, gdzie wypowiadają się ci czy inni analitycy.
    Dodatkowo we własnym zakresie robię analizę porównawczą, tak aby mieć obraz całości i tyle. Nim wejdę w daną spółkę sporo o niej czytam, co nie oznacza że zawsze zarabiam. Moja największa porażka to Zeneris, trzeba raz a dobrze się sparzyć, wtedy człowiek trochę pokornieje.
  • Re: WYNIKI PODANE!!!! Autor: ~szatan [164.127.84.*]
    przemysł zaczyna ruszać wiec będzie konsumował więcej energii
    co za tym idzie będą większe przychody
    cez ma duże koszty stale wiec większa produkcja wpływa na lepsza marze przy stałych kosztach
    at jest ok ale w Polsce ruchy sa super dynamiczne wiec formacje wypełniają się szybko
    i sa skuteczne na krótkich interwałach wiec w sumie palec na enterze

niestety
  • Re: WYNIKI PODANE!!!! Autor: ~przetargowy pan [77.65.128.*]
    jak słucham takich hura optymistów to wiem że w spółkę nie warto wchodzić. jak będziecie wyzywali ceza od najgorszych wtedy wejdę
  • Re: WYNIKI PODANE!!!! Autor: ~Cheops [78.88.133.*]
    Jakich kolego hurraoptymistów ????Bo coś chyba przegapiłem.Od paru tygodni wszyscy mają dość tego śmiecia ze mną na czele.Poczytaj troche głebiej :) :) :)
  • Re: WYNIKI PODANE!!!! Autor: ~Mirta [83.4.183.*]
    Jest to naprawdę śmieć i kursem steruje grupa czeskich inwestorów ,dopasowując kurs CEZ-u do notowań w Pradze,przerzucaja mniej więcej podobną ilość akcji pod to grają inni gracze,kierunek wyznaczony,zebrać z rynku jak najwięcej akcji i jak najtaniej im wystarczy dywidenda,sprzyja temu opinia analtyków i poltyka Unii która uderza w spólki energetyczne,na dodatek kłopoty w Albanii potem Bułgarii też swoje zrobiły.Dziś mimo lekkiego zazielenienia,mamy nadal wyznaczony kierunek na połódnie i wcale bym się nie zdziwił jakby zeszli do 60 złoty.Mimo ze to jest bez logiki gdy na wszystkich giełdach mamy ożywienie a fundamenty spólki niezłe,Wyniki powinny być coraz lepsze/iestety na kursie CEZ grupa grająca cały czas tymi samymi niemal akcjami,testuje granice wytrzymałości/?/
  • Re: WYNIKI PODANE!!!! Autor: ~sir [84.234.113.*]
    Ludzie, nie biadolcie tylko kupujcie. Popatrzcie na wykres, przychody i zyski... Ja pol roku temu bylem w czarnej d... z Kruszwica, papier spadał i spadał (tam przynajmniej mial jakies powody), ale ja wiedzialem ze trzeba poczekac. I dzis juz jestem na fajnym plusie. CEZ na bank odbije do co najmniej 100zl, ta spolka to nie krzak z NC, ma solidne fundamenty i "cos tam" produkuje. Ja sie nie przejmuje spadkami tylko co kolejne 5zl dokupuje sobie kolejny pakiecik i zupelnie bezstresowo czekam.
  • Re: WYNIKI PODANE!!!! Autor: ~zadowolony [24.46.113.*]
    dokladnie masz racje i ja tak dobieram od 77 zl.ostatni zakup po 72 nastepny bedzie po 67 itd. pozdrawiam
[x]
CEZ -3,91% 221,00 2025-10-17 17:00:00
2025-10-03
Interest Payment Notice
2025-09-16
Interest Payment Notice
2025-09-15
Private Placement Bond Issue
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać